Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Ahol tudás és szándék találkozik

Publikus eljárások  --  Beszerzési és Szolgáltatási Iroda (szolgáltatások)

Ajánlattételi felhívás SZTE/2015/PSZ05590

A Szegedi Tudományegyetem (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet.

A beszerzés tárgya: SZTE Közkapcsolati Igazgatóság részére Központi Egyetemi FILM beszerzése.
Ajánlat sorszáma: SZTE/2015/PSZ05590

Ajánlattételi határidő: 2015. szeptember 25 12:00

Szállítás, teljesítés tervezett időpontja: teljesítési határidő legkésőbb 2015. november 30.

A beszerzés rövid ismertetője:

Bírálati szempont: legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás


További információk:

A projekt keretében megvalósuló kreatív tartalom célja a Szegedi Tudományegyetem, mint a Magyarország egyik vezető egyetemének dinamikus, rövid, velős bemutatása egy modern képi világú videóban. A film a mozgóképbe ágyazott animált infografikák segítségével mutatja be az SZTE-t és annak legfőbb ismérveit az oktatás, kutatás, nemzetközi kapcsolatok, szolgáltatások, és maga Szeged város témakörében.

 

A filmek száma: 2db. maximum 60-100 másodperc hosszúságú videó, melyben az egyik videó a másik videónak egy angol nyelvű mutációja.

 

 

Részfeladatok és minőségi követelmények:

 

  • Helyszínek bejárása a forgatás előtt, szkript/dokumentáció készítése a forgatandó videóhoz.
  • A felvételeket full frame/super 35mm méretű szenzorral rendelkező kamerával, illetve fix digitális objektív sorral kell rögzíteni, illetve follow focus-al ellátott riget kell használni.
  • A speciális mozgásokhoz elektromos kamerastabilizáló eszköz használata a kritérium.
  • A felvétel és a vágott anyag Full HD azaz 1920x1080-as felbontásúnak kell lenni és 30képkocka/mp-el kell rögzíteni. A rögzített nyersanyagnak a 4:0:0, vagy 4:2:2 és 8 vagy 12bit színkódolásnak kell megfelelnie.
  • Timelapse betétek, vágóképek alkalmazása
  • A helyszínek bevilágítása, világosítása kötelező minden felvételnél.
  • Az utómunkának több fázisra bontva tartalmaznia kell: editálást, “color grading”-et, kompozitálást, animációs folyamatot.
  • Az utómunkát során elvégzett “color grading” folyamattal egyedi képstílus kialakítása szükséges.
  • Az utómunkához, animációs feladatokhoz szükséges adatokat a megbízónak kell biztosítania
  • A videó során a projekthez kialakított vektoros arculati elemek használata, beépítése a videóba animált, trackelt megoldásokkal.
  • A timelapse utómunkát kizárólag RAW fileokból és kötegelve kell elvégezni.
  • A voiceover felvételénél kizárólag “proaudio” hangtechnikai termékekkel szükséges a munkát elvégezni. Az akusztikai környezet illetve környezetek több kritériumnak is meg kell, hogy feleljenek.
  • Hangfelvételhez professzionális "proaudio" kategóriába tartozó mikrofon előfokkal és audiokonverterrel felszerelt hangrögzítő rendszer használata. (Dynamic Range 119 dB, Signal-to-Noise Ratio 119 dB , Total Harmonic Distortion + Noise -112 dB at -1 dBFS) Felső kategóriás, lehetőleg rádiós mikrofonpark biztosítása és atmoszféra hang külön rögzítése.
  • A voiceover szövegezésének kialakításában a megbízott tanácsadással segíti a megrendelő munkáját, hogy a szövegezés minél jobban egységes legyen a végeredményként szolgáló videó egyéb jellemzőivel.
  • A stáb feladata az élőhang rögzítés a videóhoz, zeneszerzés, atmoszféra hangok rögzítése, hang utómunka.
  • A végső anyagnak Full HD azaz 1920x1080-as felbontásúnak kell lenni és 50mb/s MPEG4 kódolásunak kell lennie.
  • A leadott anyag optimalizálása: TV, internet, táblagép, mobiltelefon.
  • A végső anyagot digitális formában kell a megrendelőnek átadni.
  • Vállalkozó által biztosított felvételi stáb a forgatások alatt: 1 fő világosító, 1 fő operatőr, 1 fő hangmérnök.
  • Vállalkozó által biztosított utómunka stáb: 1 fő editor/fényelő, 1 fő hangmérnök, 1fő animációs szakember.
  • A megbízott az utómunka során igénybe vehet alvállalkozókat, a megbízott alvállalkozóira ugyanazok a jogok és kötelezettségek érvényesek mint a megbízottra.
  • A megbízó a filmanyagban szerepeltetendő szereplőket és abban megjelenő személyeket és azok szerepeltetési jogait biztosítja.

 

Figyelem! Ajánlattevőt terhelik a filmekhez kapcsolódó szervezői és lebonyolítási munkák!

 

Leadási határidő: 2015. november 30.

 

 

Bírálati szempont: 

A legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás. Az ellenszolgáltatás összegét a film kiírás szerinti elkészítésére mindösszesen formában kérjük megadni. Ajánlatkérő a mindösszesen megadott bruttó árakat fogja értékelni.

Az ajánlati árnak fedezetet kell nyújtania minden a film elkészítésével kapcsolatosan felmerülő költségre.

Kérjük, hogy ajánlatában egyösszegű ajánlati árat jelöljön meg, mely tartalmazza többek között a forgatási helyszínekre történő kiszállás költségét és egyéb járulékos költségeket is!

 

A film előállítójaként az SZTE szolgáltatás igénybe vételével megszerzi különösen a szellemi alkotás többszörözésére (ideértve az elektronikus hordozóra történő másolást is), terjesztésére, a mű nyilvánossághoz közvetítésére, nyilvános előadására vonatkozó, harmadik személynek átengedhető, területi korlátozás nélküli, a művek, műrészletek védelmi idejének teljes időtartamára szóló kizárólagos felhasználási jogokat.

 

Az Ajánlattevő szavatol azért, hogy az elkészült filmalkotáson nem áll fenn harmadik személynek olyan kizárólagos szerzői/vagyoni/felhasználói stb. joga, amely az Egyetem jogszerzését, felhasználását korlátozná vagy akadályozná.

 

Ajánlattevő kijelenti, hogy más felhasználóval, illetve az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Irodával nem köt, illetve nem kötött olyan szerződést, amely a felhasználási jogok átadását akadályozná, vagy korlátozná.

 

 

Ajánlattevővel szembeni elvárások:

 

  • A Megbízó által létrehozott anyagok felhasználási és módosítási joga a Megbízó tulajdonába kerül, valamint az előre egyeztetett anyagok átadásra kerülnek. A felhasználási és módosítási jog térben, időben és média-felület típusa szerint nem korlátozott. Minden szakmai-technikai megoldás, fejlesztés, kivitelezési eljárás alkalmazási, felhasználási joga a Megbízott tulajdonában marad. Megbízó beleegyezik, hogy a megbízott saját szakmai portfoliójában és marketing célú anyagaiban az elvégzett munkát/részmunkát bemutassa, opcionálisan megjelölve a munkával kapcsolatos feladatait, főbb és alap paramétereket (pl.: Megbízó és projekt azonosításához szükséges információk, munkamenet vázlatos leírása, elvégzett feladatok, stb).
  • Igazolási mód: Ajánlattevő egyszerű nyilatkozatban nyilatkozzon, hogy a Megbízó által létrehozott anyagok felhasználási és módosítási joga a Megbízó tulajdonába kerül, valamint az előre egyeztetett anyagok átadásra kerülnek. A felhasználási és módosítási jog térben, időben és média-felület típusa szerint nem korlátozott. Minden szakmai-technikai megoldás, fejlesztés, kivitelezési eljárás alkalmazási, felhasználási joga a Megbízott tulajdonában marad.
  • Ajánlattevő az utóbbi 3 naptári évben (2013, 2014. 2015) készített a valamely felsőoktatási intézmény, vagy annak valamely szervezeti egysége számára bemutatkozó PR filmet minimum 500 000 Ft + ÁFA értékben.
  • Igazolási mód: ajánlattevő egyszerű nyilatkozatban nyilatkozzon, hogy az utóbbi három naptári évben (2013, 2014, 2015) készített a valamely felsőoktatási intézmény, vagy annak valamely szervezeti egysége számára bemutatkozó PR filmet minimum 500 000 Ft + ÁFA értékben.

 

Figyelem! A referencianyilatkozat formailag akkor megfelelő, ha tartalmazza legalább a teljesítés idejét (év és hónap), a szerződést kötő másik fél megnevezését és a részéről információt adó személy nevét, telefonszámát.

 

  • Ajánlattevő köteles a technikai kiírásban feltüntetett felvevő eszközökkel és elektromos stabilizáló eszközzel rendelkezni, melyeket a munka elvégzése során köteles használni.
  • Igazolási mód: ajánlattevő egyszerű nyilatkozatban nyilatkozzon, hogy a technikai kiírásban feltüntetett eszközökel rendelkezik és használni fogja a felvételek elkészítése során.
  • Ajánlattevő rendelkezzen egy évnél nem idősebb 2D-2,5D animációs tartalommal rendelkező videóval.
  • Igazolási mód: ajánlattevő egyszerű nyilatkozatban nyilatkozzon, hogy rendelkezik egy évnél nem idősebb 2D-2,5D animációs tartalommal rendelkező videóval.

 

Figyelem! A referencianyilatkozat formailag akkor megfelelő, ha tartalmazza legalább

a teljesítés idejét (év és hónap), a szerződést kötő másik fél megnevezését és a

részéről információt adó személy nevét, telefonszámát.

 

  • Az ajánlattevő rendelkezzen timelapse készítésben igazolható referenciával rendelkező stábbal.
  • Igazolási mód: Ajánlattevő egyszerű nyilatkozatban nyilatkozzon, hogy rendelkezik timelapse készítésben igazolható referenciával rendelkező stábbal.
  • A stáb feladata a timelapsehoz szükséges fotók rögzítése, a felvett anyag editálása és utómunkája.
  • Az ajánlattevő csatoljon referencianyilatkozatot legalább 1 db bruttó 100.000 forintot meghaladó ellenszolgáltatási összegű, timelapse technikát alkalmazó PR film készítési szolgáltatásáról.

 

Figyelem! A referencianyilatkozat formailag akkor megfelelő, ha tartalmazza legalább

a teljesítés idejét (év és hónap), a szerződést kötő másik fél megnevezését és a

részéről információt adó személy nevét, telefonszámát, a referencia megnevezését.

 

 

Pályázati forrás: TÁMOP-4.1.1.F-14/1/Konv-2015-0006

A projekt címe, megnevezése: Munkaerő-piaci igényekre támaszkodó gyakorlatorientált képzések, szolgáltatások a Szegedi Tudományegyetem fókuszában

 

A beszerzés ellenértékének fedezetét a TÁMOP-4.1.1.F-14/1/Konv-2015-0006

pályázati forrás biztosítja.

 

Fizetési feltételek:

A számlák összege a számla kézhezvételét követő 60 napon belüli fizetési határidővel, átutalással kerül kifizetésre.

 

Számlázási cím:

Szegedi Tudományegyetem

6720 Szeged, Dugonics tér 13.




Ajánlat benyújtásának módja:
Felhívjuk az ajánlattevők figyelmét, hogy 2015.09.01-től ajánlatot kizárólag csak elektronikus formában, - a honlapon feltöltve - fogad be az ajánlatkérő.
( A borítékban beadott ajánlat érvénytelen!)
A dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Ajánlatát cégszerűen aláírt pdf formátumban, az adott eljárás weboldalán a jobb felső sarokban levő "ajánlattétel" linken keresztül tudja az ajánlattevő feltölteni.

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Ifkovics Kálmán, irodavezető

ifkovics.kalman@gmf.u-szeged.hu

Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Bajusz Péter, PR-referens SZTE Rektori Hivatal Marketing és Kommunikációs Igazgatóság, tel: +36 (62) 546-353, +36 (62) 544-000/6353

email: bajusz.peter@rekt.szte.hu


Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szállítására. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.

Nyertes ajánlattevő: Uniquelab Kft.
Nyertes ajánlati ár: 1 095 000,-Ft+ÁFA