Bezár

SZTEhírek

harlekin_casanova_6_foto_GalGabor

Ismét lesz THEALTER, az ország legizgalmasabb független színházi fesztiválja Szegeden

Ismét lesz THEALTER, az ország legizgalmasabb független színházi fesztiválja Szegeden

2022. július 25.
2 perc

32. alkalommal rendezi meg a szegedi MASZK egyesület a THEALTER fesztivált. A 2022. július 29-én kezdődő program-sorozatban számos hazai független színház és előadóművész képviselteti magát. Idén a fiatal művészek és a színházi sokszínűségre kerül a hangsúly, emellett – a fesztivál hagyományaihoz híven – fontos szerepet kapnak a női alkotók és az aktualitásokra reflektáló kortárs darabok is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szeged 8 helyszínén 37 egyéni előadó és társulat 32 friss előadása lesz megtekinthető a 9+1 napos THEALTER eseménysorozaton. A fesztivál központja a szegedi Régi Zsinagóga épülete, de más helyszínek mellett lesz például szabadtéri előadás is az újszegedi Ligetben.

THEALTER_2022_plakat_kicsi_j

A műfaji sokoldalúság jellemzi az idei THEALTER nemzetközi fesztivált. A klasszikus színdarabok újragondolásaitól a kortárs monodrámákon és performanszokon át egészen a felnőtteknek szóló bábszínházig mindenféle produkció várja a színház iránt érdeklődőket.

A szegedi művészek és alkotócsoportok mellett az ország minden részéről érkeznek ismert, de frissen bemutatkozó előadók. A fesztivál kínálatban több díjnyertes alkotás szerepel.

A FÜGE Produkció és a szegedi MASZK Egyesület koprodukciójában Németh Nikolett Fajankó című drámájának ősbemutatójával indul a program-sorozat 2022. július 29-én. A THEALTER fesztivál 2022. augusztus 6-án ér véget.

A hagyományos előadások mellett különleges színházi események is megtekinthetőek lesznek: politikai témájú interaktív előadás és az ukrán háborút középpontba helyező jótékonysági felolvasóest egyaránt színpadra kerül.

Idén is lesz blog jr., ahol az érdeklődő fiatalok, egyetemisták Jászay Tamás, az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszékének oktatója, és a Revizor kritikai portál főszerkesztője mentorálásával írhatnak a THEALTER napjain, a fesztiválról; délutánonként Zoomon jelentkezik a Kritikus Szekció.

A 9+1 napos 32. THEALTER fesztiválról sok-sok információ elérhető a thealter.hu oldalon; a sajtóközleményt, a részletes programot itt is megtalálják „az innovatív, kortárs színházi szcéna, a különleges színházi események rajongói”.

 

SZTEinfo – K. P.

Fotók, illusztráció: THEALTER

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek