Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Projekt hírekProjekt hírek

tudastar_projektzaro_kiemelt

132 millió forint európai uniós támogatást nyert el 2012-ben az SZTE tudásmegosztó, tudománynépszerűsítő pályázatban. A TÁMOP 4.2.3-12/1/KONV-2012-0035 számú Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja a Szegedi Tudományegyetemen című pályázat záró rendezvényét 2014. december 10-én tartották a Rektori Hivatal épületében.

Az egész világról érkeztek matematikusok a Szőkefalvi-Nagy Béla matematikus születésének századik évfordulójára rendezett szegedi emlékkonferenciára, a neves professzorok mellett fiatal kutatók is előadnak a szimpóziumon.

Idén június 22-én és 23-án aktív családi és egyéb szabadtéri programokkal várja az SZTE Alma Mater „öregdiákjait” és egyetemi polgárait. A hétvégére filmvetítéssel és sportnappal is készülnek.

Mióta használják az állat-asszisztált terápiát a pszichológiában? Kiből lehet terápiáskutya-felvezető? Mely ebek alkalmasak terápiás kutyának? – ezekre a kérdésekre is választ kaphattunk az SZTE Innovációs Klub nyári klubestjén, június 17-én a JATE Klubban.

Áramköröket építettek, plazmagömböt, csiripmágnest nyertek azok a középiskolások, akik április 22-én részt vettek az SZTE Fizikus Tanszékcsoport és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Csongrád megyei csoportja által rendezett Fizika akadályversenyen a Szent-Györgyi Albert Agórában.

A Szegedi Tudományegyetem és konzorciumi partnere, a DEAK Kooperációs Kutatási Zártkörűen Működő Non-profit Részvénytársaság 143 millió 886 ezer 984 forintot nyert a TÁMOP 4.2.3-12/1/KONV-2012-0035 pályázaton a „Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja a Szegedi Tudományegyetemen” című projektre. Az első negyedévben elvégezett munkát már mérlegre tették.

tamop423_0035_jobb

szechenyi2020-esza