Bezár

2020

veradas_1170x429

Véradásra hívják az egészségügyi dolgozókat

Véradásra hívják az egészségügyi dolgozókat

2020. június 30.
1 perc

Az elmúlt időszakban elmaradt egyetemi véradások miatt az Országos Vérellátó Szolgálat és a Szegedi Tudományegyetem arra kéri az egyetemi hallgatók mellett az egészségügyi dolgozókat is, hogy a következő napokban, hetekben menjenek el vért adni, hiszen a vérkészítményekre ebben az időszakban is folyamatosan szüksége van az egészségügyi intézményeknek.

A Szegedi Tudományegyetem Magyarországon elsőként érdemelte ki a „Véradásbarát Felsőoktatási Intézmény” elismerést, amely jól mutatja az egyetemi hallgatók és dolgozók elkötelezettségét a véradás támogatása mellett. Az elmúlt időszakban a járványhelyzetben elmaradt egyetemi véradások miatt az Országos Vérellátó Szolgálat és a Szegedi Tudományegyetem arra kéri a hallgatók mellett az egészségügyi dolgozókat is, hogy a következő napokban, hetekben menjenek el vért adni. Az elmaradt műtétek, illetve az egészségügyi ellátás újraindítása fokozott vérfelhasználást igényel, amire fel kell készülni.

 

A legközelebbi véradási lehetőségekről ezen a linken tájékozódhatnak. A véradáshoz személyi igazolvány, lakcím- és TAJ-kártya szükséges!

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek