Bezár

Hírarchívum

2021. December

1 2 

Ujvideki_Egyuttmukodes_STI_9_of_33

2021. december 03.
1 perc

Prof. Dr. Dejan Madić, az Újvidéki Egyetem rektora, Prof. Dr. Sabina Halupka-Rešetar, nemzetközi kapcsolatokért felelős rektorhelyettes, valamint Ana Šoti, a Kulturális és Projektmenedzsment Iroda vezetője tett látogatást 2021. december 2-án a Szegedi Tudományegyetemen.

Sagvari_niyto

2021. december 02.
4 perc

Idén 21. alkalommal adták át a több magyar tudós tudományos karrierjét is elindító Rátz László tanár úrról elnevezett életműdíjat. Az elismerést 2021. december elsején vehették át a pedagógusok, köztük Kovács István, a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola tanára, a Magyar Tudományos Akadémián.

Regeszeti_Kiallitas_STI_nyito_3_of_9

2021. december 02.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem centenáriumi ünnepségsorozatához csatlakozva az egykori Archaeológiai Intézet és a mai SZTE – BTK Régészeti Tanszék „Egyetemünk régészeti feladatai” címmel kiállítást szervezett az SZTE Klebelsberg Könyvtár átriumában. A kiállítás december 1-jén nyílt meg és december 17-ig látogatható.

Stanford_es_Elsevier_nyito

2021. december 02.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem a magyar egyetemek közül a második azon a listán, amelyet a Stanford University és az Elsevier állított össze. Azokról a kutatókról készítettek adatbázist, akikre a legtöbbször hivatkoztak. A listán olyan neves egyetemek tudósaivalegyütt szerepelnek az SZTE-s kutatók, mint a Harvard Egyetem, a Stanford Egyetem, a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT), és a Bécsi Egyetem.

Versvandor_nyito

2021. december 02.
2 perc

Hagyomány a Szegedi Tudományegyetemen, hogy fesztivál idején Tóth Péter Lóránt versvándor versmaratont rendez. Az SZTE központi épülete előtti József Attila szobor mellett 2021 őszén is szavalni, énekelni, táncolni, vagy hallgatni lehetett 0-tól 100 éves korig. A versmaraton után a versvándort kérdeztük.

Kariko_Prize_and_Award__1Franklin_j

2021. december 02.
6 perc

„A világ legjobb és legokosabb elméit” 1824 óta díjazza a Franklin Intézet. A tudományos oktatás és fejlesztés egyik legrégebbi amerikai központja a legmodernebb, az mRNS-alapú vakcinák létrehozását felfedezéseivel megalapozó Karikó Katalint és kutatótársát, Drew Weissmant jutalmazza a 2022-es Benjamin Franklin Éremmel. Az SZTE és a Pennsylvaniai Egyetem professzorát, a BioNTech vezető alelnökét Philadelphia legbefolyásosabb személyiségének választották.

Nyito_MTU_zaras_DSC_1336

2021. december 01.
5 perc

7 diákot és tanáraikat, 37 egyetemista kutatót és a művészetek vonzásában élő alkotót jutalmazott az MTA SZAB, „A Tudomány Támogatásáért a Dél-Alföldön” Alapítvány és az SZTE. A Magyar Tudomány Ünnepe 2021. évi novemberi rendezvényeit záró programon, a Szegedi Akadémiai Bizottsága székházában új értelmet nyert a mottó: „Tudomány: iránytű az élhető jövőhöz.”

kerekasztal_beszelgetes

2021. december 01.
1 perc

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar Üzleti Jogi Intézete 2021. november 25-én adójogi témakörben Üzleti Jogi Kerekasztal beszélgetését rendezett. Az eseményt 2016 óta hagyományosan minden évben megszervezik, a diskurzus idén olyan témákra fókuszált, mint: az adóoptimalizálás, az adóelkerülés vagy az adókijátszás, továbbá az Európai Unió Bíróságának gyakorlata, de érintette a hazai joggyakorlatot is.

EUGLOH_Patyi_Photography-team

2021. december 01.
3 perc

Ötletversenyen ismerkedtek egymással az SZTE hallgatói portói, párizsi, müncheni társaikkal a EUGLOH háromnapos rendezvényén, amelynek házigazdája a Szegedi Tudományegyetem volt. Az Innovation Days - AI in Health elnevezésű program az első olyan esemény, amelyen személyesen is találkozhattak a partneregyetemek hallgatói és oktatói.

1 2 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek