SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola

baratsagos_verseny4

Barátságos ügyességi versenyt rendeztek az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola Vodafone robotika termében

Barátságos ügyességi versenyt rendeztek az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola Vodafone robotika termében

2024. június 17.
1 perc

Az általános iskola 2024. áprilisában átadott Vodafone robotika termében rendezett barátságos vetélkedőre meghívta a szerbiai nemzeti döntő nyertes csapatait. A robotika szakkörösök Robomission kategóriában mérték össze ügyességüket.

A vajdasági csapatok már 2019 óta versenyeznek sikeresen ebben a kategóriában. Tavaly Dániában 2. helyezést értek el.

Az SZTE Gyakorló az elementary kategóriában indult, amelyen a Robot Farmerek csapata megyei első helyezést ért el. A nemzeti döntőre való felkészüléshez hasznosnak ígérkezett egy ilyen szakmai találkozó megszervezése.

A legkisebbek Kids kategóriában sok tapasztalatot gyűjtöttek, így ők is magabiztosabban készülhetnek az országos megmérettetésre. A csapatok a versengésen kívül robotépítési tapasztalataikat, versenytrükkjeiket is megosztották egymással. A találkozót közös fagyizással zárták. A szegedi csapatok 2. és 3. helyezést értek el.

Minősített Tehetséggondozó Műhelyünkben kiemelt szerepe van a robotika oktatásának. A robotika nemcsak modern ismereteket ad diákjainknak, de közben sokoldalúan fejleszti is őket. Különösen a kreativitásukat, digitális, kommunikációs kompetenciájukat, algoritmikus gondolkodásukat, csapatmunkájukat, de kézügyességüket és kitartásukat is próbára teszi.

hatarontuliak1

csoportkep3