Bezár

2018

DSN_3953_2

Fiatal kutatói-, kutatói- és posztdoktori pályázatok

Fiatal kutatói-, kutatói- és posztdoktori pályázatok

2018. január 10.
2 perc

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal meghirdette fiatal kutatói-, kutatói kezdeményezésű témapályázatait és a posztdoktori kiválósági program pályázatát

2017. december 22-én jelentek meg a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal honlapján az alábbi pályázatok:


A pályázat célja olyan tehetséges, fiatal – 2018. február 12-ig 40. életévüket be nem töltött – kutatók ígéretes kutatási tevékenységének támogatása, akik saját, önálló felfedező kutatási témájukat kívánják elindítani, és önálló kutatócsoportot kívánnak létrehozni. A támogatás forrása a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap.
A pályázat célja önálló kutatócsoporttal rendelkező tapasztalt, tehetséges kutatók támogatása, akik sikeres alapkutatási témájukat kívánják továbbvinni, újabb aspektusokból vizsgálni, kiemelkedő publikációs aktivitással rendelkeznek, tudományterületük nemzetközileg elismert szakértőiként tartják őket számon. A kutatói kezdeményezésű témapályázatok keretében tematikus prioritások nélkül, bármilyen tudományterületen végezhető felfedező kutatás, ha a projektjavaslat megfelel a felhívásban foglaltaknak. A támogatás forrása a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap.
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból finanszírozott posztdoktori felhívás (PD_18) a már tudományos fokozattal rendelkező fiatal kutatók támogatásával erősíti a Magyarországi tudományos kiválósági műhelyeket, hozzájárulva egy, kiszámítható hazai posztdoktori rendszer kialakításához. A támogatást elnyerő PhD/DLA fokozattal rendelkező fiatal kutatókból (posztdoktorok) kerülhetnek ki azok, akik a későbbiekben a hazai tudományos élet kiválóságai lehetnek.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek