SZTEinfo Egyetemi Hírlevél

A Szegedi Tudományegyetem havi hírlevele – 2018. július

Több mint 7000 új hallgató kezdheti meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen
Növelte hallgatói létszámát a 2018-as központi felvételi eljárásban a szegedi egyetem: összesen 5817 új hallgatót vett fel az intézmény. Jelentősen nőtt az informatika, gazdaság, jogi, bölcsész és pedagógusképzési területre felvettek, valamint a távoktatásban résztvevők száma. A külföldi hallgatók felvételi eljárásának lezárását követően, várhatóan több mint 7000 új hallgató kezdheti meg tanulmányait 2018 szeptemberétől az SZTE-n.

Tovább >>>

Pótfelvételit hirdet a Szegedi Tudományegyetem
Az SZTE tíz kara és Tanárképző Központja hirdet pótfelvételit alap, mester, osztatlan és felsőoktatási szakképzéseken. Azok, akik nem nyertek felvételt, vagy nem is jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, 2018. augusztus 6-ig jelentkezhetnek az SZTE képzéseire.

Az SZTE Magyarország „legizmosabb egyeteme
A Szegedi Tudományegyetem nyerte el 2018-ban a „Legizmosabb Egyetem” címet. Az eredményt közel 500 egyetemi hallgató, mintegy 200 ezer felüléssel érte el. Az 500 ezer forintos nyereményt sportszerekre költi az intézmény.

Hallgatói pályázatokat hirdet az SZTE Kulturális Iroda
Egyetemi vers- és prózamondó, valamint zenei versenyt, dráma és verspályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetem nappali tagozatos hallgatói számára.

Pillanatfölvétel a dékánoktól – Új épületről álmodik az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar
A hatékonyság és eredményesség iránti elkötelezettség. Ez a legfontosabb szellemi örökség, amit a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar új dékánja elődjeitől kapott. Az SZTE új dékánjait bemutató és leköszönő kari vezetőitől a közelmúlt összegzését kérő sorozatunkban az SZTE GYTK új és előző vezetőjét, vagyis Zupkó Istvánt és Hohmann Juditot kérdeztük.

A középiskolások pénzügyi ismereteit bővíti a GTK nyári tábora
Közgazdász palánták ismerkednek a gazdasági és üzleti élettel a Gazdaságtudományi Kar nyári tehetséggondozó táborában. A hetedik alkalommal megrendezett EcoCamp célja a 9.-12. évfolyamos középiskolások érdeklődésének felkeltése a gazdasági, pénzügyi terület iránt, ismereteik bővítése, probléma centrikus látásmódjuk fejlesztése életkorukhoz illeszkedő, játékos formában.

Nyári szünet 2018. augusztus 4-21. között a szegedi egyetemen
Az energiatakarékosság jegyében 2018. augusztus 4. és 21. között úgynevezett klímaszünetet tart a Szegedi Tudományegyetem. E nyári szünet idején az intézmény egészségügyi részlegei működnek.

Az SZTE Károlyi Mihály Kollégiuma lett Magyarország legjobb egyetemi szálláshelye
Az eduline.hu szavazóinak véleménye alapján a Szegedi Tudományegyetem Károlyi Mihály Kollégiuma lett a legjobb egyetemi kollégium Magyarországon. Az SZTE legnagyobb szálláshelyének számító kollégium a hallgatók második otthona. A közösségi élet színhelyei a hangulatos tanulóterek, a könyvtár, a jól felszerelt számítógépterem, a klubhelyiség és a TV-szobák.

A gombáktól kezdve a lézeren át a hungarológiáig – Szeged a vakáció idején „nyári egyetemi” város
A bölcsészet és a jog, az élettudományok és a fizika, a gazdaság és a helyes kutatói magatartás is terítékre kerül az SZTE nyári egyetemein. A Szegedi Tudományegyetem például júliusban 6 nyári iskolának ad otthont. Miért? Az SZTE 1-4 hetes nyári egyetemeinek szervezői közül két professzort kérdeztünk.

Elektronikus Tananyag Archívumot indított az egyetemi könyvtár
Az SZTE Klebelsberg Könyvtár jól ismert Contenta repozitórium-rendszere egy oktatási anyagok, elektronikus tananyagok begyűjtésére és feltárására hivatott külön archívummal bővült. Az ETA a Szegedi Tudományegyetemen keletkezett és folyamatosan keletkező elektronikus tananyagok központi gyűjtőhelye.

Új képzés a Mezőgazdasági Karon
Hagyományos szakjai mellett első alkalommal hirdet vidékfejlesztési agrármérnöki alapképzési szakot – duális képzési formában is – a Mezőgazdasági Kar.
SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság 2018
Copyright © 2018. Szegedi Tudományegyetem, Minden jog fenntartva

hírlevél leiratkozás






This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this? unsubscribe from this list update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*