Bezár

Hírarchívum

2022. Július

1 2 

DSC_6376_2

2022. július 05.
2 perc

A 2022. évi Ünnepi Könyvhéten a Klebersberg Könyvtárban mutatták be Albert Csilla tanár- és írónő Mészáros Julianna biciklije című regényét. A Stendhal Vörös és feketéjét modern köntösbe bújtató műről Páderné Forgács Erzsébet nyugalmazott középiskolai tanár beszélgetett az írónővel.

k1

2022. július 04.
3 perc

A Melletted a helyem Egyesület versenyt hirdetett a koraszülött kisbabák és szüleik bőr-bőr kontaktusának, a kenguru gondozásnak a szakszerű kivitelezésében. A verseny fődíját idén a Szegedi Tudományegyetem Perinatális Intenzív Centruma kapta, ahol Kasza Renáta és Ács János, Berci és Róza gyermekeikkel számtalan professzionálisan kivitelezett kenguru módszert mutattak be.

Nyito_Szent_Gizella-dij_Kariko_Katalinnak

2022. július 01.
5 perc

Nemzetközi és ökumenikus kitüntetésként civilek alapították a Szent Gizella-díjat. A női teljesítményt és nagyságot elismerő kitüntetést elsőként nyerte el Karikó Katalin. A Szegedi Tudományegyetem alumnája és kutatóprofesszora a bross formájú kitüntetést 2022. július 1-jén vette át, majd az ELTE díszdoktorává avatták. A világhíres biokémikus tiszteletére szimpóziumot és sajtótájékoztatót, kerekeasztal-beszélgetést szerveztek.

Mobil_robotok

2022. július 01.
3 perc

Gyakornoki program, laborfejlesztés, elméleti és gyakorlati képzések is megvalósultak a „Mechatronikai és ipari automatizálási regionális innovációs laboratórium – Ipar 4.0” című projekt kapcsán, a Szegedi Tudományegyetemen. Az egyetemisták tapasztalatot szerezhettek a sikeres üzletvitelhez és a fenntartható vállalkozói tevékenységhez. A projekt hozzájárult a határmenti régióban a versenyképesség javulásához is.

1 2 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek