2020. február 23., vasárnap

Camp Leaders

Camp leaders - Vissza a valóságba


Ha amerikai szüleim lennének és készítenének rólam egy képet “első nap az iskolában” címmel, valószínű a boldogság semmilyen jele nem ülne ki az arcomra. Mindig is nehezen éltem meg a szeptembert, hiszen vidéki egyetemistaként kollégiumi költözéssel indítottam az új félévet. Ha ez nem lenne elég, az elmúlt 3 nyarat nem itthon hanem Amerikában, illetve Kínában töltöttem. Az izgalmas hónapok után pedig nehezen veszem fel a ritmust a suliban.

34e8ea25-571d-4824-a470-b9b5383778b5

 

Későn, csak a második egyetemi évem alatt döntöttem el, hogy nekivágok az ismeretlennek: külföldi diákmunka a Camp Leaders csapat segítségével. Szerettem volna valami újat kipróbálni, lehetőleg mellőzve a klasszikus diákmunkákat. Mindig is érdekelt milyen lehet az “Ígéret földjén” dolgozni, így türelmetlenül vártam a tájékoztatót, ahol többet megtudhattam a programról. A legegyszerűbben úgy lehet megfogalmazni, hogy a CampLeaders Hungary kulturális csereprogramokat kínál, amikkel által alapvetően Amerikába tud eljutni az ember lánya (de pl. Kanada is opció lehet), ezen belül is két jellemző terület van: táboros és szállodai diákmunka.


3fd78cac-d9e4-4ebc-9ca2-b59a30b6112a

 

Ha amerikai filmeken és sorozatokon szocializálódtál, akkor akarva akaratlanul szembe jöhetett veled az ottani táborok világa: több évtizedes hagyomány, rengeteg gyerek, több hetes turnusok, tábortűz, s’mores – egyszóval egy teljesen más világ. Itt talpraesettség és angol nyelvtudás alapján 2 munkakör közül választhatsz. Kisegítő személyzetként (Support Staff: konyha, mosoda, karbantartás stb.) bár a háttérben dolgozol majd, a tábori élet legfontosabb része leszel, egy hétköznapi hős, egy nemzetközi csapat tagja. Inkább gyerekekkel szeretnél dolgozni? Ha nem bánod a folyamatos kihívásokat és magasabb szinten beszéled az angolt, akkor a gyerekfelügyelő pozíció, azaz a Camp Counselor pozíció passzolhat hozzád. A tájékoztató egyébként épp erre volt jó: pontosan és részletesen tudtam meg milyen is a táboros élet, melyik munkakör milyen előnyökkel és hátrányokkal jár. Egy kedves ismerősöm is velem tartott és ő tudatosan a nyelvvizsga miatt döntött a Camp Leaders mellett – autentikus környezetben szerette volna fejleszteni az angolját. Hát így vágtunk bele 2016-ban életünk nyarába!


381e0c26-8379-4cd3-be5a-cc6f66223105

 

Persze nem vagyunk egyformák, így a táborok világa nem mindenkit vonz. Sokan vagytok, akik inkább nyugodtabb, professzionálisabb környezetben dolgoznátok, ahol nem 1000 gyerek vesz titeket körül. Erre tökéletes a Resort Leaders bármelyik programja, hiszen itt szállodákban tudjátok kipróbálni magatokat. A recepciótól kezdve, a housekeeping pozíción át, a konyhai kisegítőig kb. bármit dolgozhatsz. Hasonlóan a táborhoz, a nyelvtudás és az előzetes munkatapasztalat tud majd segítséget nyújtani a választásban. Ha pedig karrierépítés szempontjából indulnátok el, akkor turizmus szakosoknak akkor akár szakmai gyakorlatot is végezhettek Amerikában.

Ezen munkatapasztalatok bármelyike nem csak hogy jól mutat majd az önéletrajzodban, de a nyelvtudásodat is felhozza egy magabiztos szintre, így, ha még nincs felsőfokú vagy szakmai nyelvvizsgád, akkor itt az ideje, hogy azt is bezsebeld a világjárás után.


ee2c53aa-3cc7-42b5-ad2c-9d5ee7d16d4a

 

Apropó világjárás...a J1-es vízum lehetővé teszi majd, hogy utolsó munkanapodtól számított maximum 30 napot még az USA-ban tartózkodj, így, ha egy roadtripet terveztél a 66-os úton, esetleg a Nemzeti Parkok világa nyűgöz le vagy Miami partjain süttetnéd magad kicsit, akkor tényleg ez a legtökéletesebb lehetőség erre.

Ha van már bakancslistád és mindig is vágyad volt eljutni Amerikába, akkor ennél jobb lehetőséget keresve sem találhatsz. Vigyázat, függőséget okoz! :)

Friss hírek

Friss hírek RSS

Demola

Első vidéki egyetemként a Szegedi Tudományegyetem csatlakozott a Demola nemzetközi innovációs hálózathoz az SZTE Virtus Vállalkozáskatalizátor program keretében. A Demola program célja egy fiatal, nyitott, multidiszciplináris közösség létrehozása, amely kreatív ötletekkel és módszerekkel dolgozik valós üzleti kihívások megoldásán. A tavaszi szemeszterre már várják az egyetemi hallgatók jelentkezését.

Nyílt nap

Az SZTE 12 karán és Tanárképőző Központján kívül velünk és számos más olyan egységgel is találkozhatsz, akik az egyetemi éveid segítik majd.

Coursera

A Coursera több mint száznyolcvan felsőoktatási intézménnyel működik együtt, több mint négyezer online egyetemi kurzust kínálnak minden tudományterületen. A Szegedi Tudományegyetem közreműködésével először érhető el teljesen magyar nyelvű tananyag a népszerű oktatási portálon. A kurzus a www.coursera.org/learn/a-tanulas-tanulasa címen érhető el.

Kövess minket

Instagram - SZTE Karrier Iroda