Bezár

Hírarchívum

16_ajtonyi.jpg

Sikeresen szerepeltek hallgatóink a XXVII. Országos Ajtonyi István versenyen

Sikeresen szerepeltek hallgatóink a XXVII. Országos Ajtonyi István versenyen

2022. április 26.
2 perc

2022. április 12-14. között rendezték meg a XXVII. Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Versenyt, melynek ezúttal a Kecskeméti Neumann János Egyetem adott otthont.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A verseny célja az irányítástechnika, ezen belül a PLC programozás oktatási színvonalának emelése; az oktatók, hallgatók és az ipari, kereskedelmi szakemberek kapcsolatának erősítése; a korszerű irányítástechnikai berendezések megismerésének elősegítése; a hallgatók közötti versenyszellem és kooperáció kialakítása; a hallgatói munka elismerése. A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán nagy hagyománya van az ilyen típusú versenyeken való részvételnek, hiszen 1994-ben, az első ilyen jellegű verseny megrendezése óta szerepelnek hallgatóik a rangos megmérettetéseken.

Április közepén került megrendezésre a verseny, ahol 11 intézmény 55 hallgatója 19 csapatban mérte össze tudását. A verseny három napon át zajlott. Az első nap a hallgatók elméleti felkészültségét mérték fel, míg a második és harmadik napon a hallgatók gyakorlati feladatokat kaptak, ami valamilyen programozási feladat volt, amit a verseny adta korlátok nehezítettek.

Az idei évben a hallgatóknak egy tanreaktor vezérlését, illetve egy alkatrész válogató robotot kellet programozniuk. Az SZTE Mérnöki Kara két csapattal képviseltette magát az országos versenyen, a Mechatronikai és Automatizálási intézet oktatóinak felkészítésével. A hallgatók 10. és 17. helyezést értek el. A „Gépfarkasok” nevet viselő csapat tagjai voltak Hegedűs Ármin, Nagy László és Séllei Ádám, míg a „WolfraMKarbid” csapatot Vajda Margaréta, Tóth Ádám és Trancsik Martin alkotta. A csapatok felkészítését Csikós Sándor és Bálint Ádám végezte.


Forrás: SZTE Mérnöki Kar

Fotó: SZTE Mérnöki Kar

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek