Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

TIOP-1.3.1-10/1-2010-0007 projekt honlap

Üdvözöljük a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében támogatást nyert A Szegedi Egyetemi Tudás-sétány továbbfejlesztése az élettudományi infrastruktúra modernizációján keresztül c. pályázat honlapján.


A projekt általános céljaként az élettudományi gyakorlat-orientált képzés XXI. századi elvárásoknak megfelelő minőségi megújítása, fejlesztése és a felhasználó-orientált kutatás-fejlesztés infrastrukturális feltételeinek megteremtése jelölhető meg. A fejlesztési program céljaként tekinthető a Szegedi Tudományegyetem stratégiájában kiemelt szerepet játszó, az egészségiparban, a gyógyszeriparban, a környezetiparban és biotechnológiában tevékenykedő munkaerőpiaci szereplők által igényelt, az élettudományok területén képzett munkaerő képzési-, és az alkalmazott kutatás-fejlesztés feltételeinek minőségi megújítása.


1. Élettudományi képzések alapinfrastruktúrájának eszközfejlesztése: mindez magában foglalja az élettudományi képzésekhez nélkülözhetetlen tudományos laboratóriumi infrastruktúra eszköz-, és berendezésparkjának megújítását, minőségi fejlesztését.


2. Gyakorlatorientált képzés-fejlesztés infrastruktúrájának eszközfejlesztése: mindez magában foglalja az ismeretek gyakorlatorientált átadása, szemléltetése, gyakorlati képzési állomások kiépítése érdekében megvalósítandó eszközök beszerzését, installációját


3. Élettudományi képzések háttér infrastruktúrájának eszközfejlesztése: mely magában foglalja egyrészt az élettudományi képzések fejlesztéséhez obligát módon kapcsolódó matematikai képzés-fejlesztést, másrészt a képzésfejlesztések megvalósítása érdekében szükséges informatikai és tantermi infrastruktúra eszközeinek fejlesztését.


abra


A projekt az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében az alábbi források felhasználásával valósul meg:

A projekt elszámolható összköltsége: 2 246 209 522 Ft

A támogatás mértéke: 1 800 000 000 Ft

Szegedi Tudományegyetem által biztosított saját forrás: 446 209 522 Ft


- Támogatási szerződés (letöltés)
uszt_logo_rgb Infoblokk2_ERFA_egyes