Bezár

Hírarchívum

Füvészkert

Fogadjon örökbe egy növényt a 100 éves SZTE Füvészkertben!

Fogadjon örökbe egy növényt a 100 éves SZTE Füvészkertben!

2022. május 10.
1 perc

Az SZTE Füvészkert több mint 6000 növényfajt és fajtát számlál. Ebben a sokféleségben mindenki megtalálhatja a számára legérdekessebb, legkedvesebb növényt, amit ezúttal akár örökbe is fogadhat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Van, akit egy szép virág, egy különleges kéregrajzolat, egy meghökkentő formájú termés vagy egy érdekes levélalak látványa varázsol el, mások egy-egy korosabb, az idő nyomát magán viselő növényt tüntetnek ki figyelmükkel. Azok, akik megtalálják a „saját növényüket” a gyűjteményekben, akár örökbe is fogadhatják azt az idén 100. születésnapját ünneplő SZTE Füvészkertben. Az örökbefogadás nemcsak egy kedves ajándék önmagunknak, családtagunknak, vagy barátunknak, hanem az SZTE Füvészkert számára is támogatást jelent.

Az elköteleződés egy évre szól, az érte adható minimális támogatói összeg 10 000 forint, amelyet A Szegedi Füvészkertért Alapítvány számlaszámán gyűjtenek. A kiválasztott növény mellé egy névtábla kerül, amelyen az örökbefogadó nevét is feltüntetik. A kert bármely növényére eshet a választás de, hogy könnyebb legyen a döntés az intézmény munkatársai összeállítottak egy listát, amely az egyes gyűjtemények legkülönlegesebbnek, legszebbnek tartott növényeit tartalmazza, természetesen a teljesség igénye nélkül.

Az örökbefogadásra ajánlott növények listája ide kattintva elérhető.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek