Szolgáltatások

Az alábbi szolgáltatásokat csak regisztrált felhasználók vehetik igénybe!


EOS

Az EOS rendszer egy egységes környezetben működő, moduláris felépítésű komplex ügyviteli rendszer, mely a különböző vezetői szintek és a külső adatszolgáltatás igényeit egyaránt kiszolgálja. Pontos, naprakész információkat szolgáltat és támogatást nyújt a gazdasági vezetés számára a napi és a stratégiai jelentőségű döntések előkészítésében. Az EOS rendszer széleskörű paraméterezési lehetőségei és modularitása révén rugalmasan követi az alkalmazó és környezete folyamatosan változó igényeit. A rendszer moduláris felépítéséből adódóan a szervezet méretétől, a felhasználók számától, továbbá egyéb szempontoktól függően rugalmasan testre szabható. Az EOS rendszer fő moduljai:

 

Keretgazdálkodás

A jogszabály által előírt kötelezettség vállalás nyilvántartásán túl, alkalmas az intézmény gazdálkodásának on-line felügyeletére, több szintű szervezeti felépítés esetén is. A költségvetés meghatározása után, annak tényleges főkönyvi könyvelése előtt képes a rendszer a projektek gazdálkodási évre vetített maradványellenőrzésére. A rendszer a tény pénzforgalmi adatokat megelőzően már lehetőséget biztosít az időben előremutató tervezésre, gazdálkodásra. A rendszerből nyert információk pénzforgalmi és üzemgazdasági elemzéseket biztosítanak, bizonylat szintű analitikával alátámasztva.

 

Szerződés nyilvántartás

A rendszerbe integrált szerződés nyilvántartás biztosítja az automatikus kötelezettség vállalások készítését és az automatikus és folyamatos pénzügyi teljesítés figyelését is.

 

Pénzügy

A rendszerben a klasszikus pénzügyi folyamatok mindegyike megtalálható, így az iktatás, számlakészítés, teljesen elektronikus csekk-, utalás-, pénzforgalom- feldolgozását. Ezekkel összhangban valósul meg a folyószámla kezelés, ÁFA nyilvántartás és minden pénzüggyel kapcsolatos nyilvántartás, levelezés. A KTK könyvelés, és a Kincstárral történő egyeztetés automatikus. Itt működik a teljes körű pénztárkezelés előleg nyilvántartással.

 

Számvitel

A modulban az analitikus rendszerekből azonnali, automatikus feladással kerülnek rögzítésre a könyvelési tételek, az egyéb vegyes, és előirányzat könyvelést egyszerű, és könnyen kezelhető adatbeviteli képernyőn lehet végrehajtani.
A szakfeladati könyvelés teljesen automatikussá tehető, különböző kontírozási lépések előre paraméterezhetők. A többlépéses paraméterezett költségfelosztás biztosított. Minden számviteli kimutatás időkorlát nélkül lekérhető. Biztosított a K11-es beszámoló interfész.

 

Eszközgazdálkodás

A készletek és tárgyi eszközök igénylését, megrendelését, raktározását, felhasználását nyilvántartó rendszer. A keretgazdálkodással és a pénzüggyel szerves kapcsolatban működik, így a készletgazdálkodás minden feltétele biztosított a legpontosabb beszerzési ár nyilvántartással. Az automatikus főkönyvi feladás biztosított.

 

Pályázatkezelés

A pályázatkezelő modul a pályázati folyamatot támogató, azt lefedő integrált elem. A regisztrációtól kezdve a pályázatbeadásán, a hiánypótláson, a pályázat módosításain át a projekt közbeni vagy projekt végi beszámolásig minden folyamat az EOS pályázatkezelő modulban végezhető, oly módon hogy a kapcsolat folyamatos az alap rendszerekkel (főkönyv, pénzügy).

 

Facility Management

Az EOS rendszer létesítménygazdálkodást támogató modulja alkalmas az adott költségvetési intézmény ingatlan vagyonának nyilvántartására és szűkebb értelemben vett üzemeltetési tevékenységének elektronikus rögzítésére, illetve minden olyan igény támogatására, ami ehhez kapcsolódhat pl. a catering, a (autó) flottakezelés, vagy akár az informatikai rendszergazda teendők vezetése is.

 

Az EOS rendszer használata:

Az EOS rendszer használatára vonatkozó jogosultságot elektronikusan lehet igényelni a Modulo rendszerben, a https://modulo.etr.u-szeged.hu/Modulo2/gmf_regisztracio. címen.

A regisztrációt követően belső postával küldjük meg a felhasználói azonosítót, amellyel beléphetnek az EOS és az oktatást támogató GMF Coospace rendszerekbe.

 

Az igény bejelentés menete:

1. Igényeljen felhasználói azonosítót a Modulo rendszerben a https://modulo.etr.u-szeged.hu/Modulo2/gmf_regisztracio. címen. A regisztrációról szóló részletes leírás elérhető a GSZ honlapján.

2. A kapott azonosítóval lépjen be a GSZ Coospace rendszerbe a https://coospace.gmf.u-szeged.hu/ címen, majd az „EOS support - használati útmutatók, leírások lekérdező felhasználóknak (EOS_SUPPORT)” című színtérbe.

3. A színtéren belül az EOS kézikönyvek, leírások dokumentumtárban megtalálja az EOS felhasználói dokumentációit, amelyek közül az EOS kézikönyv 1. és 5. fejezetét javasoljuk a vizsga előtt tanulmányozni.

4. Az egyéni felkészülést követően a GSZ Coospace rendszerben töltse ki a vizsgasort. A sikeres vizsgát követően aktiváljuk hozzáférési azonosítóját az éles EOS rendszerhez.

 

Az EOS rendszer használatával kapcsolatos észrevételeket, kérdéseket az eos.support{@}gmf.u-szeged.hu címre küldhetik el.


NEXONBÉR

A teljes körű bérügyviteli szolgáltatást nyújtó nexONBÉR a NEXON prémium kategóriájú bérügyviteli rendszere. A program igénybevételével és telepítésével kapcsolatban keresse a Rendszerüzemeltetési Csoport munkatársait, a telepítéshez szükséges nyomtatványok letölthetőek a Rendszerüzemeltetési Csoport nyomtatványai menüpontból.


GSZ Modulo

A kényelmesebb, korszerűbb, gyorsabb, környezetkímélőbb ügyintézés az elektronikus ügyintézés. A MODULO rendszer a Szegedi Tudományegyetem új szolgáltatása, mely ügyfélkapuként működik.


GSZ CooSpace

A Gazdasági és Műszaki Főigazgatóságon bevezetett CooSpace rendszer célja, hogy támogassa a GMF adminisztrációs folyamatait, elősegítse a kapcsolattartást az Egyetem egyéb egységeivel és azok munkatársaival valamint lehetőséget biztosítson a munkatásak és az egységek közötti együttműködésre.

Feleslegessé vált vagyontárgyak értékesítése

A feleslegesség vált eszközök belső értékesítési web felülete a Szegedi Tudományegyetem Szenátusa által 2011. májusban elfogadott Selejtezési Szabályzat alapján készült.