Bezár

Hírarchívum

2021. Április

1 2 

athidalo_osztondij

2021. április 12.
2 perc

Tart a pályázati időszak az SZTE Junior Akadémiája és céges partnerei által meghirdetett ösztöndíjakra. Ezek a „szokásos”, tanulmányi, szociális és sportösztöndíjakon felül nyújtanak könnyebbséget tanulmányaik idején hallgatóinknak.

Egyes ösztöndíjakra már a sikeres egyetemi felvételi után jogosultak jövendő hallgatóink, de támogatjuk azon diákjainkat is, akik a vírus miatt veszítették el a tanulásukat segítő munkájukat.

weboldal_nyito_covid_evdolgozoi4

2021. április 12.
8 perc

A Magyar Kórházszövetség az Év COVID dolgozója pályázatán a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ négy egészségügyi dolgozója, dr. Rokszin Richárd sebész, Juhász Hajnalka biológus, Ormándi Gábor és Molnár-Gábor Réka diplomás ápoló is megkapta a megtisztelő elismerést. Mindannyian a koronavírus járvány legnehezebb időszakától kezdve küzdenek az ellátás biztonságáért és a betegek gyógyulásáért.

COVID_nyito

2021. április 12.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Járványügyi Ellátó Központjában forgatott az M1 stábja. A csatorna által készített kórházi riport rámutat: az egészségügyi dolgozók mindent megtesznek, hogy megmentsék a fertőzésen áteső betegek életét.

Jozsef_Attila_seta_nyito

2021. április 11.
9 perc

Április 11., József Attila (1905-1937) születésnapja 1964 óta versünnep. A magyar költészet napjára, és az egyik legismertebb költőnkre, József Attilára úgy emlékezünk, hogy az SZTE alumnusa életéből 11 történetet kötünk több mint 11 szegedi helyszínhez és 11 műhöz.

pexels-pixabay-236111

2021. április 09.
3 perc

Kihirdette a költészet napjához kapcsolódó pályázatok eredményeit a Szegedi Tudományegyetem. A „Tiszta szívvel” verspályázatra rekordszámú pályázati anyag érkezett, az alkotási vágy a gyógytornásztól kezdve a közgazdászon át egészen a fizikusig megmutatkozott.

orcsik_roland_nyito

2021. április 09.
3 perc

,,Lövésünk sem volt, mi a világvége" – Spontán beszélgetés Orcsik Rolanddal. E címmel hirdette 2021. április 6-i online programját a szegedi Dugonics Társaság. Orcsik Rolandról, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Szláv Filológiai Tanszék adjunktusáról megtudtuk: a költészet mellett írással, műfordítással, szerkesztéssel is foglalkozik. Verseiben és munkáiban fontos szerepet kap a zene.

jek

2021. április 09.
1 perc

Szegeden is erőn felül teljesítenek az SZTE Járványügyi Ellátó Központ orvosai, százak dolgoznak azon, hogy minden nap életeket mentsenek – hangzott el abban a híradós anyagban, amit az M1 stábja készített a Kálvária sugárúti intenzív osztályon. Jelenleg több mint 50 beteget látnak el az osztályon, akik között szinte minden korosztály képviselteti magát.

_MG_3116

2021. április 08.
1 perc

Az Országgyűlés elé kerültek azok a törvényjavaslatok, amelyek a Szegedi Tudományegyetem számára is megadják a jogszabályi keretet a vagyonkezelő alapítvány által fenntartott felsőoktatási intézményi formába történő átalakuláshoz.

IMG_9721

2021. április 08.
1 perc

A Megyei Oltási Munkacsoport döntése szerint a háziorvosi praxisok mellett a megyei oltópontokon, így a Szegedi Tudományegyetem SZAKK oltópontján is megkezdődik április 9-én, pénteken a várandós és szoptató anyák Pfizer vakcinával történő oltása.

IMG_9728-001

2021. április 07.
2 perc

77 tagozaton 520 pályamunkával versenyeznek a 35. Orvos- és Egészségtudományi OTDK-n, amelynek idén a Szegedi Tudományegyetem a szervezője. Az április 6-i, sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitó az ÁOK Youtube csatornáján visszanézhető.

Evergreen_Tomkabela

2021. április 07.
2 perc

Dr. Tomka Béla professzort a Klubrádió kérdezte a szuezi hajóválság és a világjárvány globális következményeiről. A Szegedi Tudományegyetem Jelenkortörténeti Tanszék vezetőjének gondolatait az MTA-SZTE-ELTE Globalizációtörténeti Kutatócsoport podcast csatornáján hallgathatják meg az érdeklődők.

egeszseg_vilagnapja

2021. április 07.
2 perc

Az egészség megőrzésének egyik pillére a rendszeres testmozgás, amire a Szegedi Tudományegyetem hallgatói és oktatói ezekben a nehéz időkben is nagy hangsúlyt fektetnek. Az SZTE Sportközpont jóvoltából most újabb motivációt találhatnak, akik az egyéni, szabadtéri sportolást szeretnék a virtuális térben közösen is megélni, megosztani.

pexels-wallace-chuck-3109168

2021. április 06.
1 perc

Új minősítési rendszert vezet be a Magyar Tudományos Akadémia a tudományos intézményekre vonatkozóan, amely egységesen érvényes valamennyi tudományterületre. Jelentős előrelépésként a bölcsészet-és társadalomtudományok sajátosságait is elismerő értékelési kritériumokat és minősítési módszert alkalmaznak mostantól az elbírálásnál.

inno_felhivas_2021-1024x376

2021. április 06.
2 perc

2021. április 14-ig meghosszabbították az SZTE Innovációs Díj 2021-es pályázati felhívását. A pályázati anyagokat kizárólag elektronikus formában, továbbra is az inno@szte.hu email címre várják az Innovációs Igazgatóság munkatársai.

EIT_food

2021. április 06.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara – egyetlen magyar résztvevőként – elnyerte az ’EIT Food Consumer Engagement Labs’ nemzetközi pályázatban való részvétel jogát.

OTDK_fifoma2

2021. április 06.
3 perc

296 dolgozatot neveztek a 35. OTDK Fizika, Földtudományok és Matematika Szekcióba (FiFöMa). A szervező, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar a virtuális térben is népszerűsíti a 2021. április 6-9. közötti online előadássorozatot és a kísérő programokat.

nyito

2021. április 02.
2 perc

„A köszönet szóhoz mindig valami pozitív, édes érzés párosul. Ez most egy tortában tárgyiasult” – mondta Juhász Tünde. A Csongrád-Csanád megyei kormánymegbízott, a megyei oltási munkacsoport nevében köszönte meg az egészségügyi dolgozóknak az oltakozásban nyújtott megfeszített munkát. Prof. Dr. Lengyel Csaba, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke kiemelte, hogy közös a munka, közös a felelősség és közös a cél is: a járvány legyőzése.

Nyito_Kariko_Katalin_interju_Kommcast

2021. április 01.
2 perc

„Rendhagyó beszélgetés a KommCast márciusi adásában!” Az SZTE két kommunikáció szakos hallgatója kérdezte a szegedi egyetem alumnáját, Karikó Katalin Széchenyi-díjas kutatót. A Covid19 pandémia idején világhíressé lett tudóssal készült interjú meghallgatható a KommCast Extra sorozatban, és elérhető az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék YouTube csatornáján is.

fizio_nyito

2021. április 01.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kara, jelentős mértékben bővítette fizioterápiás eszközparkját. A beszerzett készülékek az oktatás és a kutatás terén is új távlatokat nyitnak.

oltas_nyito

2021. április 01.
1 perc

Két nap alatt, még húsvét előtt beoltják az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ oltópontján a regisztrált szegedi pedagógusokat.

Nevtelen_terv

2021. április 01.
1 perc

10 közép-európai projektpartner együttműködésével már közel két éve sikeresen valósul meg, a ProsperAMnet – Az előrehaladott gyártástechnológiát alkalmazó gyártók (Advanced Manufacturers) hálózatának szolgáltatási teljesítményének és export eredményeinek fejlesztése – elnevezésű projekt az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Algoritmusok és Mesterséges Intelligencia csoportjának közreműködésével.

IMG_7128

2021. március 31.
8 perc

A március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából kiemelkedően magas színvonalú kutató, oktató és betegellátó tevékenysége elismeréseként Széchenyi-díjban részesült Prof. Dr. Kemény Lajos, az SZTE SZAKK Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika igazgatója, Batthyány-Strattmann László-díjas orvos, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja.

1 2 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek