Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Ahol tudás és szándék találkozik

Publikus eljárások  --  Anyag/eszköz beszerzések

Ajánlattételi felhívás SZTE/2013/PB01906

A Szegedi Tudományegyetem Gazdasági és Műszaki Főigazgatósága (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet.

A beszerzés tárgya: Optikai eszközök
Ajánlat sorszáma: SZTE/2013/PB01906

Ajánlattételi határidő: 2013. február 14 15:00

Szállítás, teljesítés tervezett időpontja: 2013.02.22.

A beszerzés rövid ismertetője:

I. OPTIKA

1) 230 V/6 V állandó kimenetű transzformátor
Maximális áramerősség: 5 A.
2) Mágnesesen tapadó ötsugaras lézer fényforrás
5 párhuzamos fénynyalábot kibocsátó, 1 mW teljesítményű, 635 nm hullámhosszon sugárzó, lézerdiódából álló optikai fényforrás. Mágnesesen tapad (pl. a 41621 cikkszámú táblára). 2 db 1,5 V-os ceruzaelemmel működtethető (az elemeket az eszköz nem tartalmazza).
3) Hulláminterferencia modellezésére szolgáló lemezpár
Írásvetítőn alkalmazható.
4) 17 cm-es színtárcsa állványon manuális pörgetővel
Megforgatva a korongot a színek egyesülésekor fehéret látunk.
5) Diffrakciós rácskészlet (3 féle elhajlási (optikai) rács: 100 v/mm, 300 v/mm, 600 v/mm) egy keretben
A különböző karcolatszám más elhajlást mutat.
6) Spektrumanalizáló kit (24 db-os)
A különféle anyagminták különféle spektrumot mutatnak.


II. ATOMFIZIKA

Készülék a Planck-állandó fotocellával történő méréséhez
A készülék 230 V hálózati feszültségről működtethető, beépített digitális feszültségmérő műszerrel rendelkezik, és tartozékként 5 keskeny sávszélességű színszűrővel ellátva kerül szállításra. Az ellentér-módszer alapján történő mérésben a különböző frekvenciájú megvilágítások esetén mérhető megállító-feszültségeket a frekvencia függvényében ábrázolva a görbe meredekségéből a Planck-állandó meghatározható.



III. ELEKTROMOSSÁGTAN

1. Kettéválasztható hengeres vezető az elektromos megosztás szemléltetéséhez
Szigetelő nyéllel ellátott fém félhengerek. Elektromosan töltött megosztó testet közelítve a semleges, érintkező félhengerek felé, azok ellentétes előjelű töltésre tesznek szert, ami a szétválasztás után többlettöltésként rajtuk marad.
2. Ellenállásszekrény (ellenállás-dekád)
Öt dekád-egységgel rendelkezik, 0-tól 9999,9 Ohm-ig szolgáltat ellenállásértékeket, 1 Ohmos lépésekben, 0,1 %-os hibával.
3. Fémes vezetők ellenállása
Az eszköz segítségével bemutatható a fémes vezetők ellenállásának függése a vezető hosszától, keresztmetszetétől és anyagától.
4. Mágneses fékeződés lejtőn
Egy erős neodímium mágnesekkel ellátott kiskocsi a műanyag lejtőn gyorsulva szalad le, de az alumíniumból készült lejtőn az örvényáramok fékező hatásának következtében egyenletesen gördül lefelé.
5. Mágneses mező erővonalait demonstráló készlet
Az eszköz alkalmas a mágneses mező indukcióvonalainak megjelenítéséhez 1, 2 és 3 dimenzióban is. Demonstrációs célokra és tanulókísérletekre egyaránt alkalmas. Számos különleges kísérlet valósítható meg ezzel a készlettel. A készlet 4 műanyaglemeze összességében 376 darab, 8 mm hosszúságú kis mágneses tűt tartalmaz. A lemezek átlátszók, és ennek köszönhetően a kísérletek írásvetítő felhasználásával jól látható formában megjeleníthetők.
6. Digitális multiméter 2 darab
Áram, feszültség és ellenállás mérésére alkalmas középkategóriás mérőműszer.



IV. MECHANIKA ÉS HŐTAN
7. Forgatónyomaték-vizsgáló eszköz
Vízszintesen tengelyezett 25 cm átmérőjű alumíniumkorong, melyre különböző helyekre lehet akasztani a mellékelt súlyokat. Az erők karja az eszköz részét képező mérőskáláról azonnal leolvasható, így a különböző irányokba forgató nyomatékok egyensúlya vizsgálható.
8. Precíziós állítható hajlásszögű lejtő kiskocsival, dinamométerrel és nehezékkel
Szögmérővel felszerelt, 95x500 mm-es méretű lejtő, jól csapágyazott kiskocsival, dinamométerrel és nehezékekkel együtt.
9. Pascal-mérleg: a hidrosztatikai paradoxon bemutatása
Az eszköz segítségével bemutatható, hogy egy folyadék által az őt tartalmazó edény fenekére kifejtett nyomás független az edény alakjától, csak a folyadék sűrűségétől és a folyadékszint magasságától függ..
10. Kiömlőnyílásokkal ellátott mérőhenger
A különböző magasságokból kiömlő vízsugár más-más sebességgel hagyja el az edényt, ezért más lesz a kifolyás íve.
11. Membránszakító a légnyomás szemléltetésére
Vákuumszivattúhoz csatlakoztatva a fólia elszakad, a kialakult vákuumnak megfelelően.
12. Szolár-motor
A berendezést napfényre helyezve a napelemek által összegyűjtött energia árán termelődő elektromos teljesítmény elegendő ahhoz, hogy a korongot megforgassa.



Bírálati szempont: legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás


További információk:

Az ajánlatkérő a megadott ajánlati áron felül egyéb költségtérítést nem nyújt be az ajánlattevő részére, az ajánlati árnak tartalmaznia kell az összes adó, illeték, szállítási vagy egyéb járulékos költségeket is, a hatályos magyar jogszabályok szerint. Az ajánlati árnak tartalmaznia kell a helyszínre történő szállítást, a helyszíni üzembehelyezést és betanítást is.


A kiírt tételre és tartozékaira csak együttes ajánlat tehető, az ajánlatkérő részajánlatot nem értékel, ajánlattevőnek minden, a felhívásban részletezett termékre és tartozékra ajánlatot kell adnia.


Kérjük, hogy a benyújtott ajánlatokon minden esetben tüntessék fel a nettó/bruttó rész-, és végösszegeket is.

Számlázás és szállítás dátuma 2013.02.22.




Ajánlat benyújtásának módja: Zárt borítékban 1 eredeti példányban, a Szegedi Tudományegyetemnek címezve: SZTE Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Szentháromság utca 34, személyesen vagy postai úton. A borítékon és a dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Ajánlatát feltöltheti cégszerűen aláírt pdf formátumban, az adott eljárás weboldalán a jobb felső sarokban levő "ajánlattétel" linken keresztül.
Kérjük, hogy ajánlatukat vagy borítékban juttassák el, vagy az adott eljárás weboldalán töltsék fel.

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Szöllősy Ervin, irodavezető

szollosy.ervin@gmf.u-szeged.hu

Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Horváth Ádám, főmunkatárs SZTE GMF Logisztikai Beszerzési Iroda, tel: +36 (62) 544-597, +36 (62) 544-000/4597, fax:

email: horvath.adam@gmf.u-szeged.hu

Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szállítására. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.

Nyertes ajánlattevő: ALMUS Pater Zrt.
Nyertes ajánlati ár: 668 118,-Ft+ÁFA