Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Ahol tudás és szándék találkozik

Publikus eljárások  --  Műszaki jellegű szolgáltatás/beruházás beszerzések

Ajánlattételi felhívás SZTE/2014/PM03550

A Szegedi Tudományegyetem (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet.

A beszerzés tárgya: A volt egyetemi óvoda épületében (6724 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 35. szám alatti, 12299 hrsz-ú telek) a SZTE Általános Orvostudományi Kar Orvos Oktatóépület kialakításához szükséges építési engedélyezési tervek készítése.
Ajánlat sorszáma: SZTE/2014/PM03550

Ajánlattételi határidő: 2014. június 11 14:00

Szállítás, teljesítés tervezett időpontja: Szerződéskötéstől számított 45 naptári nap.

A beszerzés rövid ismertetője:

Előzmények:


A Szeged, Kossuth L. sgt. 35. szám alatt lévő volt egyetemi óvoda épülete évek óta üresen áll. A SZTE ÁOK vezetése a kezelésükben lévő épület felújítása mellett döntött. Elképzeléseik szerint az előkészítő évfolyam számára egy „oktatóközpontot” kívánnak megvalósítani a közel 75 éves épület rekonstrukciójával. A jelenleg 6 tancsoportú évfolyam elhelyezése központilag válik megoldottá, illetve további létszámnövelést is elbírna az új komplexum.

 

Az épület jelenlegi állapotának általános áttekintése:


A volt egyetemi óvoda az 1940-as évek elején valósult meg, vélhetőleg polgárháznak. Az egyetem kezelésébe 1974-ben került, ekkor alakították át jobb oldali szárnyát óvodának, a baloldali épületrészben a Népegészségügyi tanszék irodáit helyezték el. Jelenleg évek óta használaton kívül lévő háznak nagyon gyors ütemű az amortizációja, az eltelt idő alatt még karbantartási munkát sem végeztek rajta.


A telekre zártsorúan épített, „U” alakú házat egy áthajtó osztja ketté. A vizsgált létesítmény alagsor+magasföldszintes, két belső udvari szárnyait földszintes épületrészekkel bővítették. A ház épületszerkezetét tekintve nagyméretű téglából épült hosszfőfalas elrendezésű. Az alagsor felett boltozattal és poroszsüveg boltozatos födémmel, a padlás födémje fafödém. Szerkezeti állapota és volt jobboldali óvodai rész alagsori szintjének állapota közepes. A baloldali épületrész pincéje felvizesedett, a magasföldszinti területek - a tető rosszállapota miatt - több helyen beázott. A gépészeti, elektromos rendszerei korszerűtlenek, elavultak. Az épület egésze nem elégíti a mai kor hőtechnikai elvárásait sem.

 

A tervezési feladatok rövid ismertetése:


Beruházói és felhasználói elképzelés szerint az épületben 10 db 20 férőhelyes szeminárium termet, 1 db 60-80 fős előadótermet, tanári szobákat (2-3 db), büfét, ruhatárat az előírások szerinti vizesblokkot és 2-3 db vendéggarzont kell elhelyezni. A tervezés folyamán a felújítási munkák ütemezését is át kell gondolni a két szárnyat figyelembe véve. A jelenleg bonyolult folyosói rendszerű épületben átlátható, tiszta belső közlekedést kell biztosítani. A koncepció kialakításakor akadálymentesítést és a két szárny belső összekötését is át kell gondolni.

Tervezési feladat része az épület homlokzatának, padlásszerkezetének, tetőhéjalásának teljes felújítása is.

 

A SZTE ÁOK egy elegáns, a lehetőséghez mérten energiatakarékos oktatóközpontot kíván létrehozni.

 

A jelenleg ismert alaprajz szerint a szintek területi nagysága a következő:


Alagsor 429,95 m2

Földszinti bővítmények: 193,15 m2

Magasföldszint 456,20 m2

Összesen 1079,30 m2

 

Gépészet:


Víz-csatorna szerelés:

 

az épület víz-, és csatornahálózata elavult, a kor színvonalának megfelelő anyagból, ill. prés fittingekből tervezendő pl. Rehau. Felül kell vizsgálni a közművek tervezési határ csatlakozási pontjait!

 

Szellőzés, klimatizálás:

 

a légkezelők az élettartamra való tekintettel felső középkategóriába soroltak legyenek pl: GEA, Rosenberg. Fokozottan figyelembe kell venni a speciális igényű helyiségek kialakítását (pl.szerver). Klímatizálás tekintetében folyadékhűtős rendszert kell tervezni, parapet ill. álmennyezeti kivitelben (4 csöves) pl: Galetti, Trane.

 

A helyiségek teljes körű gépészetét a tervezőnek a szerződés létrejöttekor hatályban lévő, a tervezésre vonatkozó előírások (jogszabályok, szabványok, szabályzat stb.) figyelembe vételével, a megoldás módját speciálisan szabályozó előírásoknak megfelelően kell elkészítenie.

 

Fűtés, használati melegvíz ellátás:

 

Az épületet fűtése és melegvíz ellátása jelenleg vegyes, a jobb oldali szárnyának -melyet óvodának alakítottak át- fűtését és használati melegvízét 2 db. TERMO-ÖV-COLOR 55 kazán biztosítja, a baloldali épületrészben konvektorok és gáz-vízmelegítő(k) vannak.

A több éve nem működő kazánok és konvektorok hatásfokuk, elavultságuk miatt, üzemeltetése és üzemben tartása nem energiatakarékos. A SZTE élen jár a megújuló energia felhasználásában, ezért javasolt olyan rendszerek kialakítása, melyekre a későbbiekben megújuló energiaforrások is ráilleszthetőek (pl. napkollektorok, levegős hőszivattyú stb.). Az egyetemen a kazánházakban főként Viessmann kazánokat üzemeltetünk és a keringető szivattyúk Grundfos típusúak. A karbantartás miatt ezeket a típusokat támogatnánk. Tervezéskor felül kell vizsgálni a közmű (gáz) tervezési határ csatlakozási pontját!

Kérnénk megvizsgálni, a két épületrész külön-külön egyedi kazánház kialakításának lehetőségét, a gazdaságosabb működtethetőség érdekében.


 

Erős- és gyengeáram:


Az érintett területen teljesen új elektromos hálózatok kerülnek kiépítésre. A tervezésnél fel kell mérni, és figyelembe kell venni a villamos teljesítmények, egyidejűségek, és az áramszolgáltatói betáplálást (HÁF) is. A tervezőnek egyeztetési kötelezettsége van az Egyetem szakterületei képviselőivel melyet egyeztetési jegyzőkönyvvel kell igazolni.

Az elektromos tervezés szakaszában az egyeztetéseket és az igények felmérését legalább az alábbiakkal kell megtenni:

 

- épület használójával

- védelmi irodával (tűzjelző, kamera, riasztó, beléptető rendszerek)

- rendszergazdával (informatikai rendszerek)

- telefonközponttal (telefonhálózat)

- műszaki és beruházási irodával

- energetikával

- szakhatóságokkal (Amennyiben a tervezéshez szakhatóság szükséges.)

 

A villamos terveknek tartalmaznia kell továbbá a gépészeti berendezések energiaellátásának, vezérlésének teljes tervdokumentációját is.


Rendszerek:

 

- 0,4 kV-os világítási, és csatlakozói hálózat. (gépek energiaellátása)

- informatikai strukturált hálózat (számítógép, telefon, stb…)

- kamera rendszer

- vagyonvédelmi rendszer

- tűzjelző rendszer

- beléptető rendszer

- medikai hálózat

- villámvédelmi hálózat

- a szakhatóságok által előírt rendszerek (hő és füstelvezetés)

 

A tervezést a jelenleg érvényben lévő rendeletek, jogszabályok betartásával kell végezni.

 

Tervező(k) feladata:



Tervezéssel érintett terület helyszíni szemrevételezése, az épület pontos felmérése (megrendelőtől kapott tervek csak tájékoztató jellegűek), pontos állapotterv készítése.

A beköltözéssel érintett karral a tervezési program pontosítása, tervezési koncepció bemutatása több verzióban. Egyeztetés a megrendelővel. Emlékeztetők összeállítása.

Szükséges feltárások elvégzése (födém és alapfeltárás), falszerkezetek, födémek mintavételekkel és mérésekkel igazolt nedvesség és sótartalom vizsgálata.

Kapcsolódó szakági tervezői egyeztetések (statika, épületgépészet, elektromosság, gyengeáramú rendszerek, tűzvédelem, stb.)

Az új funkciókhoz tartozó parkolómérleg számítása és a telken belüli parkolók elhelyezhetőségének alátámasztása kertészeti tervvel.

 

Építési engedélyezési tervdokumentáció tartalma:

 

1. Állapottervek

2. Építészeti tervek és műszaki leírás

3. Tartószerkezeti munkarész (talajmechanikai és statikai szakvéleménnyel kiegészítve)

4. Épületgépészeti munkarész

5. Épület-elektromos, erős- és gyengeáramú tervfejezet

6. Tűzvédelmi tervfejezet

7. Környezetvédelmi tervfejezet

8. Kertészeti terv (parkolók és zöldterületek kialakítása)

9. Lifttervezés, engedélyeztetés (amennyiben a tervezéskor lift kerül elhelyezésre)

10. Árazott tételes költségvetés a tervfajtához illeszkedően

 

A költségvetést TERC programban kérjük elkészíteni.

 

Az engedélyezési tervdokumentációt Tervező köteles módosítani, ha hatósági előírásoknak nem megfelelően, illetve ha nem a Megrendelői igényt tartalmazza.

Tervező felelősséget vállal az építési engedély benyújtásához szükséges teljes dokumentáció összeállításáért, az engedélyezési eljárásban felhasználandó szakhatóságok hozzájáruló nyilatkozatainak beszerzéséért, az ezekkel folytatandó egyeztetések lefolytatásáért. (Pl.: kéményseprő vállalat hozzájárulása). Az esetleges hiánypótlási eljárásban Tervező aktívan köteles közreműködni és pótolni a felmerült hiányokat.

 

Valamennyi tervet digitális formában is kérjük.

Az építési tervdokumentációk összeállítása, sokszorosítása.

 

Példányszámok:

 

engedélyes terv: 3 pld. + elektronikus adattárolón 2 pld.

árazott-árazatlan költségvetés 1 pld nyomtatott + 1 pld adathordozón

 

A teljes példányszámok leszállítása előtt kérünk mindkét tervfajtából 1-1 pld tervdokumentációt átnézésre átadni.

 

 

Szerződési feltételek és általános előírások

Kizáró alkalmatlansági feltételek

 

Alkalmatlanság:

 

Műszaki és szakmai szempontból alkalmatlan, ha nem rendelkezik az elmúlt 60 hónapban legalább 1 db oktatási intézményben végzett tervezési referenciával


Alkalmatlanság:

 

Az ajánlattevő műszaki és szakmai szempontból alkalmatlan, ha nem rendelkezik a településtervezési és az építészeti-műszaki tervezési, valamint az építésügyi műszaki szakértői jogosultság szabályairól szóló 104/2006. (IV. 28.) Korm. rendelet szerinti, az alábbiakban meghatározott tervezési szakterületi jogosultságú tervezőkkel:

 

1 fő felsőfokú végzettségű É jelű korlátlan építész tervezővel

1 fő felsőfokú végzettségű G-T jelű épületgépész tervezővel

1 fő felsőfokú végzettségű V épületvillamosság tervezővel.

A szakmai jogosultságok igazolását az ajánlathoz csatolni kell!

 

A felhívásban fent közzétett tervezési programot a Megrendelő és az Üzemeltető arra jogosult képviselőivel pontosítani és véglegesíteni kell, melyről született dokumentumot a tervdokumentációhoz csatolni kell. A végleges tervezési program a vonatkozó jogszabályok szerint a tervdokumentáció része.

A tervek elkészítésénél alapvető szempont a műszakilag megfelelő, de költséghatékony megoldások tervezése.

A tervezőnek le kell folytatnia a szükséges hatósági, szakhatósági egyeztetéseket, valamint folyamatos konzultációkat az üzemeltető képviselőjével, ezen egyeztetésekről és konzultációkról emlékeztetőt köteles felvenni, mely a tervdokumentáció részét képezi.

A tervezőnek a tervezési feladat elvégzéséhez szükséges mindennemű feltárást el kell végezni, ezek költségét – az ideiglenes helyreállítással – az ajánlati árnak tartalmaznia kell. Az egyetem a feltáráshoz szükséges területet biztosítja.

A tervezés és a szakhatósági egyeztetések során felmerülő összes költség a nyertes pályázót terheli! (Tulajdoni lap és hiteles térképmásolat kiváltása, közreműködő szakhatóságok igazgatási szolgáltatási díjai, szakértői díjak…)

Az elkészítendő tervdokumentációkban foglalt szellemi alkotás a Tervező tulajdona lesz, de a tervezési díj megfizetésével a Megrendelő megszerzi a tervdokumentáció szabad, korlátozásmentes felhasználói jogát, amely alapján a Tervező előzetes jóváhagyása nélkül (de tájékoztatása mellett) jogosult azt teljes körben és korlátlan ideig felhasználni, továbbtervezésre másnak átadni, ezzel kapcsolatban a Tervező további igényt nem támaszthat.

 

 

Helyszíni bejárás helyszíne és időpontja:

 

Szeged, Kossuth Lajos sgt. 35. bejárat

2014. június 06. 9:00

A Vállalási árat a következő formában kérjük megadni:


Tervezési díj nettó összeg:…………………,- Ft

ÁFA 27%:………………………..…- Ft

Bruttó összeg:…………………...….,- Ft

 

A nyertes pályázó 1 végszámlát nyújthat be a tervek sikeres átadás-átvételét követően.

A számlák fizetési határideje 60 naptári nap.

Megrendelő előleget nem fizet.



Letölthető állományok:
kl35 alagsor.pdf
kl35magasfszt.pdf

Bírálati szempont: legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás



Ajánlat benyújtásának módja:
Felhívjuk az ajánlattevők figyelmét, hogy 2015.09.01-től ajánlatot kizárólag csak elektronikus formában, - a honlapon feltöltve - fogad be az ajánlatkérő.
( A borítékban beadott ajánlat érvénytelen!)
A dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Ajánlatát cégszerűen aláírt pdf formátumban, az adott eljárás weboldalán a jobb felső sarokban levő "ajánlattétel" linken keresztül tudja az ajánlattevő feltölteni.

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Fakan Zoltán, irodavezető

fakan.zoltan@gmf.u-szeged.hu

Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Bartók Erika, munkatárs SZTE GMF Műszaki és Beruházási Iroda, tel: +36 (62) 545-599, +36 (62) 544-000/5599

email: bartok.erika@gmf.u-szeged.hu


Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szállítására. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.

Nyertes ajánlattevő: Helyi Érték 2009 Építész Iroda Kft. (Hódmezővásárhely, Nyikos u. 1.)
Nyertes ajánlati ár: 2 469 134,-Ft+ÁFA