Bezár

Hírarchívum

IMG_7925

Európa Szegeden - Nemzetközi programok az SZTE-n

Európa Szegeden - Nemzetközi programok az SZTE-n

2022. április 05.
2 perc

Április első napjaiban pezseg az élet az SZTE-n, száznál több külföldi vendég, egyetemisták, oktatók és adminisztratív munkatársak látogatnak el a Tisza-parti egyetemre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Április 5. és 8. között a EUGLOH szövetség (öt európai egyetem, a francia Paris-Saclay Egyetem, a svéd Lundi Egyetem, a portugál Portói Egyetem, a müncheni Ludwig Maximilian Egyetem és Szegedi Tudományegyetem szövetsége) képviselői tanácskoznak a Dugonics téri épületben az egyetemi campusokhoz és a hallgatói jól-léthez köthető tevékenységek harmonizációjáról. Lesz szó a nemzetközi hallgatók beilleszkedését segítő programokról és minden olyan egyetemi szolgáltatásról, ami a felsőoktatásban töltött éveket sikerélménnyé teszi - immár szerte Európában. A EUGLOH egyetemek oktatói, munkatársai és hallgatói is megosztják egymással tapasztalataikat, valamint találkoznak többek között a Coursera képviselőivel, akik a szegedi élményeikről mesélnek. A korábbi fotós és prezentációs versenyek győztesei részt vehetnek a nyeremény-kurzusokon, az adminisztratív munkatársak pedig belekóstolhatnak a szegedi egyetemi egységek életébe. A Gazdaságtudományi Kar nemzetközi hetén kurzusok és workshopok várják az európai hallgatókat, oktatókat és munkatársakat. A hét plenáris előadását április 6-án, szerda délelőtt a tanítás-tanulás szakértőjének, Barbara Oakley-nak köszönhetjük, aki oktatási workshopokon is találkozik az érdeklődőkkel.

IMG_7929

A nemzetközi programok célja, hogy szakmai rendezvényeken keresztül teremtsen lehetőséget az egyetemi polgárok számára a találkozásra és az együttműködésre, a lehető legszélesebb körben. Április első hete bővelkedik tartalmas eseményekben, ahová szeretettel várják a szervezők az érdeklődőket.

SZTEinfo

Fotó: Sahin-Tóth István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek