Bezár

Hírarchívum

nyito

A töretlen fejlődés rangos díjat hozott az SZTE Nemzetközi Képzések Irodájának

A töretlen fejlődés rangos díjat hozott az SZTE Nemzetközi Képzések Irodájának

2022. május 06.
2 perc

A 2022-es év Nemzetközi Koordinátora címet is átadták a Tempus Közalapítvány által szervezett I. Stipendium Hungaricum és Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram koordinátori találkozóján, Székesfehérváron. A rangos eseményen, a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóságának, Nemzetközi Képzések Irodájának vezetője, Dr. Kovács-Jerney Leona nyerte el az Év Nemzetközi Koordinátori címet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Tempus Közalapítvány és az ösztöndíjprogramok lebonyolításáért felelős Study in Hungary Igazgatósága, az ösztöndíjprogramok megvalósításában érintett szereplők - kiemelten az intézményi koordinátorok - számára új, a kollégák kapcsolódását elősegítő programot szervezett Székesfehérváron. Az I. Stipendium Hungaricum és Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram koordinátori találkozójának célja, hogy lehetőséget teremtsen az intézményi kapcsolatok kialakítására.

A Stipendium Hungaricum és Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram sikeres megvalósításának egyik kulcsa, hogy a résztvevők megosszák egymással tapasztalataikat, egyetemi jógyakorlataikat.

A program gálavacsoráján díjazták a 2022-es év Nemzetközi Koordinátorát és az általa képviselt intézményt. A díjat mindig olyan intézmény kapja, amelyben magas szintű koordinátori tevékenység zajlik. Odaítélésénél emellett számításba vették, hogy hogyan értékélték az ösztöndíjasok a nemzetközi iroda működését, szolgáltatásait, és a hallgatók intézménnyel kapcsolatos elégedettségét.

A rangos díj odaítélésénél fontos szempont volt a Közalapítvány számára, hogy olyan intézmény kapja a díjat, amely tartósan jó eredményeket ért el az elmúlt években.

Ezek tükrében még nagyobb jelentőségű, hogy a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóságának, Nemzetközi Képzések Irodájának vezetője, Dr. Kovács-Jerney Leona nyerte el a Nemzetközi Koordinátori címet.

D6188FAB-7310-486F-A4BC-6F7AFB980533

A díjátadón Dobos Gábor, a Study in Hungary igazgatója elmondta, hogy „Leona hosszú évek óta oszlopos tagja a Szegedi Tudományegyetemnek, ahol kezdetekben az ESN vezetőjeként nagy tapasztalatra tett szert a nemzetközi hallgatók pártfogásában, amelyet a Nemzetközi Képzések Irodájának vezetőjeként is kiválóan kamatoztat. Empatikus készségeinek és a nemzetközi hallgatókkal kialakított kiváló kapcsolatának köszönhetően érte el, hogy az idei évben a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi Képzések Irodájának irodavezetőjeként kapja meg ezt az elismerést”.

A Study in Hungary igazgatója azt is hozzátette, hogy a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi Képzések Irodájának munkatársaival való közös munka során nagyon segítőkész és jókedvű csapattal dolgozhat együtt, ami hozzájárult a TKA és az SZTE közötti hatékony és sikeres együttműködéshez. Ráadásul, minden évben javított az eredményein, mégpedig a véleményt formáló ösztöndíjasok számának folyamatos és jelentős növekedése mellett.

24E99FBE-9DA1-4348-96C1-647B66A3FAAA

- Hatalmas megtiszteltetés, hogy idén az SZTE hozta el az elismerést. 2019-ben a Nemzetközi Mobilitási Iroda munkatársait tüntette ki a TKA. Úgy vélem, hogy ez a szakmámban az egyik legnagyobb díj, amit kaphattam és tudom, hogy a csapatom lelkes és kitartó munkája nélkül ez nem jöhetett volna létre – mondta el a díjról Dr. Kovács-Jerney Leona.

SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna, Katsidis Diána

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek