Bezár

2018

Vietnámban járt karunk delegációja

Vietnámban járt karunk delegációja

2018. május 02.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2018. április 16-23. között az SZTE ÁJTK delegációja (Prof. Dr. Balogh Elemér dékán, Prof. Dr. Badó Attila intézetvezető egyetemi tanár és Dr. Harkai István PhD hallgató, képzés koordinátor) Vietnám fővárosába, Hanoiba látogatott. A cél a Nemzetközi és Európai Kereskedelmi és Befektetési Szakjogász Képzés, valamint a Kar egyéb graduális és posztgraduális képzéseinek népszerűsítése, a kétoldalú felsőoktatási kapcsolatok erősítése volt.

2532514202

Az első szakmai program április 18-án a Hanoi Jogi Egyetemen (Hanoi Law University) zajlott, ahol előbb a két intézmény vezetői tárgyaltak a közös együttműködés lehetőségeiről, majd egy kerekasztal beszélgetés során Badó Attila professzor úr mutatta be karunk posztgraduális hallgatóknak szánt képzéseit, oktatási metódusait és a kifejlesztett oktatási segédanyagokat. Ezt követően Badó Attila professzor úr a Szegedi Tudományegyetemet, Balogh Elemér dékán úr az Állam- és Jogtudományi kart, Harkai István képzési koordinátor pedig az LLM képzést mutatta be a HLU hallgatóinak.

2532514201

Április 20-án a Vietnámi Nemzeti Egyetem jogi kara (Vietnam National University School of Law) fogadta küldöttségünket, ahol a két intézmény közötti kölcsönös együttműködés kereteinek megerősítésére, illetve az SZTE által nyújtott képzések hallgatóknak való bemutatására került sor. E helyütt is prezentációs előadások során ismerkedhettek meg a hallgatók az SZTE képzéseivel és történetével, valamint a befektetési szakjogász képzés részleteivel.

2532514203-horz

A szakmai programokon túl lehetőség nyílt arra is, hogy a kar delegációja megismerkedjen Délkelet-Ázsia feltörekvő országa kultúrájával és történelmével. Ennek keretében látogatott el a delegáció Ninh Binh provincia festői tájain található Tràng An világörökségi helyszíneire.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek