Bezár

Hírarchívum

Július 24.: felvételi ponthatárok és POP Szegeden

Július 24.: felvételi ponthatárok és POP Szegeden

2012. július 11.
3 perc

A felsőoktatási felvételi ponthatárok hivatalos kihirdetésének napján, július 24-én Szegeden is PONT Ott Partira várják az egyetemre, főiskolára pályázókat. Az idén először a Tisza-parti városban is megrendezett POP: egyetemi információgyűjtő és lazulós program a Szegedi Tudományegyetem jogi kari épülete és a Reök palota előtti téren.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Mi a POP? A POP, azaz a PONT Ott Parti 6 éves múltra tekint vissza, de Szegeden igazi újdonság. Július 24-én 16 órától 22 óráig a felvételizők együtt várhatják a ponthatár húzást, és addig is együtt izgulhatnak, ismerkedhetnek – egymással és a Szegedi Tudományegyetemmel.

Hol lesz a Szegeden először idén megrendezett PONT Ott Parti? A Szegedi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Kar fő épülete (Tisza Lajos körút 54.) és a Reök palota előtti téren, vagyis a „Lófaránál”.

Kinek szól a POP? Felvételizőknek és azoknak a fiataloknak, akik mindenre vevők: szeretik a pontos infót vegyíteni vetélkedőkkel, koncertekkel. Itt a helye minden felvételizőnek - az SZTE-re és minden más egyetemre, főiskolára pályázónak.

Mit nyújt a POP? Az ingyenes rendezvényen – július 24-én 16 órától 22 óráig – változatos programokat. Elsősorban: tájékoztató előadásokat – nem csak felvételizőknek. Másodsorban: vetélkedőket – nyereményesővel. Harmadsorban: néhány csepp kultúrát – például egyetemi színtársulattal. Negyedsorban: frissítő mozgást – Pont Ott Táncot. Végül, de nem utolsósorban: ismerkedést – a gólyák gólyákkal, azaz leendő csoporttársakkal találkozhatnak, a hasonló érdeklődésű, vagyis azonos szakra jelentkező fiatalok egymásra találhatnak. Az est csúcspontja: a ponthatár-húzás, amit fergeteges buli követ – a kifulladásig!

Mikor nyit a POP? Aki biztosra akar menni és nyerni, annak időben kell érkeznie a barátaival – a nyereményjátékra 17 óráig nevezhetnek!

Mikortól nyilvánosak a felvételi ponthatárok? Este 8-kor a kivetítőn megjelenő felvételi ponthatárokat együtt nézheti a POP-sereglet.

Mi a pontos POP-program? Pont itt nyersz! – ügyességi feladatokkal. Plusz Pont Ott vetélkedő – értékes nyereményekkel. Az SZTE folyamatos tájékoztatást ad a leendő gólyák számára fontos kérdésekről. Az első szegedi PONT Ott Partit fergeteges koncert zárja: föllép Tandi Flóra és a The Carbonfools zenekar. Végül: ingyenes buli a JATE Klubban.


Részletes színpadi program:

16:00 – 16:10 óra

Köszöntő, programok és helyszínek ismertetése.

16:10 – 16:50 óra

A Szegedi Egyetemi Színház és az Impro Társulat bemutatja: Nagyon romantikus szabad ötletek.

17:00 – 17:20 óra

- Mi újság Szegeden? Beszélgetés az SZTE hétköznapjairól az egyetemi életről, kari rendezvényekről, gólyatáborról, szakmai gyakorlati lehetőségekről, munkavállalásról.

17:30 – 17:40 óra

Pont Ott Tánc.

17:45 – 18:10 óra

- Itt értékelik a tudásod! Beszélgetés az SZTE-n megszerezhető ösztöndíjakról.
- Világot akarok látni! Beszélgetés a külföldi tanulmányi és gyakorlati lehetőségekről.

18:15 – 18:25 óra

Pont Ott Tánc.

18:30 – 18:45 óra

Plusz Pont Ott! eredményhirdetés, Uniface eredményhirdetés, nyereményosztás.

19:00 - 19:30 óra

Tandi Flóra koncertje.

19:50 – 20:00 óra

Rektori köszöntő.

20:00 – 20:30 óra

Ponthatár-húzás.

20:30 – 21:50 óra

A Carbonfools zenekar koncertje.

22:00 órától

Ingyenes buli a JATE Klubban.

 

További információ: www.u-szeged.hu/pont-ott-parti-szeged

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek