Szegedi Tudományegyetem  Ahol tudás és szándék találkozik

SZTE Klebelsberg Könyvtár


 
Egyetemi élet

A TIK-ben található Magyarország egyik legmodernebb egyetemi könyvtára. Az SZTE Klebelsberg Kunó Könyvtár egyesíti az összes kar, intézet és tanszéki könyvtár állományát és szolgáltatásait.


A különböző tudományterületekhez tartozó köteteket szintenként osztották el, az első szint a társadalomtudományoké, a második a történettudományé, a harmadik szinten találhatók a nyelvekkel és irodalommal foglalkozó kötetek, a negyedik szinten pedig a természet- és orvosi tudományok szakterület kiadványait lapozhatják fel vagy kölcsönözhetik ki az érdeklődők. A négy szabadpolcos olvasótermi szinten, tematikus elrendezésben mintegy 350 000 kötet kapott helyet. De nem ekkora a könyvtár összállománya: a hagyományos és úgynevezett tömör raktárakban további 1,5 millió kötet és folyóirat található.

 
Számos nagy könyvtár példáját követve az SZTE Klebelsberg Könyvtár az értékek megőrzése érdekében szabályozza a könyvtári belépéskor megengedett táskákra vonatkozó elvárásokat.


A szabály itt tekinthető meg


 
 

Számítógépes kabinet


 
Egyetemi életA Könyvtárban lévő számítógépes kabinetben 300 modern, síkképernyős, extra gyors Internet kapcsolattal rendelkező gépet használhatnak látogatóink, ahol elérhetők a helyi és országos online katalógusok, előfizetett adatbázisok, elektronikus folyóiratok.
 
A kabinetet az egyetemi polgárok díjmentesen használhatják diákigazolványukkal vagy egyetemi azonosító kártyájukkal napi 12 órában.
 
A kabinetben lévő gépek az alapvető irodai szoftverekkel rendelkeznek, továbbá minden terminálról lehet internetezni és nyomtatni.
 
Az Egyetemi Könyvtár történetéről, gyűjteményeiről és szolgáltatásairól részletesen, naprakészen tájékoztat a www.bibl.u-szeged.hu könyvtári honlap.