Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0014 projekt honlap  --  Hírek







TÁMOP 4.1.1-C - élelmiszerbiztonsági eredményeket összegző szakmai workshop a Szegedi Tudományegyetemen

A Szegedi Tudományegyetem adott otthont a négy meghatározó magyar felsőoktatási intézmény – a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, az Eszterházy Károly Főiskola és a Nyugat-Magyarországi Egyetem – együttműködésében megvalósuló TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0014 jelű, „Élelmiszerbiztonság és gasztronómia vonatkozású egyetemi együttműködés, DE-SZTE-EKF-NYME” című projekt jelenlegi állását, eredményeit összegző szakmai workshopnak.



A Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, az Eszterházy Károly Főiskola és a Nyugat-Magyarországi Egyetem élelmiszerbiztonsággal foglalkozó szakemberei a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központban tanácskoztak 2014. szeptember 19-én délelőtt.

 

A szakmai értekezlet lényege az volt, hogy a TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0014 jelű pályázat keretén belül dolgozó, szakemberek, projektmenedzserek, és az egyes munkacsoportok képviselői megismerjék egymást, az elért eredményeikről számot tudjanak adni.


konferenciaA workshopot Prof. Dr. Jávor András, a Debreceni Egyetem általános rektorhelyettese, a TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0014 jelű, „Élelmiszerbiztonság és gasztronómia vonatkozású egyetemi együttműködés, DE-SZTE-EKF-NYME” című projekt szakmai vezetője nyitotta meg.


Beszédében hangsúlyozta, hogy a TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0014 jelű projekt kisebb hiányosságok ellenére is sikeresen működik és úgy tűnik a projektzárását követően (2014. 04. 14.) is, lesz utóélete az élelmiszerbiztonság és gasztronómia vonatkozású egyetemi együttműködésnek. Hangsúlyozta továbbá azt is, hogy jó lenne, ha a fent említett négy hazai felsőoktatási intézmény projekten belüli munkatársai a jövőben is együtt tudnának majd működni egymással. Ezt követően Jávor András projektvezető megköszönte mindenkinek az eddigi munkáját.


konferenciaA továbbiakban az egyes konzorciumi partnerek vezetői számoltak be a projekten belüli jelenlegi helyzetükről.


Lövei Attila – a Debreceni Egyetem projektmenedzsere a projekt pénzügyi helyzetéről, szakmai előrehaladásáról tájékoztatta a résztvevőket.


A fontosabb eredmények között kiemelte, a további együttműködések, projektek alapját is képező ÉKMSZ létrehozását, működésének előkészítését, a folyamatban lévő tananyagfejlesztéseket és a külföldi kapcsolatépítéseket valamint, az adatbázis fejlesztéseket és azok összehangoltságát.


A beszámolókat követően, lehetőség nyílt az egyes munkacsoportoknak külön-külön, saját értekező megbeszélést, eszmecserét folytatni.


A workshop végül egy állófogadással zárult.

 uszt_logo_rgbInfoblokk2_ESZA_egyes