Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Ahol tudás és szándék találkozik

Publikus eljárások  --  Szolgáltatás beszerzések

Ajánlattételi felhívás SZTE/2018/PSZ08837

Meghosszabbítva 1. alkalommal!

A Szegedi Tudományegyetem (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet.

A beszerzés tárgya: „Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott program könyvvizsgálata”
Ajánlat sorszáma: SZTE/2018/PSZ08837

Ajánlattételi határidő: 2018. április 24 14:00

Szállítás, teljesítés tervezett időpontja: A könyvvizsgálat elvégzésének határideje 2018. 05. 21. A program megadott, tervezett záró időpontja változhat. A záró időpont esetleges változásáról Megbízó a Minisztérium jóváhagyását követően tájékoztatja Megbízottat. Amennyiben a program hosszabbításra kerül, akkor Vállalkozónak igazodnia kell Megrendelő ütemezéséhez, és a szerződés teljesítési határideje automatikusan meghosszabbodik az új záró időpont függvényében.

A beszerzés rövid ismertetője:

A Szegedi Tudományegyetem Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott programjának helyszíni könyvvizsgálata, könyvvizsgálói jelentés elkészítése.

A tevékenységet a kapcsolódó szolgáltatásokra vonatkozó 4400. témaszámú „Megbízás pénzügyi információk megállapodás szerinti vizsgálatának végrehajtására” című könyvvizsgálati standard szerint kell elvégezni és a jelentést is a standardnak megfelelően kell kibocsátani. A könyvvizsgálat a programban elszámolható valamennyi költséget alátámasztó számlára, számviteli bizonylatra kiterjed.

  • A megbízás a programok pénzügyi számviteli információi, dokumentumai megállapodás szerinti vizsgálatának végrehajtására vonatkozik. Az elvégzendő vizsgálat nem minősül könyvvizsgálatnak vagy átvilágításnak, a Megbízott a ténymegállapításairól készít jelentést.
  • A vizsgálat az alábbi pénzügyi-számviteli információkra, bizonylatokra vonatkozik:
    • a pénzügyi elszámolásban szereplő tételek mindegyike rendelkezik-e annak elszámolhatóságát lehetővé tevő alátámasztó dokumentumokkal;
    • megtörtént-e az elszámolásban szereplő tételek pénzügyi rendezése, valamint a pénzügyi összesítő kimutatások ezeket az adatokat helyesen tartalmazzák-e;
    • természetes személyhez kapcsolódó tétel esetén a bérszámfejtésben található adatokkal egyezik-e, valamint a bérszámfejtés szakmailag megfelelően történt-e;
    • a pénzügyi elszámolásban szereplő tartalmakat Megbízó könyveiben a számviteli törvény előírásai szerint, szakmailag elfogadható módon számolták-e el, valamint a könyvviteli adatokból lehetséges-e olyan lekérdezés, mely a projektre vonatkozó számviteli adatokat elkülönítetten is megjeleníti;
    • a bizonylatok eredeti példányára rávezetésre került-e a záradék;
    • a bizonylatok megfelelnek-e a számviteli és adózási jogszabályokban foglalt előírásoknak.
  • Megbízó minden, a megbízás teljesítéséhez szükséges információt hozzáférhetővé tesz a Megbízott számára és nem tart vissza semmilyen információt, a Megbízott által kért minden információt megfelelő időben megad. Megbízó köteles a könyvvizsgáló rendelkezésére bocsátani az elszámolás kapcsán készített pénzügyi összesítő kimutatásokat, az abban szereplő tételekhez kapcsolódó és alapjául szolgáló bizonylatokat, a tételek pénzügyi teljesítését, valamint a teljesítéshez kapcsolódó bizonylatokat. Megbízó a jelentés kiadása előtt teljességi nyilatkozatban igazolja az átadott adatok helyességét és teljes körűségét.

 

A program tervezett záró időpontja, és becsült könyvvizsgálói díja az alábbi:

  • Támogatói okirat száma: 12183-4/2017/FEKUSTRAT
  • Támogatás megnevezése: Szegedi Tudományegyetem „kiemelt felsőoktatási intézmény” minősítése
  • Támogatás összege (bruttó Ft): 1 792 000 000
  • Tervezett záró időpont: 2018. 03. 31.
  • Könyvvizsgálat becsült díja (bruttó Ft): 500.000,-


Letölthető állományok:
Szerz tervezet.docx

Bírálati szempont: legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás

Az ellenszolgáltatás összegét az alábbi táblázat kitöltésével bruttó Ft-ban kérjük megadni:

 

Okirat/szerződés száma

Könyvvizsgálat becsült díja (bruttó Ft)

Könyvvizsgálat ajánlati díja (bruttó Ft)

12183-4/2017/FEKUSTRAT

500.000

 

 

Ajánlatkérő megajánlott bruttó könyvvizsgálói díjakat fogja értékelni a bírálat során és a legalacsonyabb összegű ajánlatot adó Ajánlattevőt hirdeti nyertesnek.

Figyelem!!! Ajánlatkérő az ajánlat kapcsán meghatározott könyvvizsgáló díjnál magasabb ajánlatot adó Ajánlattevő ajánlatát érvénytelennek fogja tekinteni és nem veszi figyelembe az értékelés során.

Figyelem! Az ajánlati árnak tartalmaznia kell a könyvvizsgálókra előírt jogszabályi és szakmai szabályok szerinti teljes szolgáltatást. A helyszínen elvégzendő audit kiszállási díját és minden egyéb a szolgáltatással kapcsolatos költséget az Ajánlattevő visel.


További információk:

Ajánlattevővel szembeni elvárások:

  • Ajánlattevő nyilatkozzon, hogy kötelezettséget vállal a felhívásban lévő szerződéstervezet megkötésére és teljesítésére, melynek tartalmát megismerte és fenntartások nélkül elfogadja. A szerződéstervezet a felhívás csatolmányaként megtekinthető.
  • Ajánlattevő csatoljon referencianyilatkozatot az ajánlattételi határidőt megelőző 36 hónap időszakban teljesített könyvvizsgálói szolgáltatásairól.

Figyelem! A referencianyilatkozat formailag akkor megfelelő, ha tartalmazza legalább a teljesítés idejét (év és hónap), a szerződést kötő másik fél megnevezését és a részéről információt adó személy nevét, telefonszámát, a szolgáltatás tárgyát, továbbá az ellenszolgáltatás összegét.

Alkalmatlanság: Ajánlattevő műszaki és szakmai szempontból alkalmatlan, ha nem rendelkezik az elmúlt 3 évben lezárult illetve folyamatban lévő legalább 1 db kutatás-fejlesztési tevékenységet magában foglaló TÁMOP és/vagy Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap által támogatott projektben végzett könyvvizsgáló szolgáltatással, melyek támogatási összege minimum bruttó 800 millió Ft, vagy azt meghaladó összegű

  • Ajánlattevő csatolja a szakmai felelősségbiztosítása, valamint a legutolsó aktuális díj befizetéséről szóló igazolása másolatát.

Alkalmatlanság: Ajánlattevő pénzügyi és gazdasági szempontból alkalmatlan, ha nem rendelkezik érvényes szakmai felelősségbiztosítással.

  • Ajánlattevő rendelkezzen legalább 1 fő, bejegyzett Magyar Könyvvizsgáló Kamarai tag könyvvizsgáló szakemberrel, aki legalább 5 éves költségvetési gazdasági vagy számviteli gyakorlattal rendelkező, a Magyar Könyvvizsgáló Kamara tagja, „költségvetési minősítésű bejegyzett kamarai könyvvizsgáló” szakember.

Igazolási mód: Mutassa be legalább 1 fő szakemberét, a szakember önéletrajza és a kamarai hatályos bejegyzés igazolása csatolásával, aki a felhívás tárgyát képező szolgáltatást személyesen végzi.

  • Az eljárásban nem lehet ajánlattevő, alvállalkozó aki

a) Végelszámolás alatt áll, vagy vonatkozásában csődeljárás elrendeléséről szóló bírósági végzést közzétettek, vagy az ellene indított felszámolási eljárást jogerősen elrendelték.

b) Olyan gazdálkodó szervezet, amelynek tagja, vagy vezető tisztségviselője gazdasági, illetőleg szakmai tevékenységével kapcsolatban jogerős bírósági ítéletben megállapított bűncselekményt követett el, amíg a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól nem mentesült; illetőleg olyan gazdálkodó szervezet, amelynek tevékenységét a jogi személlyel szemben alkalmazható büntetőjogi intézkedésekről szóló 2001. évi CIV. törvény 5. §-a (2) bekezdésének b), illetőleg g) pontja alapján a bíróság jogerős ítéletében korlátozta, az eltiltás ideje alatt, illetőleg ha az ajánlattevő tevékenységét más bíróság hasonló okból és módon jogerősen korlátozta.

c) A közbeszerzési eljárásokban való részvételtől jogerősen eltiltásra került, az eltiltás ideje alatt.

d) Egy évnél régebben lejárt adó-, vámfizetési vagy társadalombiztosítási járulékfizetési kötelezettségének nem tett eleget, kivéve, ha megfizetésére halasztást kapott.

e) Korábbi – három évnél nem régebben lezárult – közbeszerzési és egyéb pályázati eljárásban hamis adatot szolgáltatott és ezért az eljárásból kizárták, illetőleg a hamis adat szolgáltatását jogerősen megállapították, a jogerősen megállapított időtartam végéig.

Igazolási mód: Ajánlattevő egyszerű nyilatkozatban nyilatkozzon, hogy a fenti kizáró okok hatálya alatt nem áll.

Fizetési feltételek:
Vállalkozó a könyvvizsgálatról teljesítésigazolást követően 1 db számla benyújtására jogosult, melyet a SZTE a számla kézhezvételét követő 60 napon belül átutalással teljesít. A SZTE előleget nem biztosít.


Ajánlat benyújtásának módja:
Felhívjuk az ajánlattevők figyelmét, hogy 2015.09.01-től ajánlatot kizárólag csak elektronikus formában, - a honlapon feltöltve - fogad be az ajánlatkérő.
( A borítékban beadott ajánlat érvénytelen!)
A dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Ajánlatát cégszerűen aláírt pdf formátumban, az adott eljárás weboldalán a jobb felső sarokban levő "ajánlattétel" linken keresztül tudja az ajánlattevő feltölteni.

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Szöllősy Ervin, irodavezető

szollosy.ervin@gmf.u-szeged.hu

Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Lengyelné Katona Tímea, irodavezető SZTE GF Költségvetési és Kontrolling Iroda, tel: +36 (62) 544-492, +36 (62) 544-000/4492

email: lengyelne.katona.timea@gmf.u-szeged.hu


Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szállítására. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.

Nyertes ajánlattevő: Juhász Péter e.v. és Focus Audit Kft., közös ajánlattevők, 6100 Kiskunfélegyháza, Bercsényi M. u. 19.; 6000 Kecskemét, Rákóczi út 9. I/7.
Nyertes ajánlati ár: 294 000,-Ft+ÁFA