Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Ahol tudás és szándék találkozik

Publikus eljárások  --  Szolgáltatás beszerzések

Ajánlattételi felhívás SZTE/2016/PSZ06985


Az Ajánlattételi felhívással kapcsolatosan ajánlattevői kérdések érkeztek, mely kérdésekkel és az azokra adott válaszokkal a felhívás kiegészítésre került. A beérkezett észrevételek alapján az Ajánlattételi felhívás mellékletét képező beárazandó táblázat is pontosításra került. A pontosított árazandó tételeket zöld színnel jelöltük.

A Szegedi Tudományegyetem (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet.

A beszerzés tárgya: „A Szegedi Tudományegyetem részére, nyomdai előkészítési és kivitelezési szolgáltatás nyújtása eseti megrendelés alapján”
Ajánlat sorszáma: SZTE/2016/PSZ06985

Ajánlattételi határidő: 2016. október 10 15:00

Szállítás, teljesítés tervezett időpontja: A szerződéskötés időpontjától a nyomdai szolgáltatásra előkészítés alatt álló közbeszerzési eljárást lezáró keret-megállapodás hatálybalépéséig. Amennyiben a szerződéses időszak lejártát megelőzően a szerződés keretében beszerzett szolgáltatás mindösszesen ellenértéke eléri a nettó 7,9 mFt-os értékhatárt a szerződés automatikusan megszűnik.

A beszerzés rövid ismertetője:

Ajánlattevő kérdések és azokra adott válaszok:

  • Kérdés: „Felhívásukban az alábbi berendezések, eszközök, típusát, gyári számát kérik megadni, melyeknél az alábbi észrevételeket tesszük:
    • 1 db 120-as rács alkalmazása ofszet nyomtatása esetén – nincs gyári száma, típusa, ez egy szoftver eszköz része, nem egy konkrét tárgyiasult rács. Kérjük eltekinteni a típus és gyári szám megadásától.
    • 1 db digitális nyomtatás esetén alkalmazandó felbontás 120 dpi – nem tudjuk értelmezni ajánlatkérő igényét, 120 dpi egységben, annak a fentiek alapján szintén nincs típusa és gyártási száma. Kérjük eltekinteni a típus és gyári szám megadásától.”
  • Válasz: „Az Ajánlattételi felhívásban elírás történt a rács és a dpi felbontás tekintetében, melynek alapján a kért rendszerek, és azok meglétének igazolási módja helyesen:
    • 100-as rács ofszet nyomtatására alkalmas nyomdai rendszer – igazolja a szoftver nevével és szériaszámával (pl. MetaDimesion)
    • Digitális nyomtatás esetén alkalmazandó 1200 dpi nyomtatására alkalmas nyomdai rendszer – igazolja a szoftver nevével és szériaszámával (pl. Creo)”
  • Kérdés: „A táblázatban két termék kapcsán van kérdésünk:
    • Speciális kiadvány 4.: A táblázat logikája szerint kell árat adni a megadott példányszámhoz rendelt terjedelemre és a hozzá tartozó 8 oldalankénti terjedelemugrásra. A táblázatnál hiányzik a 100 db esetén a 8 oldalankénti ugrás sora, illetve 150 db-nál ugyanezen logika alapján az egységára illetve a 8 oldalankénti ugrás sora
    • Speciális kiadvány 9.: A táblázat logikája szerint kell árat adni a megadott példányszámhoz rendelt terjedelemre és a hozzá tartozó 8 oldalankénti terjedelemugrásra. A táblázatnál hiányzik a 100 db esetén a 8 oldalankénti ugrás sora, illetve 100/300/500/600 db-nál ugyanezen logika alapján az egységára illetve a 8 oldalankénti ugrás sora”
  • Válasz: „Ajánlatkérő az Ajánlattételi felhívás mellékletében található „Speciális kiadvány 4.” és „Speciális kiadvány 9.” tételekhez kapcsolódó beárazandó sorokat az ajánlattevői észrevétel alapján pontosította. A pontosított árazandó tételeket zöld színnel jelöltük. A beárazandó táblázat „Speciális kiadvány 4.” és „Speciális kiadvány 9.” tételeit a csatolt melléklet szerint kell beárazni.”
  • Kérdés: „Ezúton szeretnék érdeklődni, hogy „A Szegedi Tudományegyetem részére, nyomdai előkészítési és kivitelezési szolgáltatás nyújtása eseti megrendelés alapján” nyílt beszerzési eljárásához alvállalkozó bevonható-e a termékek előállításához?”
  • Válasz: „A termékek előállításához alvállalkozó bevonható. Amennyiben a bevont alvállalkozó igazolja az alkalmasság keretében előírt valamely eszköz, vagy rendszer meglétét, akkor mint kapacitást nyújtó szervezetnek neki is be kell mutatnia a nyomdai szolgáltatásra vonatkozó ISO 9001 minőségirányítási rendszer bevezetését igazoló tanúsítványa másolatát, vagy az ezzel egyenértékű, az Európai Unió más tagállamában bejegyzett szervezettől származó egyenértékű tanúsítványát, továbbá az egyenértékű minőségbiztosítási intézkedések egyéb bizonyítékait.”


    A Szegedi Tudományegyetem részére, nyomdai előkészítési és kivitelezési szolgáltatás nyújtása eseti megrendelés alapján, az alábbiak szerint:

    • A nyomdai termékek listája részletesen specifikálva, és a hozzájuk kapcsolódó nyomdai műveletek (grafikai tervezés, szerkesztés/tördelés, kivitelezés) a felhívás csatolmányaként megtekinthetőek.
    • Megrendelő a csatolt listából fogja lehívni kizárólag azonos specifikáció mellett a felmerülő konkrét igények alapján eseti megrendeléssel a nyomdai előkészítési és kivitelezési munkákat, a szerződéses időszak alatt, de maximum nettó 7.900.000,- Ft értékben.
    • Vállalkozó a megrendelt nyomdai termékeket köteles térítésmentesen leszállítani az egyes megrendelésekben megadott szállítási helyszínekre.
    • Teljesítési határidő (a Megrendelő által meghatározott helyszínre történő leszállítással): az egyes megrendelésekben megadott határidők szerint.

     

    Ajánlatkérő törekedett a táblázatban szereplő nyomdai termékek és a hozzájuk kapcsolódó nyomdai műveletek (grafikai tervezés, szerkesztés/tördelés, kivitelezés) összeállítása során a nyomdai termékek lehető legszélesebb palettájának a lefedésére, mivel nem tudja előre tervezhetően megadni, hogy a szerződéses időszak alatt milyen konkrét nyomdai igények merülnek fel az egyes szervezeti egységei részéről. Ajánlatkérő a konkrét felmerülő igények függvényében fog rendelni a táblázatban felsorolt tételekből, melynek megfelelően előfordulhat, hogy egyes termékekből/nyomdai műveletekből nem fog, más termékekből/nyomdai műveletekből pedig akár többször is fog rendelni.

     

    Vállalkozó a szerződésben megadott e-mail és telefon elérhetőségeken munkanapokon 8:00-16:00 óra között köteles maximum 2 órás reagálási időn belül reagálni a Megrendelő megkeresésére.

     

    Vállalkozó köteles tartani az ajánlata szerinti árakat a szerződéses időszak alatt, azokon nem emelhet.

     

    Ajánlatkérő jogosult a Szegedi Tudományegyetem EU-s és egyéb pályázati forrásból megvalósuló, eljárás tárgya szerinti termékek megrendelése esetében a jelen eljárást alkalmazni.

    Letölthető állományok:
    specifikáció_nyomda _keret_2016.10.04.xls

    Bírálati szempont: legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás

    Az ellenszolgáltatás összegét a melléklet szerinti táblázat beárazásával kérjük megadni, törekedve arra, hogy minden beárazandó cellában szerepeljen az ár. Az excel táblázat kitöltése során kérjük tartózkodjanak a táblázatba új sorok beszúrásától, vagy meglevő sorok törlésétől, mert az esetlegesen módosíthatja a szummázott, vagy egyéb számítási művelettel ellátott cellák megfelelő működését. Az ajánlat alkalmasságot igazoló részét cégszerűen aláírt pdf formátumban, a beárazandó táblázatot excel formátumban kérjük feltölteni az „Ajánlattétel” linken keresztül.

     

    Ajánlatkérő a táblázat minden egyes termékének, minden egyes nyomdai műveletére magadott nettó árak mindösszesen nettó összegét fogja értékelni a bírálat során.

    Az ajánlati árnak fedezetet kell nyújtania az egyes megrendelésekben megadott jellemzően szegedi helyszínekre történő kiszállítás költségeire is.


    További információk:

    Ajánlattevővel szembeni elvárások:

    • Ajánlattevő csatolja az utolsó kettő lezárt üzleti évre vonatkozó, saját vagy jogelődje számviteli jogszabályok szerinti beszámolóit (mérleg + eredménykimutatás benyújtandó, a kiegészítő melléklet nélkül) (amennyiben a letelepedése szerinti ország joga előírja közzétételét) Amennyiben az ajánlattevő letelepedése szerinti ország joga nem írja elő beszámoló közzétételét, ajánlatkérő elfogadja az ajánlattevő egyszerű, vagy könyvelője (könyvvizsgálója) által ellenjegyzett nyilatkozatát is az utolsó kettő lezárt üzleti év mérleg szerinti eredményéről (évenként megbontva). Alkalmatlanság: Ajánlattevő pénzügyi és gazdasági szempontból alkalmatlan, ha mindkét utolsó lezárt üzleti évében a mérleg szerinti eredménye negatív.
    • Ajánlattevő nyilatkozzon a 2013., 2014. és 2015. években nyomdai szolgáltatásból származó – általános forgalmi adó nélkül számított – árbevételéről (évenként megbontva). Alkalmatlanság: Ajánlattevő pénzügyi és gazdasági szempontból alkalmatlan, ha az ajánlattevőnek a 2013., 2014. és 2015. években nyomdai szolgáltatásból származó – általános forgalmi adó nélkül számított – árbevétele átlagosan nem éri el az évi nettó 10 millió Ft-ot.
    • Ajánlattevő csatoljon referencianyilatkozatot az eljárást megindító felhívás megjelentetésétől visszafelé számított megelőző három évből összesen legalább 2 db, grafikai tervezést is tartalmazó nyomdai munkáról, amelynek ellenértéke referenciánként elérte a nettó 500.000,-Ft-ot.
    • Ajánlattevő rendelkezzen minimum 1 fő legalább középfokú végzettségű szakemberrel, aki nyomdai szolgáltatás ellátásában legalább 36 hónapos tapasztalattal rendelkezik, valamint minimum 1 fő legalább középfokú végzettségű szakemberrel, aki grafikai tervezési szolgáltatás ellátása területén legalább 36 hónap tapasztalattal rendelkezik. Igazolási mód: Ajánlattevő csatolja a két szakember önéletrajzát, valamint a minimum középfokú végzettségüket igazoló dokumentumaik másolatát. A szakmai tapasztalatnak az önéletrajzban kell szerepelnie. A 36 hónap tapasztalat akkor tekinthető teljesítettnek, ha 36 hónap időszakban tud az egyik szakember esetében nyomdai szolgáltatás, a másik szakember esetében grafikai szolgáltatás területen tevékenységet bemutatni. Az azonos időszakok csak egyszer vehetők figyelembe.
    • Ajánlattevő mutassa be a teljesítéshez rendelkezésére álló nyomda üzemét a működési engedélyének a másolata becsatolásával és az alkalmasság körében megkövetelt eszközeit, a típusuk és a gyári számuk megadásával. Amennyiben az eszközökkel az ajánlat benyújtásakor még nem rendelkezik, úgy nyilatkozzon, hogy nyertessége esetén azok a teljesítésre rendelkezésre fognak állni. Alkalmatlanság: Az ajánlattevő műszaki és szakmai szempontból alkalmatlan, ha nem rendelkezik 1 nyomdai üzemmel, ahol nyertessége esetén a teljesítést végzi, amelynek műszaki felszereltsége biztosítja az alábbiakat, vagy nem vállal nyilatkozattal kötelezettséget, hogy a felsorolt eszközök rendelkezésre fognak állni a teljesítéshez.
      • 1 db 4 werkes ofszet nyomdagép, B2 ívmérettel,
      • 1 db proof nyomtató
      • 1 db 120-as rács alkalmazása ofszet nyomtatás esetén
      • 1 db CTP technológia folyamat
      • 1 db digitális nyomtatás esetén alkalmazandó felbontás 120 dpi
      • 1 db kötészeti gépek: ragasztókötő, irkafűző-brossúrakészítő, tábla kötészeti, cérnafűző gép
    • Ajánlattevő csatolja a nyomdai szolgáltatásra vonatkozó ISO 9001 minőségirányítási rendszer bevezetését igazoló tanúsítványa másolatát, vagy mutassa be az ezzel egyenértékű, az Európai Unió más tagállamában bejegyzett szervezettől származó egyenértékű tanúsítványát, továbbá az egyenértékű minőségbiztosítási intézkedések egyéb bizonyítékait.


    Fizetési feltételek: Vállalkozó a szerződéses időszak alatt, teljesítésigazolást követően minden egyes megrendelést követően 1 db számla benyújtására jogosult, a megrendelt nyomdai művelet(ek) ára(i) alapján, melyet megrendelő a számla kézhezvételét követő 60 napon belül átutalással teljesít.




    Ajánlat benyújtásának módja:
    Felhívjuk az ajánlattevők figyelmét, hogy 2015.09.01-től ajánlatot kizárólag csak elektronikus formában, - a honlapon feltöltve - fogad be az ajánlatkérő.
    ( A borítékban beadott ajánlat érvénytelen!)
    A dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Ajánlatát cégszerűen aláírt pdf formátumban, az adott eljárás weboldalán a jobb felső sarokban levő "ajánlattétel" linken keresztül tudja az ajánlattevő feltölteni.

    További információ kérhető:

    Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Szöllősy Ervin, irodavezető

    szollosy.ervin@gmf.u-szeged.hu

    Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Kuczora Attila, szolgáltatási szakreferens SZTE GSZ Létesítménygazdálkodási Igazgatóság Beszerzési és Szolgáltatási Iroda, tel: +36 (62) 546-794, +36 (62) 544-000/6794

    email: kuczora.attila@gmf.u-szeged.hu


    Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szállítására. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

    Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

    A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.

    Nyertes ajánlattevő: Innovariant Nyomdaipari Kft., 6750 Algyő, Ipartelep 4.
    Nyertes ajánlati ár: 7 900 000,-Ft+ÁFA