szte_cover_facebook__potfelveteli

Pótfelvételi tudnivalók 2023. - Jelentkezési útmutatóA pótfelvételi során már csak egy képzés jelölhető meg, valamint csak azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 26-án zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek felsőoktatásba. Jelentkezni kizárólag az E-felvételiben lehet, legkésőbb 2023. augusztus 6-ig.


A 2023. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás kiegészítéseként egyes felsőoktatási intézmények pótfelvételit hirdetnek, minden képzési szinten.

Fontos, hogy a jelentkezők mind a két helyen figyelmesen tanulmányozzák át a jelentkezési feltételeket! A szabálytalanul vagy a szükséges dokumentumok nélkül beküldött jelentkezések a felvétel elutasítását vonhatják maguk után.


A tanárképzésre jelentkezőknek javasoljuk, hogy tanulmányozzák át az ezzel kapcsolatos közleményt is.


Jelentkezni kizárólag az E-felvételi rendszerében lehet, egyetlen felsőoktatási intézmény, egyetlen képzésére (ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formája egy jelentkezési helynek számít).

A pótfelvételi során azok jelentkezhetnek:

  • akik egyetlen megjelölt képzésre sem kerültek be az általános felvételi eljárás során;
  • akik az általános felvételi eljárásban nem nyújtottak be jelentkezést.

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 26-án meghatározott ponthatárnál, amennyiben a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették.


A jelentkezés menete

Az E-felvételi űrlapok kitöltésére 2023. augusztus 6-án éjfélig van lehetőség.


A jelentkezési űrlapok kitöltésével egy időben, 2023. augusztus 6-án éjfélig hitelesíteni is kell a jelentkezést, amit kizárólag Ügyfélkapun keresztül lehet megtenni.


Figyelem! A jelentkezési kérelemhez csatolandó dokumentumokat a jelentkezési kérelemmel egyidejűleg kell feltölteni 2023. augusztus 6-ig!


Amennyiben a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vagy – elsősorban mesterképzésekben – felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményben jelzik, és közlik annak időpontját is. Az idő rövidsége miatt a vizsgára külön behívó levelet általában nem küldenek!


Ponthatárok

A pótfelvételi ponthatárainak megállapítására várhatóan 2023. augusztus 28-án kerül sor, ekkor dől el, ki kerül be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg 2023. szeptember első napjaiban.Forrás: felvi.hu