Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Ahol tudás és szándék találkozik

Publikus eljárások  --  Műszaki jellegű szolgáltatás/beruházás beszerzések

Ajánlattételi felhívás SZTE/2012/PM01323

A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet.

A beszerzés tárgya: Szegedi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar, Szeged, Petőfi Sándor sgt. 30-34. szám alatti épületében elhelyezendő Humán- és Társadalomtudományi Szolgáltató Központ kialakításához építési engedélyezési terv és kiviteli terv készítése.
Ajánlat sorszáma: SZTE/2012/PM01323

Ajánlattételi határidő: 2012. július 09 15:00

Szállítás, teljesítés tervezett időpontja: Szerződéskötéstől számított 45 munkanap.

A beszerzés rövid ismertetője:

Helyszín: SZTE, Bölcsészettudományi Kar, 6722 Szeged, Petőfi S. sgt. 30-34.

 

Tárgy:

 

1. Tervdokumentáció – Építési engedélyezési és kiviteli terv


A fenti helyen található oktatási épületben Humán- és Társadalomtudományi Szolgáltató Központ kialakításához építési engedélyezési és kiviteli terv elkészítése a felvonóra és hozzá kapcsolódó szerkezetekre, valamint a főbejárat feletti előtetőre vonatkozóan, továbbá az engedélyezési tervben dokumentált munkák tételes költségvetésének elkészítése.

Építési engedélyezési tervdokumentációt a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően, különös tekintettel a 37/2007. (XII. 13.) ÖTM rendelet és mellékletei, valamint a 191/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet szerinti tartalmi követelményeknek megfelelően kell elkészíteni.

 

A tervdokumentációk leadását 8 példány papír alapú és 1 példány elektronikus (CD) formátumban kell teljesíteni.

A tervdokumentációknak tartalmaznia kell 1 példány tételes árazatlan és 1 példány tételes árazott költségvetést is.

A végleges dokumentálás előtt a tervező köteles a tervet 1 példányban bemutatni illetve leadni, és a műszaki iroda képviselője által kért javítások és hiányosságok pótlása után elvégezni a teljes dokumentálást.

 

Gépészet


Gépész tervezői feladata (akadálymentesítés felvonó):

Tervezési feladat az épületben üzemelő felvonó akadálymentesítése (az érvényben lévő jogszabályoknak eleget téve), szükség esetén felvonó cserével.

 

Elektromosság


A lift elektromos energiaellátását a jelenleg érvényben lévő rendeletek, és jogszabályok szerint kell tervezni. Az elektromos tervezés szakaszában az egyeztetéseket és az igények felmérését az épület használójával, Védelmi Irodával, és a Műszaki és Beruházási Irodával kell lefolytatni.

Tervező feladata az egyeztetések elvégzése, engedélyek beszerzése.

 

 

 

2. Tervdokumentáció – Kiviteli terv

 

A fenti helyen található oktatási épületben Humán- és Társadalomtudományi Szolgáltató Központ kialakításához kiviteli terv elkészítése a teljes épületre vonatkozóan, az 1. tervdokumentációval összhangban, valamint a kiviteli tervben dokumentált munkák tételes költségvetésének elkészítése.

A kiviteli tervdokumentációt a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően, különös tekintettel a 191/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet szerinti tartalmi követelményeknek megfelelően kell elkészíteni.

Az átalakításra vonatkozó igények a mellékelt dokumentumban találhatók.


A tervdokumentációban foglalt kialakítás kizárólag nem építési engedélyhez kötött munkákat tartalmazhat!

 

A tervdokumentációk leadását 8 példány papír alapú és 1 példány elektronikus (CD) formátumban kell teljesíteni.

A tervdokumentációknak tartalmaznia kell 1 példány tételes árazatlan és 1 példány tételes árazott költségvetést is.

A végleges dokumentálás előtt a tervező köteles a tervet 1 példányban bemutatni illetve leadni, és a műszaki iroda képviselője által kért javítások és hiányosságok pótlása után elvégezni a teljes dokumentálást.

 

Gépészet

 

Gépész tervezői feladata (az épület egészét érintően, valamennyi szinten):

 

a tantermek oktatói szobák, irodák légkondicionálásának kiépítése, hűtő-fűtő klímaberendezéssel,

női és férfi mosdók teljes körű felújítása, új vizesblokkok, melegítő konyha kialakítása

fűtéshálózat teljes körű felújítása,

közösségi terek szellőző rendszerének kialakítása.

 

Az épület gépészeti rendszereinek teljes körű felújítása, új rendszerek kiépítésével (lásd. az Intézet által csatolt melléklet szerint).

 

Elektromosság


Az épület teljes elektromos felújítását a jelenleg érvényben lévő rendeletek, és jogszabályok szerint kell tervezni.

Az elektromos tervezés szakaszában az egyeztetéseket és az igények felmérését az épület használójával, Védelmi Irodával, és a Műszaki és Beruházási Irodával kell lefolytatni.


Tervezendő rendszerek:


I. Erősáramú rendszerek:


energiaellátó rendszer

világítási hálózat

csatlakozói hálózat

akadálymentesítés

gépészeti rendszerek vezérlése energiaellátása

projektor kiállások

 

II. Gyengeáramú rendszerek tervezése.

 

tűzjelző rendszer

vagyonvédelmi rendszer

strukturált informatikai rendszer

Wi-Fi

beléptető rendszer

elektronikus tájékoztató rendszer

 

Az épületben található fényforrások egy része a „Szemünk fénye” program keretében került beszerzésre, ezek megtartása feltétlenül szükséges.

 

 

ÁLTALÁNOS KÖVETELMÉNYEK


A tervek elkészítésénél alapvető szempont a műszakilag megfelelő, de költséghatékony megoldások betervezése.

 

A tervezőnek le kell folytatnia a szükséges hatósági, szakhatósági egyeztetéseket, valamint folyamatos konzultációkat az üzemeltető képviselőjével, ezen egyeztetésekről és konzultációkról emlékeztetőt köteles felvenni, melyet az érintetteknek eljutat.

 

A tervezőnek a tervezési feladat elvégzéséhez szükséges mindennemű feltárást el kell végezni, ezek költségét – az ideiglenes helyreállítással – az ajánlati árnak tartalmaznia kell. Az egyetem a feltáráshoz szükséges területet biztosítja.

 

A tervezés és a szakhatósági egyeztetések során felmerülő összes költség a nyertes pályázót terheli! (Tulajdoni lap és hiteles térképmásolat kiváltása, közreműködő szakhatóságok igazgatási szolgáltatási díjai, szakértői díjak…)

 

Az ajánlati árnak tartalmaznia kell az épület eredeti tervezőjének hozzájáruló nyilatkozatának költségét is.

 

Az elkészítendő tervdokumentációkban foglalt szellemi alkotás a Tervező tulajdona lesz, de a tervezési díj megfizetésével a Megrendelő megszerzi a tervdokumentáció szabad, korlátozásmentes felhasználói jogát, amely alapján a Tervező előzetes jóváhagyása nélkül (de tájékoztatása mellett) jogosult azt teljes körben és korlátlan ideig felhasználni, továbbtervezésre másnak átadni, ezzel kapcsolatban a Tervezőnek további igénye nincs.

 

Az építőipari kivitelezési tevékenységről szóló 191/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet 15. § szerint a felek elfogadják, hogy a tervező az általa készített kivitelezési dokumentációval kapcsolatban az Étv. 33. § (4) bekezdése szerint tervezői művezetést végezhet, amelyre a felek ennek szükségessége esetén külön szerződést kötnek.

 

A tervező köteles, a kivitelezésre kiírt pályázatok során feltett, tervezéssel összefüggő kérdésekre - többek között a betervezett anyagok és berendezések kiváltására megajánlottak megfelelőségére, és elfogadására történő nyilatkozással -, a Megrendelő által megadott határidőre válaszolni.

 

A pályázatok benyújtásánál kérjük megadni a tervdokumentációk vállalási árát külön-külön és összesítve is.

 

A Vállalási árat a következő formában kérjük megadni:

Nettó összeg 1. tervdokumentáció:..…………………,- Ft

Nettó összeg 2. tervdokumentáció:..…………………,- Ft

Nettó összesen: ..…………………,- Ft

ÁFA 27%: ..…………………,- Ft

Bruttó összeg: ..…………………,- Ft

 

 

 

Helyszíni bejárás helye és időpontja:

 

SZTE Bölcsészettudományi Kar, Szeged, Petőfi S. sgt. 30-34.

 

2012. július 5. 11:00



Letölthető állományok:
felujitasi_es_atalakitasi_igenyek.doc
tervezoi_szerzodes.doc
petofi_30_34_alagsor.pdf
petofi_30_34_fszt.pdf
petofi_30_34_I.emelet.pdf
petofi_30_34_II.emelet.pdf
petofi_30_34_III.emelet.pdf
petofi_30_34_IV.emelet.pdf
petofi_30_34_tetoter.pdf

Bírálati szempont: legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás

Legalacsonyabb összegű összesített ár.




Ajánlat benyújtásának módja: Zárt borítékban 1 eredeti példányban, a Szegedi Tudományegyetemnek címezve: SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Szentháromság utca 34, személyesen vagy postai úton. A borítékon és a dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Ajánlatát feltöltheti cégszerűen aláírt pdf formátumban, az adott eljárás weboldalán a jobb felső sarokban levő "ajánlattétel" linken keresztül.
Kérjük, hogy ajánlatukat vagy borítékban juttassák el, vagy az adott eljárás weboldalán töltsék fel.

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Fakan Zoltán, irodavezető

fakan.zoltan@gmf.u-szeged.hu

Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Balázsa Gábor, munkatárs SZTE GMF Műszaki és Beruházási Iroda, tel: +36 (62) 545-625, +36 (62) 544-000/5625, fax:

email: balazsa.gabor@gmf.u-szeged.hu

Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szállítására. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.

Nyertes ajánlattevő: Helyi Érték Kft. (Hódmezővásárhely, Nyikos u. 1.)
Nyertes ajánlati ár: 6 300 000,-Ft+ÁFA