Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Ahol tudás és szándék találkozik

Publikus eljárások  --  Szolgáltatás beszerzések

Ajánlattételi felhívás SZTE/2016/PSZ06077


Az ajánlattételi felhívással kapcsolatosan ajánlattevői kérdések érkeztek, melyekkel, ill. az azokra adott válaszokkal a felhívást kiegészítettük. Továbbá az ajánlattételi határidőt 1 nappal meghosszabbítottuk.

Meghosszabbítva 1. alkalommal!

A Szegedi Tudományegyetem (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet.

A beszerzés tárgya: „SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság részére szabadalmi szolgáltatás elvégzése”
Ajánlat sorszáma: SZTE/2016/PSZ06077

Ajánlattételi határidő: 2016. január 28 15:00

Szállítás, teljesítés tervezett időpontja: A szerződéskötés időpontjától számított 2016. március 4-ig. Megrendelő előteljesítést elfogad.

A beszerzés rövid ismertetője:

Ajánlattevői kérdések, és arra adott válaszok:

  • Kérdés: „Mit értenek "biokémikus diploma" alatt? Tudomásom szerint ilyen nevű akkreditált képzés nincs Magyarországon, legfeljebb biológus képzésen belül ilyen szakirány, illetve orvosi képzéseken klinikai biokémikus. Legjobb tudomásom szerint nincs ma Magyarországon olyan szabadalmi ügyvivő, aki "biokémikus diplomával" rendelkezne, bár természetesen nem ismerek mindenkit, illetve a honlapok tartalma nem biztos, hogy pontos ebből a szempontból.”
  • Válasz: „Valóban biokémikus nevű akkreditált képzés nincs Magyarországon, de van biológus képzésen belül ilyen szakirány, illetve orvosi képzéseken klinikai biokémikus. Mi olyan szakember biztosítását kérjük, akinek biokémikus tapasztalata van, azon belül is farmakológiai. A biológus és az orvosi diploma is megfelelő.”
  • Kérdés: „A biológus, ill. vegyész ekvivalens-e a biológusmérnökkel, ill. vegyészmérnökkel?”
  • Válasz: „Igen a biológus, ill. vegyész lehet ekvivalens a biológusmérnökkel, ill. vegyészmérnökkel.”
  • Kérdés: „A három megjelölt végzettség megtestesülhet-e egyetlen személyben, vagy a pályázati kiírást úgy kell értelmezni, hogy ez szükségszerűen három személy? Azért kérdezem, mert én személy szerint rendelkezem egy vegyészmérnöki, egy okleveles biológusmérnöki, és egy biológia tudományok doktora fokozattal. Tehát ezek a diplomák és tudományos fokozatok megfelelnek-e az Önök pályázat szerinti elvárásaival?”
  • Válasz: „Mi a találmány komplexitása (melyhez gyógyszervegytani, farmakológiai és immunológiai és neurológiai klinikai szaktudás szükségeltetik) és a rövid teljesítési határidő miatt szeretnénk egy 3 fős szakértői teamet tudni a szabadalmi bejelentés elkészítése mögött. Ezen a feltételen nem áll módunkban változtatni.”


Ajánlatkérő az ”Új típusú C-3 szubsztituált kinurénsavszármazékok hatékonyabb neuroprotektív aktivítással” címú új találmány magyar szabadalmaztatását kívánja elvégeztetni, melynek keretében az Ajánlattevő feladata:

  • Egy magyar szabadalmi bejelentés elkészítése: szabadalmi leírás és igénypontok kidolgozása magyar nyelven, szabályszerű ábrák elkészítése ajánlatkérő által biztosított dokumentumok alapján.
  • Egy magyar szabadalmi bejelentés benyújtása.
  • A szabadalmi bejelentéshez kapcsolódó hivatali díjak, illetékek befizetése.


Bírálati szempont: legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás

Az ellenszolgáltatás összegét az alábbi táblázat kitöltésével kérjük megadni:

 

1) Magyar szabadalmi bejelentés benyújtása

nettó Ft

áfa összege/ mentesség esetén 0 HUF

bruttó Ft

bejelentési díj (illeték)

 

 

 

képviseleti díj

 

 

 

Mindösszesen munkadíj

 

 

 

Mindösszesen továbbszámlázott költségek (illeték)

 

 

 

Mindösszesen:

 

 

 

Ajánlatkérő a mindösszesen megadott bruttó árakat fogja értékelni a bírálat során.


További információk:

Ajánlattevővel szembeni elvárások:

  • Ajánlattevő rendelkezzen szakmai tapasztalattal magyar szabadalmi bejelentések elkészítésében és benyújtásában gyógyszervegyészet, farmakológia területén.

Igazolási mód: Ajánlattevő csatoljon referencianyilatkozatot legalább 2 db gyógyszervegyészet, farmakológia jellegű magyar szabadalmi bejelentés elkészítéséről.

Figyelem! A referencianyilatkozat formailag akkor megfelelő, ha tartalmazza legalább a hivatkozott bejelentések bejelentési napját, ügyszámát és a bejelentés tárgyát.

  • Tekintettel a technológia speciális jellegére az Ajánlattevőnek az alábbi végzettségű 3 fő szabadalmi ügyvivőt kell foglalkoztatnia:
    • 1 fő vegyész, igazolt gyógyszergyári tapasztalattal
    • 1 fő biokémikus.
    • 1 fő biológus

Igazolási mód: Ajánlattevő csatolja a 3 fő szabadalmi ügyvivő rövid önéletrajzát, az elvárt képesítésüket, és az 1 fő vegyész esetében a gyógyszergyárnál szerzett tapasztalatot igazoló dokumentumok másolatát, valamint a foglalkoztatásuk jellegét igazoló dokumentumot.

  • Ajánlattevő egyszerű nyilatkozatban nyilatkozzon, hogy a kiírás tárgyát képező feladatot a megadott határidőre (2016. március 4-ig) teljesíti.


Fizetési feltételek:

  • Vállalkozó a Megrendelővel megegyezett ütemezés alapján, teljesítésigazolást követően 1 db számla benyújtására jogosult.
  • Az SZTE a szolgáltatás díját teljesítésigazolást követően a számla kézhezvételétől számított 60 napos fizetési határidővel, átutalással fizeti ki. Számlázási cím: Szegedi Tudományegyetem 6720 Szeged, Dugonics tér 13. Számla kiküldési cím: Szegedi Tudományegyetem 6720 Szeged, Dugonics tér 13.
A számlán a Vállalkozó köteles külön soron feltüntetni a továbbszámlázott tételek költségét (annak illetéktartalmát) és a munkadíjat.


Ajánlat benyújtásának módja:
Felhívjuk az ajánlattevők figyelmét, hogy 2015.09.01-től ajánlatot kizárólag csak elektronikus formában, - a honlapon feltöltve - fogad be az ajánlatkérő.
( A borítékban beadott ajánlat érvénytelen!)
A dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Ajánlatát cégszerűen aláírt pdf formátumban, az adott eljárás weboldalán a jobb felső sarokban levő "ajánlattétel" linken keresztül tudja az ajánlattevő feltölteni.

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Ifkovics Kálmán, irodavezető

ifkovics.kalman@gmf.u-szeged.hu

Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Dr. Tóth Fanni, technológiai menedzser SZTE Rektori Hivatal Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság, tel: +36 (62) 546-701

email: Toth.Fanni@rekt.szte.hu


Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szállítására. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.

Nyertes ajánlattevő: SBGK Szabadalmi Ügyvivői Iroda, 1062 Budapest, Andrássy út 113.
Nyertes ajánlati ár: 287 500,-Ft+ÁFA