Bezár

Hírarchívum

MFE_Face_majus5_hu_4

Fogorvos konferencia a TIK-ben

Fogorvos konferencia a TIK-ben

2022. május 04.
2 perc

A Magyar Fogorvosok Egyesülete 2022. május 5-7 között rendezi az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban a "Perspektívák a ParoImplantológiában és a Komprehenzív Fogászatban" című konferenciáját, számos nemzetközi szaktekintély részvételével. A konferencián való részvétel az SZTE fogorvoshallgatóinak ingyenes.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvény több, mint 15 éves múltra tekint vissza. A kezdeti kerekasztal-beszélgetés az évek során hazánk egyik legjelentősebb nemzetközi továbbképző konferenciájává nőtte ki magát. Két év kényszerű szünet után az idei alkalmat különösen jelentős érdeklődés övezi: csaknem 700 szakembert várnak a szervezők, Magyarországról, a közép-európai régióból, sőt a tengeren túlról is. A konferencia színpadára négy kontinensről nyolc ország kilenc világhírű előadója érkezik.

A konferenciát megelőző napon, május 5-én Sam Omar tart exkluzív hands on kurzust. A tanfolyam délutánja során 25 fogorvos szerezhet azonnal a gyakorlatba ültethető, korszerű ismereteket a digitális fogászati kezelések területén.

Május 5-én a szervezők speciális továbbképzéssel készülnek a dentálhigiénikus végzettségű kollégák, hallgatók és a fogászati asszisztensek részére. Idén első alkalommal több előadót is meghallgathat a közönség, s szintén most nyílik lehetőség először kiscsoportos gyakorlati foglalkozáson is részt venni: a Swiss Dental Academy vezető előadója, Brigitte Schoeneich mutatja be a résztvevőknek a szájhigiénés kezelések legkorszerűbb módszereit.

A konferenciát május 6-án Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány elnöke, Prof. Dr. Nagy Katalin, MFE elnök, a konferencia elnöke, Ihsane Ben Yahya, az FDI World Dental Federation elnöke és Karima Kabbaj, a Marokkói Királyság nagykövete nyitja meg.

Az ebédszünetet követően adja át a Magyar Fogorvosok Egyesülete a Fogorvosi Szemle fiatal szerzőinek publikációs munkája fellendítése céljával hirdetett Körmöczi-pályadíjat, a Bánóczy Jolán emlékérem és jutalomdíjat, valamint a tiszteletbeli tagságokat.

A konferenciáról további információ elérhető a weboldalon: http://www.symposiumszeged.com/ és a Facebook-oldalon.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek