Bezár

Hírarchívum

Gala_plakat

Nagysikerű gálaműsor az SZTE Juhász Gyula gyakorló iskolában

Nagysikerű gálaműsor az SZTE Juhász Gyula gyakorló iskolában

2022. május 31.
2 perc

„A világ és az iskola olyan, amilyenné tesszük!” E mottó jegyében 2022. május 27-én művészeti gálát tartott a SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája. A pandémia miatti két év kényszerpihenő után az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban mutatták be az iskola tanulói az éves munka eredményét.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája 92 éve a város egyik meghatározó, több célú nevelési-oktatási intézménye. A gyakorlóiskola 2003-ban bővült az alapfokú művészetoktatási profillal. A művészeti iskola városi beiskolázású. Immár tizenhetedik éve hagyományos rendezvénye az iskolának a májusi művészeti hét.

A nagyszabású, Szeged egész városát érintő tavaszi rendezvénysorozat része a városi könyvtárhasználati vetélkedő, a kiállítás, a gálaműsor. Mindez úgy nyújt betekintést az intézményben folyó művészeti tevékenységbe, hogy közben Szeged város – elsősorban művészeti és oktatási – intézményei is tevékenyen kapcsolódnak az eseményekhez. A rendezvény bemutatkozási lehetőséget jelent a növendékeknek, s minden évben évfordulóhoz kötődik.

Idén – a hagyományok szellemében – a Szegedi Tudományegyetem alapításának évfordulójához kötődően szervezte meg az intézmény a tavaszi rendezvénysorozatot, melynek mottója: „A világ és az iskola olyan, amilyenné tesszük!"

A műsorban felléptek az iskola idegen nyelvű színjátszói, modern-, nép- és társas táncosai, valamint a zeneművészeti ág zongorista és furulyás növendékei. A műsorban az iskola két kórusának – a Bárdos Kicsinyek Kórusa és a Bartók Kórus – tolmácsolásában, klasszikus és modern darabok csendültek fel. A szülőknek, a város művészeti iskoláinak, az iskola pedagógusainak és az érdeklődőknek mutatták be az iskola tanulói az éves munka eredményét.

A rendezvény fővédnöki tisztét Prof. Dr. Rovó László, az SZTE rektora, a rendezvény védnöki feladatát Prof. Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes vállalta.

A műsor két részének szünetében megnyílt a „Tudás fája” című kiállítás, amely az ország gyakorlóiskolás tanulóinak és az SZTE intézménye képzőművészeti csoportjaiba járó növendékeinek alkotásait mutatja be. A tudomány csodáira fókuszáló műveket e héten az SZTE TIK aulájába tekinthetik meg az érdeklődők.

A művészeti délutánnal a gyermekek felejthetetlen élménnyel ajándékozták meg a szülőket, vendégeket. Ezzel a felnőttek kaptak ajándékot a gyermeknapra.

Az esemény Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Kulturális támogatási keret, valamint a szülők és a SZTE fenntartói segítségével valósulhatott meg.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek