2019. október 18., péntek

Camp Leaders

Camp leaders - Vissza a valóságba


Ha amerikai szüleim lennének és készítenének rólam egy képet “első nap az iskolában” címmel, valószínű a boldogság semmilyen jele nem ülne ki az arcomra. Mindig is nehezen éltem meg a szeptembert, hiszen vidéki egyetemistaként kollégiumi költözéssel indítottam az új félévet. Ha ez nem lenne elég, az elmúlt 3 nyarat nem itthon hanem Amerikában, illetve Kínában töltöttem. Az izgalmas hónapok után pedig nehezen veszem fel a ritmust a suliban.

34e8ea25-571d-4824-a470-b9b5383778b5

 

Későn, csak a második egyetemi évem alatt döntöttem el, hogy nekivágok az ismeretlennek: külföldi diákmunka a Camp Leaders csapat segítségével. Szerettem volna valami újat kipróbálni, lehetőleg mellőzve a klasszikus diákmunkákat. Mindig is érdekelt milyen lehet az “Ígéret földjén” dolgozni, így türelmetlenül vártam a tájékoztatót, ahol többet megtudhattam a programról. A legegyszerűbben úgy lehet megfogalmazni, hogy a CampLeaders Hungary kulturális csereprogramokat kínál, amikkel által alapvetően Amerikába tud eljutni az ember lánya (de pl. Kanada is opció lehet), ezen belül is két jellemző terület van: táboros és szállodai diákmunka.


3fd78cac-d9e4-4ebc-9ca2-b59a30b6112a

 

Ha amerikai filmeken és sorozatokon szocializálódtál, akkor akarva akaratlanul szembe jöhetett veled az ottani táborok világa: több évtizedes hagyomány, rengeteg gyerek, több hetes turnusok, tábortűz, s’mores – egyszóval egy teljesen más világ. Itt talpraesettség és angol nyelvtudás alapján 2 munkakör közül választhatsz. Kisegítő személyzetként (Support Staff: konyha, mosoda, karbantartás stb.) bár a háttérben dolgozol majd, a tábori élet legfontosabb része leszel, egy hétköznapi hős, egy nemzetközi csapat tagja. Inkább gyerekekkel szeretnél dolgozni? Ha nem bánod a folyamatos kihívásokat és magasabb szinten beszéled az angolt, akkor a gyerekfelügyelő pozíció, azaz a Camp Counselor pozíció passzolhat hozzád. A tájékoztató egyébként épp erre volt jó: pontosan és részletesen tudtam meg milyen is a táboros élet, melyik munkakör milyen előnyökkel és hátrányokkal jár. Egy kedves ismerősöm is velem tartott és ő tudatosan a nyelvvizsga miatt döntött a Camp Leaders mellett – autentikus környezetben szerette volna fejleszteni az angolját. Hát így vágtunk bele 2016-ban életünk nyarába!


381e0c26-8379-4cd3-be5a-cc6f66223105

 

Persze nem vagyunk egyformák, így a táborok világa nem mindenkit vonz. Sokan vagytok, akik inkább nyugodtabb, professzionálisabb környezetben dolgoznátok, ahol nem 1000 gyerek vesz titeket körül. Erre tökéletes a Resort Leaders bármelyik programja, hiszen itt szállodákban tudjátok kipróbálni magatokat. A recepciótól kezdve, a housekeeping pozíción át, a konyhai kisegítőig kb. bármit dolgozhatsz. Hasonlóan a táborhoz, a nyelvtudás és az előzetes munkatapasztalat tud majd segítséget nyújtani a választásban. Ha pedig karrierépítés szempontjából indulnátok el, akkor turizmus szakosoknak akkor akár szakmai gyakorlatot is végezhettek Amerikában.

Ezen munkatapasztalatok bármelyike nem csak hogy jól mutat majd az önéletrajzodban, de a nyelvtudásodat is felhozza egy magabiztos szintre, így, ha még nincs felsőfokú vagy szakmai nyelvvizsgád, akkor itt az ideje, hogy azt is bezsebeld a világjárás után.


ee2c53aa-3cc7-42b5-ad2c-9d5ee7d16d4a

 

Apropó világjárás...a J1-es vízum lehetővé teszi majd, hogy utolsó munkanapodtól számított maximum 30 napot még az USA-ban tartózkodj, így, ha egy roadtripet terveztél a 66-os úton, esetleg a Nemzeti Parkok világa nyűgöz le vagy Miami partjain süttetnéd magad kicsit, akkor tényleg ez a legtökéletesebb lehetőség erre.

Ha van már bakancslistád és mindig is vágyad volt eljutni Amerikába, akkor ennél jobb lehetőséget keresve sem találhatsz. Vigyázat, függőséget okoz! :)

Friss hírek

Friss hírek RSS

640_360_honlapra_2

Kigyűjtöttük nektek az Állásbörzén kiállító cégek ajánlatait karok és szakok szerint. Itt már téjékozódhatsz is, melyik céget lesz érdemes meglátogatnod október 8-án.

GTK_hirlevel

Elkészült a szeptemberi hírlevelünk aktuális állás- és gyakornoki ajánlatokkal, álláspiaci hírekkel!

ESPA

GTK Karrier Iroda

A GTK Karrier Iroda a Vitéz utca 17. szám alatt érhető el.

Kövess minket