Bezár

Hírarchívum

2020. Június

1 2 

nyito_Rost_Gergely

2020. június 08.
1 perc

A Dr. Röst Gergelynek, az SZTE TTIK Bolyai Intézet egyetemi docensének közreműködésével készült EvoGamesPlus – Evolutionary games and population dynamics: from theory to applications című Marie Curie Innovative Training Network pályázat 4 millió euró támogatást nyert. A négyéves projekt témája az evolúciós játékelmélet és annak biológiai alkalmazásai.

SZTE_CWUR

2020. június 08.
2 perc

További 25 hellyel lépett előrébb idén a Szegedi Tudományegyetem a Center for World University Rankings (CWUR) rangsorában, a lista szerint az SZTE a legjobb vidéki egyetem Magyarországon. A CWUR a világ 20 ezer felsőoktatási intézményét vizsgálta, melyek közül a legjobb kétezer egyetemet rangsorolta a 202/2021-es listáján.

Szte_Rovatfejek_konyv_sebok

2020. június 05.
9 perc

Imelda Green’s néven ismerhetjük meg Sebők Orsolya munkáit. Az alkotó az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola, majd az SZTE Ságvári Gyakorló Gimnázium elvégzése után a BME Építészmérnöki Karán tanult, befejezte a Corvin Rajziskola grafikus és illusztrációs képzését is, 2018 óta pedig szabadúszóként illusztrációkészítéssel foglalkozik. Az illusztrátort a könyvekről és a karantén-létről is kérdeztük az SZTE könyves beszélgetés-sorozatában.

nyito_SZTE_radiologia

2020. június 05.
5 perc

Zökkenőmentesen zajlik a betegellátás a Szegedi Tudományegyetem újjászervezett Radiológiai Klinikáján. Az Affidea Magyarország Kft.-vel kötött előnytelen szerződés felmondásának köszönhetően a Szegedi Tudományegyetem saját hatáskörben biztosítja a lakosság radiológiai ellátását, Magyarországon egyedülálló korszerű eszközparkkal.

konyv_nyito

2020. június 04.
15 perc

„Az SZTE utcára viszi a tudományt” mottóval az egyetem évek óta aktív szereplője az ünnepi könyvhét szegedi rendezvényeinek. A 2020. évi nyári könyvünnep a koronavírus-járvány miatt elmarad, ezért a 91. Ünnepi Könyvhét 2020. június 4-re tervezett nyitó napján az SZTE a hírportáljára költözteti könyves beszélgetés-sorozatát. Elsőként az SZTE Klebelsberg Könyvtár videón is rögzített korábbi könyvbemutatóit, illetve az SZTE Hírportál könyvheti cikkeit ajánljuk az olvasó figyelmébe.

2020. június 04.
4 perc

Július 7-ig várják a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak pályázatait a nemzeti felsőoktatási ösztöndíjra. A támogatás egy teljes tanévre, azaz 10 hónapra szól, összege 40 000 forint havonta.

Lepkekert

2020. június 04.
1 perc

2020. Június 5-én, pénteken újra megnyitja kapuit a trópusi lepkekert a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében, ahol egy trópusi esőerdőt idéző fóliasátor alatt Közép-Amerikából származó egzotikus pillangókat lehet megfigyelni testközelből.

1 2 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek