Bezár

Hírarchívum

IMG_3815

Tech Trend Show az SZTE TIK-ben

Tech Trend Show az SZTE TIK-ben

2022. április 01.
3 perc

2022. március 31-én, negyedik alkalommal rendezték meg Szegeden változatos és izgalmas előadások és egy információban gazdag kiállítás kíséretében a Tech Trend Showt - az eseménynek a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ adott otthont.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvény nemcsak az IT szakma különböző ágazatinak találkozását biztosította, hanem az ágazatok megoldásait alkalmazó, különböző területek képviselőinek találkozását is. Az esemény szegedi ihletésű, ugyanakkor a résztvevők köre már messze nem csupán a várost képviseli. Ezt jól bizonyítja az is, hogy közel 50 előadás hangzott el 8 óra alatt és az eddigieknél jóval nagyobb kiállítás várta az IT szakma képviselőit, a középiskolás diákokat és az SZTE hallgatóit a TIK aulájában.


IMG_3870

 

A fő fókuszterületeket:

 

- a digitalizáció;

- a smart üzleti és közösségi megoldások;

- az AR/VR jelene és jövője;

- az MI egyes területei;

- és a blockchain és haladó fizetési megoldások képezték.

 

A megnyitó után az előadók sorát erősítette többek között Nagy Sándor, SZMJV alpolgármestere, aki az okos város fejlesztéseit mutatta be szegedi viszonylatban; Prof. Dr. Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese, aki a kiszámítható szakmai életpályáról, a duális és kooperatív képzésekről beszélt; Balla Attila, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. technológiai és vállalkozásfejlesztési ügyvezető-helyettese, aki a digitális korszakváltás esélyeit és veszélyeit latolgatta; Prof. Dr. Gyimóthy Tibor, az SZTE TTIK Informatikai Intézet Szoftverfejlesztési Tanszékének oktatója, aki a tanszék alkalmazott MI projektjeit ismertette; Susány Tamás, az SZTE GTK üzleti tervezés vendégoktatója, aki az innovációs ökoszisztémáról adott elő; Majó-Petri Zoltán, az SZKT ügyvezető igazgatója, aki a mikromobilitásról mesélt és még sokan mások.


IMG_3818

 

Természetesen az eseményen nemcsak az előadásokat lehetett meghallgatni, hanem különböző bemutatók is színesítették a kiállítói teret. A cégek között akadt olyan, amelyik kérdőíven keresztül szerette volna megismerni az IT közösség, a középiskolások és az SZTE jelenlegi hallgatóinak véleményét, első piaci szondázásként.


IMG_3829

 

Emellett a rendezvény - a kiállítás keretében - teret adott egy célzott állásbörzének is. A célközönség adott volt, a keresés eredményét pedig alapvetően az ajánlás határozta meg. Vagy, ahogyan az IT szakterület ismerői fogalmaztak: „Egy-egy cég vonzóerejét ma már nem csak az ajánlott bér határozza meg, nagyon sokat jelent a cég láthatósága, s különösen a fiatalabb generáció esetében a munkakörnyezet, annak hard és soft elemei.”


IMG_3855

 

A Tech Trend Show-n hozzávetőlegesen 300-an vettek részt, 150 fiatal és 23 kiállító, köztük: az SZTE TTIK Informatikai Intézet Szoftverfejlesztés Tanszéke; a Digitális Jólét Nonprofit Kft.; a Continental Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központ; az AENSys Informatikai Kft.; az ÁBRIS Informatikai és Tanácsadó Kft.; az EPM Systems Kft.; a GriffSoft Informatikai Zrt.; az R&R Software Zrt.; a FrontEndART Kft.; az ExMachina Kft.; a Jusoft Hungary Kft.; a New Line Kft.; a Szegedi Közlekedési Kft.; a TNG Technology Consulting; a Csiha Elektronikai és Szoftverfejlesztő Kft.; az InterSystems; a Lufthansa Systems Hungária Kft.; a Moon42 RDI Kft.; a Neumann János Számítógép Tudományi Társaság; a Checkpoint-IT Education & Recruitment Center; a Kreatív Információtechnológiai Egyesület; a Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter; az Archenerg Klaszter; az Építő-KITT Klaszter; a STEPP Klaszter és az SZTE Területi Innovációs Platform jelent meg.



Tech_Trend
A galéria a képre kattintva megtekinthető.

 

A közönség szavazata alapján a „Leginnovatívabb Kiállító” díjat a Szegedi Közlekedési Társaság nyerte el, amelyet az eseményen adtak át a megjelent képviselőknek.


SZTEinfo - Pósa Tamara


Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek