Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Ahol tudás és szándék találkozik

Szolgáltatások

Poszeidon felhasználói segédlet

"Mi a Poszeidon?"

A Poszeidon egy teljes körű iktatási rendszer, mely végigkíséri az iratokat a beérkezéstől vagy a keletkezéstől kezdve az irattárazáson és postázáson át a selejtezésig, legyenek azok elektronikus - e-mail, fax, fájlban tárolt - és/vagy papír alapú dokumentumok. A rendszer támogatja az összes, iratokkal kapcsolatos munkafolyamatot és a meglévő irattári anyag gyors és tömeges, kötegelt szkennelését - ezzel lehetőséget biztosítva a modern, papírmentes ügyiratkezelésre való áttérésre -, és megvalósítja az ehhez szükséges elektronikus archiválást a jogszabályban előírt módon.

Technológiai feltételek


  • Office 2007 vagy Office 2010 vagy Office 2013 x86 / x64
  • Microsoft .NET Framework 4
  • Visual Studio 2010 Tools for Office Runtime


Jogosultságot igényelhet a poszeidon.support@gmf.u-szeged.hu címen. A levélbe feltétlenül szükséges másoltban csatolni a közvetlen egységvezetőt is (tanszékvezető, dékán). A levélnek tartalmaznia kell az alábbi információkat:


  • név és munkahelyi e-mail cím
  • szervezeti egység (tanszék, intézet, kar)
  • igényelt jogkör


Az igénylés után az adminisztrátor feladata gondoskodni a technológiai feltételek megteremtéséről. Az ügyintézés körülbelül egy napot vesz igénybe.


Bejelentkezés a Poszeidon rendszerbe


A Poszeidon kliens az asztalon elhelyzett ikon segítségével indítható el:


poszeidon_login

Sikeres bejelentkezés után megjelenik az alábbi kezdőképernyő:


poszeidon_on


A programhoz tartozó felhasználói segédlet ITT érhető el.Gyakran ismételt kérdések


K: Mit csináljak, ha "Hálózati kommunikációs hibát" ír bejelentkezésnél.

V: Győződjön meg róla, hogy a bejelentkezés során a Poszeidon Éles/Teszt Külső szervert választotta. A Poszeidon Éles/Teszt szerverek csak TIK hálózaton érhetők el.

K: Elfelejtettem a jelszavam, mit csináljak?

V: Elfelejtett jelszó esetén keresse a rendszer adminisztrátort a poszeidon.support@gmf.u-szeged.hu e-mail címen. Ő hoz létre egy új jelszót.