Bezár

Kiemelt hírek

2024. május 17.
2 perc
2024. május 17.
2 perc

A 2024.05.09-én meghirdetett Proof of Concept Alap pályázati körhöz kapcsolódó webináriumot tartott május 14-én délután a Szegedi Tudományegyetem Stratégiai és Fejlesztési Főigazgatóság munkatársainak segítségével. A webinárium célja, hogy a résztvevők kötetlen, mégis professzionális közegben tehessék fel kérdéseiket a pályázattal, valamint a Proof of Concept folyamatával kapcsolatban.

2024. május 15.
3 perc

Május 29-én, szerdán ismét közös sportolásra invitálják a szervezők az SZTE rektori hivatal dolgozóit a Kihívás Napján. Többek között jóga, pingpong és tollaslabdázás szerepel a programok között.

2024. május 10.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem idén is meghirdeti Proof of Concept Alap pályázatát, amelyre a támogatást az Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központ biztosítja. A pályázat és a pályázás menetének bemutatásával kapcsolatban 2024. május 14-én 15:00 órai kezdettel webinárt tartanak a kiírók.

2024. május 10.
1 perc

Május 22-e a Biológiai Sokféleség Nemzetközi Napja és a Magyar Természet Napja. Ebből az alkalomból nyereményjátékot hirdet a Szegedi Tudományegyetem. A természetvédelmi kvízt helyesen kitöltők között SZTE Füvészkert belépőket sorsolnak ki a szervezők.

2024. május 08.
1 perc

A L’ORÉAL Magyarország és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság idén huszonkettedik alkalommal hirdeti meg ösztöndíjpályázatát a nemzetközi L’ORÉAL-UNESCO For Women in Science program szellemében.

2024. május 06.
2 perc

„Hallgatói sikerességet támogató mentorprogramok a Szegedi tudományegyetemen” címmel szervezett bemutatkozó workshopot az SZTE IKIKK Oktatás Modernizációs és Innovációs Klaszter 2024 május 2-án a Szegedi Tudományegyetem Rektori épületében.

2024. április 29.
3 perc

Az mRNS technológia lehetséges felhasználási területei szerteágazóak: néhány éven belül akár daganatos, szív- és érrendszeri, vagy autoimmun betegségek esetén is alkalmazható terápiás stratégiát nyújthat. A Szegedi Tudományegyetemen több mRNS-alapú kutatás zajlik az első magyar Nobel-díjas kutatónő, Karikó Katalin támogatásával. Ezek közül bemutatjuk az SZTE SZAOK Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet Neuroregenerációs Laboratóriumában folytatott kutatómunkát. A kutatóműhely munkatársainak vizsgálata a gerincvelő sérülés mRNS-terápiával történő gyógyítását alapozhatja meg.

2024. április 24.
2 perc

SZTE IKIKK Szegedi Digitális Bölcsészet Laboratórium inkubációs kutatócsoport tudományos ösztöndíjpályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetemen tudományos tevékenységet folytató tehetséges fiatal hallgatók számára az alábbi kutatási tevékenységek végzésére: Digitális bölcsészettel kapcsolatos kutatás

2024. április 11.
6 perc

A Nature lapcsalád Nature Catalysis című rangos tudományos folyóiratában jelent meg publikációja az SZTE TTIK Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszék docense, Dr. Janáky Csaba által vezetett SZTE IKIKK Fotoelektrokémiai Csoportnak. A cikk témája, a szén-dioxid és a glicerin együttes, több Napnak megfelelő fényerősséggel történő fotoelektrokémiai átalakítása, arra mutat példát, hogy egy közönséges vegyipari melléktermék hogyan alakítható át energiahatékonyan új nyersanyagokká. Az eljárásról a publikáció vezető szerzői, Dr. Janáky Csaba és Dr. Balog Ádám beszélnek.

2024. február 02.
4 perc

Az SZTE-n stratégiai kérdés az egyetemi oktatók hallgatói motivációt erősítő módszertani eszköztárának fejlesztése, melyhez a legmodernebb oktatásmódszertani tananyagokat, tanításmódszertani tréningeket és innovatív digitális eszközöket biztosítja – hangzott el az SZTE IKIKK Oktatás Modernizációs és Innovációs Klaszter 2024. február elsején rendezett szakmai napján, amelynek házigazdája Dr. habil. Tarkó Klára, az OMIK Digitális és Módszertani Fejlesztési Program programvezetője volt.