Bezár

2018

KiMitTud

Egy Verseny margójára

Egy Verseny margójára

2018. december 05.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2018. november 14-én került megrendezésre az I. Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny a Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében. A versenyre többségében negyedéves joghallgatók jelentkeztek, összesen 14 három fős csapat mérette meg nemzetközi jogi ismereteit.

I._helyezettek
1. helyezettek

A verseny értékelő bizottságában Tanszékünk adjunktusai, Dr. Szalai Anikó és Dr. Kertészné Dr. Váradi Szilvia, valamint a Nemzetközi Magánjogi Tanszék adjunktusa, Dr. Császár Mátyás foglaltak helyet.

A verseny ötletgazdája és szervezője dr. Hárs András, Tanszékünk tudományos segédmunkatársa, a verseny társszervezője dr. Sziebig Orsolya Johanna, tanársegéd. A verseny lebonyolításában közreműködött Tanszékünk demonstrátora, Lovas Réka V. évfolyamos joghallgató, valamint PhD hallgatóink, dr. Jerney Leona és dr. Pászka Imre.

Zsuri
A zsűri

Az első fordulóban egy változatos kérdésekből összeállított teszt döntötte el, melyik hat legjobb csapat jut tovább a következő fordulókra. A verseny második része ’Activity’ jellegű feladatokból állt, így a Hallgatóknak nemzetközi jogi fogalmakat és kifejezéseket kellett körülírni és elmutogatni. Az utolsó és legösszetettebb megmérettetés a jogesetmegoldás volt, ahol a csaptok felkészültek a kiadott jogesetekből, majd szóban ismertették eredményeiket, valamint válaszoltak a zsűri kérdéseire.

Csapatok
A csapatok

A mintegy három órás verseny végére a legjobb hat csapatból egy különdíjban, három pedig helyezésben részesült.

A helyezést elért Hallgatóink:

1 helyezett csapat

Árvai Gergő

Zsurzsa Zsolt

Bus András

 

2. helyezett csapat

Kiss Laura Olga

Kókai Csilla

Sántha Luca

 

3. helyezett csapat

Ács Sára

Barányi Bella

Krett Krisztina

 

Különdíj

Balogh Eszter

Kárász Mátyás

Kardos Vivien

 Activity-horz


A versenyen elért eredményekért a Hallgatók értékes könyvjutalmakkal és a nemzetközi jog gyakorlati órákon megajánlott jeggyel gazdagodtak. A versenyen való részvételről mindenkinek elismerő oklevelet adtunk át.

Az I. Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny sikerére való tekintettel a program megszervezését a következő évben is tervezzük.

Ezúton is gratulálunk Hallgatóinknak a helyezésekhez, amelyet a gondos készülés eredményeképpen megérdemelten értek el!

A verseny szervezői nevében,

dr. Sziebig Orsolya Johanna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek