SZTEinfo Egyetemi Hírlevél

A Szegedi Tudományegyetem havi hírlevele – 2017. augusztus

Tanévnyitó: „A Szegedi Tudományegyetem küldetése a tudás előállítása és átadása”
Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségén esküt tettek az elsőévesek.

A világ legjobbjai között az SZTE
A világ legjobb nyolcszáz egyeteme közé került az SZTE az Academic Ranking of World Universities (ARWU) 2017-es listáján. A rangsorban a szegedi egyetem az 501-600. helyen szerepel.

Háromszáz program a Kutatók Éjszakáján a Szegedi Tudományegyetem szervezésében
A természettudomány, a társadalomtudomány az élettudományok érdekes területeit ismerhetik meg, látványos előadások és laborlátogatások részesei lehetnek azok, akik részt vesznek az idei Kutatók Éjszakája SZTE szervezte programjain Szegeden és Hódmezővásárhelyen. Minden rendezvény ingyenes.

Állami kitüntetések az SZTE munkatársainak
Állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adtak át augusztus huszadika, államalapító Szent István király ünnepe alkalmából. A Szegedi Tudományegyetem több munkatársa is elismerésben részesült.

Tíz kutatócsoport és az ötéves Konfuciusz Intézet a Szabadegyetem – Szeged huszadik szemeszterében
Akadémikusok, neves tudósok mutatják be az SZTE és az MTA támogatásával dolgozó kutatócsoportok munkáját és eredményeit a Szabadegyetem – Szeged huszadik szemeszterében. A jubiláló tudománynépszerűsítő programban az ötödik szülinapját ünneplő Konfuciusz Intézet is szerepet kap.

Több mint háromszáz hallgató került be a Szegedi Tudományegyetemre a pótfelvételin
Háromszáztizenhat hallgató került be a Szegedi Tudományegyetemre a pótfelvételi eljárásban. A tanévet az SZTE-n megkezdő új hallgatók száma így várhatóan meghaladja a hétezret.

A munkaerőpiaci igényekhez igazodva fejleszti képzéseit a Szegedi Tudományegyetem
Gyakorlati tudáselemeket, vállalkozói ismereteket építenek be az SZTE oktatási rendszerébe, miközben a képzések közül újabb 10 duális, 30 pedig az újdonságnak számító kooperatív formában is elindul a következő 3 évben.

SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság 2017
Copyright © 2017. Szegedi Tudományegyetem, Minden jog fenntartva

hírlevél leíratkozás






This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this? unsubscribe from this list update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*