Bezár

2018

Szegedi győzelemmel zárult a X. Országos Polgári Jogi Jogesetmegoldó és Polgári Jogi Activity Verseny

Szegedi győzelemmel zárult a X. Országos Polgári Jogi Jogesetmegoldó és Polgári Jogi Activity Verseny

2018. május 03.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2018. április 13-án került megrendezésre a X. Országos Polgári Jogi Jogesetmegoldó és Polgári Jogi Activity Verseny Győrben. Az esemény házigazdája a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara volt. A versenyen az ország 8 jogi karából 7 kar képviseltette magát, továbbá a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is delegált versenyzőket. A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar 5 hallgatója indulhatott az országos megmérettetésen, akik kvalifikációjukat a kari fordulón elért eredményük alapján szerezték meg. A jogesetmegoldó versenyen Árvai Gergő és Balázs Bence egyéniben, az Activity versenyen Gézárt Fanni, Őri Zsanett és Prikkel Petra csapatban igyekeztek bizonyítani a szegedi joghallgatók rátermettségét.

02585855555_horz

A verseny megnyitóján először Dr. Szalai Péter, a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának docense, az esemény szervezője köszöntötte a résztvevőket. Őt Dr. Kecskés Gábor, a Kar dékánhelyettese követte a köszöntők sorában, majd Prof. Dr. Lenkovics Barnabás szavai után kisorsolásra került jogesetmegoldó verseny beosztása.

A versenyzők 48 perc felkészülési időt kaptak, amely alatt csupán a Ptk. szövegét használhatták. A perszimuláció során mind a kereset, mind az ellenkérelem/viszontkereset előadására 7-7 perc állt rendelkezésre, továbbá 1-1 perc a viszontválaszokra. A sorsolás folytán mindkét szegedi versenyző alperesi pozícióba került. Az izgalmas versenyt követően a szakmai zsűri döntése alapján Árvai Gergő 2. helyezettként, Balázs Bence 3. helyezettként zárta a napot, a versenyzőket Dr. Telegdy Gergely, mesteroktató készítette fel.

image3-horz

A Jogesetmegoldó versenyt az Activity verseny követte, ahol a játék szabályai szerint polgári jogi fogalmakat kellett rajz, illetve mutogatás alapján kitalálni a versenyzőknek. A szegedi csapat rutinosan oldotta meg a feladványokat, hiszen egy évvel korábban már sikerült elnyerniük az országos 2. helyezést. A szoros küzdelem végén kis különbséggel sikerült megelőzni a házigazda csapatot és elhozni az 1. helyezetteknek járó díjat. A győztes csapat tagjai Gézárt Fanni, Őri Zsanett és Prikkel Petra voltak.

A két verseny eredményét összesítve az első helyen zárt a Szegedi Tudományegyetem, így jövőre ismét Szeged adhat otthont az országos versenynek.

 

Árvai Gergő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek