Bezár

Hírarchívum

Péntekig várják a Szent-Györgyi-fotópályázatra a műveket

Péntekig várják a Szent-Györgyi-fotópályázatra a műveket

2012. szeptember 12.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Kulturális Irodája a Szent-Györgyi Emlékév őszi évadában több pályázatot hirdetett a hallgatók számára. A tudós 80 lve fedezte föl a C-vitamint, 75 éve vehette át Nobel-díját. Erre emlékeztet a „Minden, ami C-vitamin” című fotópályázat, amelyre az SZTE Kulturális Irodája szeptember 14-ig várja a műveket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szent-Györgyi Emlékév őszi évadához is több pályázat kötődik a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE). A Nobel-díjas tudósról – a tanulmányi verseny, valamint a sport- és kulturális rendezvények sorozata mellett – a hallgatók szintén megemlékezhetnek, hiszen az SZTE polgárainak szól a „Minden, ami C-vitamin” című fotópályázat.

A felhívásra olyan képeket várnak, amelyek valamilyen C-vitaminnal kapcsolatos anyaghoz, növényhez kötődnek, vagy annak előnyeivel, esetleges ártalmaival hozhatók összefüggésbe, de az általa jól kezelhető betegségekhez fűződő alkotásokat is szívesen fogadják.

A jelentkezők fejenként maximum 5 darab egyedi képpel, illetve egy-egy fotósorozattal (egy sorozat maximum 5 darab fotót tartalmazhat) nevezhetnek. A pályázatra kiállításra kész, paszpartuzott (a paszpartu mérete 50x70 cm, vagy 30x40 cm), fekete-fehér vagy színes papírképeket várnak. A beküldött képek hátulján fel kell tüntetni: az alkotás címét, valamint a pályázó adatait is (név, kar, szak, évfolyam, lakcím, telefon, e-mail).

A „Minden, ami C-vitamin” című pályázatra érkezett fotókat szakmai zsűri értékeli, a beérkezett pályaművekből pedig kiállítást rendeznek az Őszi Kulturális Fesztivál ideje alatt az SZTE Rektori Hivatal Átriumában. A győztes pályázó 20 ezer forint, míg a második helyezett 15, a harmadik 10 ezer forint díjazásban részesül.

A pályaműveket a Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája várja szeptember 14-ig a Rektori Hivatal épületébe (Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek