doktori_oklevelatado_unnepseg_az_SZTE-n.

Doktori oklevélátadó ünnepséget tartottak a Szegedi Tudományegyetemen

Habilitált és PhD doktori okleveleket adtak át a Szegedi Tudományegyetem ünnepi doktori ülésén. A 2024. január 26-i, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében tartott rendezvényen összesen 114, tudományos címet szerző fiatalt köszöntöttek.

A Szegedi Tudományegyetem Habilitációs Bizottsága a bölcsészettudomány területén 4, az orvos- és gyógyszertudományok területén 5, valamint a természet- és műszaki tudományok területén 2 habilitált doktor címet ítélt oda.

Prof. Dr. Ábrahám György, a habilitációs bizottság elnöke a frissen habilitált doktorokhoz szólva elmondta, hogy oktatói és előadói képességüket, valamint tudományos teljesítményüket kétséget kizáróan bizonyították, és a pénteki naptól habilitált doktorrá nyilvánította őket. Ezzel tudományágukban önálló egyetemi előadások tartásának jogával ruházták fel őket.

Az SZTE Doktori Tanácsa az Állam- és Jogtudományi Karon 1, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karon 39, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon 23, a Gazdaságtudományi Karon 2, a Gyógyszerésztudományi Karon 10, a Természettudományi és Informatikai Karon 28 doktori fokozatot adományozott – jelentette be Prof. Dr. Kónya Zoltán tudományos és innovációs rektorhelyettes.


doktori_oklevelatado2024januar
114-en vehették át doktori oklevelüket január 26-án az SZTE-n. Képgaléria: Kovács-Jerney Ádám

A PhD doktoravatás kezdetén, az ünnepeltek nevében, Dr. Ágoston Dóra kérte, hogy az avató tanács fogadja őket doktorrá. A doktorok esküt tettek.

Prof. Dr. Vécsei László akadémikus, az SZTE Doktori Tanácsának elnöke a maga és a megjelent dékánok nevében doktori tudományos fokozatokat adományozott. Elmondta, hogy a doktoroknak ezentúl kötelességük lesz, hogy szaktudományuk további művelésével a Szegedi Tudományegyetem tisztességére szolgálják embertársaik javát.

Az ünnepség végén Prof. Dr. Kónya Zoltán rektorhelyettes köszöntötte magyar és angol nyelven a habilitált és a PhD doktorokat, és arra biztatta őket, hogy folytassák magas szintű, önálló oktatói, tudományos, alkotó tevékenységüket és a hazai, valamint a nemzetközi tudományos életben további új eredményekkel járuljanak hozzá tudományáguk fejlődéséhez.

SZTEinfo

Fotók: Kovács-Jerney Ádám

Friss Hírek

Kariko_Katalin_STI_KJA-1817

Karikó Katalin, az SZTE Nobel-díjas kutatóprofesszora szegedi látogatását színesítette az a rendhagyó növényismereti óra, amit a Füvészkertben tartottak a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak. Az egyetem legújabb díját alapító kutatónő a tanóra után megismerkedett azokkal a botanikai ihletésű kerámiaszobor-tervekkel is, amelyek a Tudós nők ösvényét díszítik majd. Karikó Katalin a kukorica szimbólumot választotta magának.