Bezár

Hírarchívum

IMG_8432

Barbara Oakley SZTE-n töltött hete, fotókon

Barbara Oakley SZTE-n töltött hete, fotókon

2022. április 08.
2 perc

Előadásokat tartott, workshopokon vett részt, interjúkat adott és találkozott a Szegedi Tudományegyetem vezetőivel is Barbara Oakley, akinek a tanulást segítő Learning How to Learn című Coursera kurzusa, a világ legnépszerűbb tananyagainak egyike. Az amerikai mérnök professzor volt az SZTE által szervezett nemzetközi hét sztárkutatója. Programjaira az SZTE Nemzetközi- és Közkapcsolati Igazgatóságának munkatársai is elkísérték. Információk, fotók és viedó az összefoglalóban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az amerikai hadsereget és Déli-sarkot megjárva lépett a katedrára Barbara Oakley, az online oktatás világsztárja, aki az SZTE vendégeként töltött egy hetet Magyarországon. Az egyetemen Prof. Dr. Rovó László, az SZTE rektora, Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja és Szakál Péter, az SZTE oktatási igazgatója fogadta.

IMG_7864

A több mint 3 millió tanulni vágyót vonzó online tanfolyam oktatója a hét során több SZTE Karon is látogatást tett, például a Gazdaságtudományi, a Mérnöki, a Mezőgazdasági vagy az Állam- és Jogtudományi Karon, de az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar vezetőivel és oktatóival is egyeztetett.

 

IMG_7772

Természetesen Oakley professzor rengeteg sajtómegkeresést kapott, amelyeknek készségesen tett eleget. Az újságírók és az általuk képviselt olvasók, hallgatók, nézők is megismerhették a rendkívül intelligens, sokoldalú és ismertsége ellenére is közvetlen kutatót.

277945925_681664266488898_2150123619029162598_n

Barbara Oakley, látogatása során előadásokat és workshopokat tartott a Szegedi Tudományegyetem és partneregyetemei (a EUGLOH európai egyetemi szövetség) polgárai számára, tanulás- és oktatásmódszertanról, az online oktatásról.

IMG_8255

 

Az előadás megtekinthető az alábbi linken:



A Szegedi Tudományegyetem és Barbara Oakley közötti kapcsolat 2019-ben kezdődött, amikor a Learning How to Learn című kurzus magyar változatának elkészítését a szegedi egyetem fordítói csapata vállalta. Így lett A tanulás tanulása az első magyar nyelvű kurzus a Coursera felületen, amelyet eddig több mint 7 ezer tanuló választott. A tanfolyam, amely tantárgy az SZTE-n, népszerű az egyetemisták körében, hiszen a felsőoktatásban nélkülözhetetlen készségekkel ruházza fel őket.

 

Barbara Oakley professzor szegedi tartózkodásáról készült fotógalériánkat a képre kattintva tekinthetik meg.


Galeriaba

 

SZTEinfo/Lévai Ferenc

Fotó: Bobkó Anna, Molnár Dóra, Sahin-Tóth István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek