Bezár

Hírarchívum

boritonak

"Milyen jövő vár az európai egyetemekre?" – az EFMD hasábjain az SZTE

"Milyen jövő vár az európai egyetemekre?" – az EFMD hasábjain az SZTE

2021. október 25.
1 perc

Anthony Tattersall, a Coursera EMEA alelnöke az EFMD hasábjain a Szegedi Tudományegyetemre hivatkozott - az 1972-ben alapított, nonprofit gazdasági társaság által irányított szervezet az elmúlt években tevékenységével - azaz a vezetésfejlesztéssel - globálisan is ismerté vált. Online felülete legfrisebb cikkében, amely a koronavírus-járvány nehézségeit ismerteti a felsőoktatás szempontjából, az SZTE is szerepet kap.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az EFMD központi szerepet játszik a menedzsmentoktatás alakításában, online felülete pedig egyedülálló fórumot biztosít a tájékoztatásra, a kutatás, a hálózatépítés, valamint az innovációs és gyakorlatokra épülő viták közlésére. Anthony Tattersall, a Coursera EMEA alelnöke egy a közelmúltban lezajlott panelbeszélgetést ismertetett az EFMD felületén.

 

A szerző kiemelte: „amikor a legjobb magyar egyetem, a Szegedi Tudományegyetem elkezdett a korszerűsítésére törekedni, megnyitotta a hallgatói előtt a Coursera for Campus tananyagának elérhetőségét, amelynek önerőből való kidolgozása hónapokig tartott volna.”

 

Anthony Tattersall, a Coursera EMEA alelnöke, Szakál Pétert, a Szegedi Tudományegyetem, oktatási igazgatóját is idézte: „A hallgatók rugalmasságot szeretnének a diplomájuk megszerzésében.” Az igazgató hozzátette: a táv és online oktatás színvonalas kurzusokkal való bővítése vonzóbbá teszi az SZTE-t, nemcsak a belföldön élő, hanem a külföldi diákok számára is. Ez pedig minden téren sokszínűséget és sikert biztosít.”

 

A Coursera EMEA alelnökének írása, amely a járvány okozta nehézségek és annak leküzdését ismerteti többek között a Szegedi Tudományegyetem szempontjából, IDE kattintva olvasható.


SZTEinfo - Kovács - Jerney Ádám/Pósa Tamara

Forrás/Fotó: efmdglobal.org

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek