Pályázatok oktatóknak, kutatóknak

A Kulturális és Innovációs Minisztérium, mint támogató által a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, mint kezelő szerv útján meghirdetett pályázati felhívás elsődleges célja a hazai tudományos kutatói közösség nemzetközi vérkeringésbe való bekapcsolódásának ösztönzése, a tudománykommunikáció és a nyílt tudomány hazai térnyerésének támogatása. A pályázatok elkészítésének lehetősége az EPR felületén 2024. április 30-án nyílik meg. A pályázati felhívás keretében benyújtott támogatási kérelmek elektronikus benyújtási határideje az EPR felületen: 2024. május 28. 16.00 óra
A Kisebbségi Jogvédő Intézet - a Nemzetpolitikai Kutatóintézettel közösen - idén 2024.07.08-11. között rendezi meg népszerű nyári egyetemét, melyre elsősorban olyan hazai és külhoni, 20-30 év közötti joghallgatókat vagy más társadalomtudományi képzés hallgatóit, PhD hallgatókat, fiatal kutatókat, gyakorló szakembereket vár, akik elkötelezettek a külhoni magyarság jogainak és érdekeinek védelme iránt. Jelentkezési határidő: 2024.05.12.
A Kormányzati Önerő Alap a modellváltó felsőoktatási intézmények számára biztosít támogatást ahhoz, hogy az Európai Tanács (EU) 2022/2506 végrehajtási határozata kapcsán kialakult helyzetben is részt vegyenek a nyertes Horizont Európa, Erasmus+, COST és egyéb közvetlen és közvetett irányítású uniós oktatási, tudományos, kutatás-fejlesztési és innovációs célú programok nemzetközi együttműködéseiben és ellássák a konzorciumban rájuk jutó kutatás-fejlesztési feladatokat.
Az ösztöndíjprogram segítségével a V4-es állampolgárok a WB6-ok (Albánia, Bosznia és Hercegovina, Koszovó, Észak-Macedónia, Montenegró, Szerbia), a WB6 állampolgárai pedig a V4-ek felsőoktatási és tudományos kutatóintézeteiben végezhetnek kutatói, illetve oktatói tevékenységet. A pályázatokat április 15 - június 15. között lehet benyújtani.
Fulbright ösztöndíjak változó határidőkkel. Részletek a csatolt dokumentumban olvashatók.
A prágai Charles University nemzetközi konferenciát hirdet a PhD hallgatók számára “Rewriting the History: Changing the Reading of the Past” címen. A konferencia 2024. június 13-14-én kerül megrendezésre (online és személyesen egyaránt). Absztrakt beküldése legkésőbb 2024. május 12-ig.
Az OMAA/AÖU Kuratóriuma pályázatot hirdet ausztriai és magyarországi tudományos kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködési projektpályázatok támogatására és ausztriai ösztöndíjas tartózkodásra. Az ösztöndíjas program keretében, kutatói, egyetemi oktatói, PhD-hallgatói ausztriai ösztöndíjak pályázhatók meg német nyelven. Az projektpályázatok keretében történő együttműködés során közös tudományos kutatási és felsőoktatási folyamatok lebonyolításának támogatására nyújtható be pályázat német nyelven. A pályázatok benyújtási határideje változó, részletek a csatolt dokumentumban.
A programban történő részvételhez a pályázat iránt érdeklődő magyar egyetemi hallgatónak, illetve 40 év alatti kutatónak közvetlenül kell egy japán partnert megkeresnie és jeleznie, hogy szeretne együttműködni, tapasztalatot szerezni, illetve cserélni a Sakura Science Exchange Program keretében. A kutatási, együttműködési programot a japán fogadó féllel történő egyeztetést követően a fogadó intézmény adja be pályázat formájában a Japán Tudományos és Technológiai Ügynökségnek.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_39

Az SZTE BTK-n 2024. július 6-án tartjuk a nyári diplomaosztót, amelyen több száz diák és hozzátartozóik vesznek majd részt. A februári eseményen egyik hallgatónknak már lehetősége volt a bemutatkozásra, és a pozitív visszajelzések tükrében ezt a hagyományt szeretnénk is folytatni: hogy egy BTK-s hallgató, oktató vagy dolgozó előadásával búcsúztassuk el a diplomájukat megszerző diákokat!


Ha tehetséges vagy valamiben és szívesen megmutatnád ezt egy több száz fős közönség előtt, olvasd el a részleteket, és jelentkezz június 9-ig!