Bezár

Hírarchívum

Egyuttmukodesi_szerzodes_nyito

Együttműködési megállapodást írt alá az Azerbajdzsáni Állami Mezőgazdasági Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem

Együttműködési megállapodást írt alá az Azerbajdzsáni Állami Mezőgazdasági Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem

2021. október 29.
2 perc

2021. október 14-17. között, Magyarország bakui nagykövetsége szervezésében, a Tempus Közalapítvány támogatásával hat magyar egyetem (SZTE, ELTE, PTE, ME, MATE, ÁTE) képviselői az együttműködés lehetőségeiről egyeztettek azerbajdzsáni partnerintézményekkel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Azeri-Magyar felsőoktatási fórum keretein belül a bakui Magyar Nagykövetség közreműködésével október 14-én egyetemek közötti megállapodást kötött az Azerbajdzsáni Állami Mezőgazdasági Egyetem (ADAU) és a Szegedi Tudományegyetem.


Az Azerbajdzsáni Oktatási Minisztériummal együttműködve az Azerbajdzsáni Állami Mezőgazdasági Egyetem rektora, Ibrahim Jafarov professzor köszöntötte a vendégeket. A professzor a találkozó kapcsán bemutatta a Mezőgazdasági Egyetem történelmét a magyar egyetemről érkezett delegációnak. Rektor úr kiemelte, hogy az ország egyetlen mezőgazdasági egyetemeként szoros kapcsolatban állnak a magyar egyetemekkel és beszámolt arról, hogy fontosnak tartja az egyetem kettős képzési programját, a nemzetközi kapcsolatokat és a szakmai lehetőségeket.


1634211934_img_9854


A találkozót követően egy online együttműködési nyilatkozatot írt alá az Azerbajdzsáni Állami Mezőgazdasági Egyetem rektora és a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának dékánja, Dr. Mikó Edit. Az egyidőben aláírt memorandum célja a jövőbeni oktatási programok kidolgozása, tudományos információk és anyagok cseréje, valamint diákok és tanárok cseréje volt, kihangsúlyozva a már több éve kiválóan működő mobilitási programot. A Szegedi Tudományegyetem 22 000 hallgatójával az európai oktatási rendszer egyik legrangosabb egyeteme. Az egyetemen több mint 130 ország hallgatói tanulnak.


Másnap, október 15-én délután került megrendezésre a Begin Group Bakui Nemzetközi Felsőoktatási Vására. A rendezvényen több száz érdeklődő látogatta meg a magyar nagykövetség és a Tempus Közalapítvány közös asztalát, valamint a magyar egyetemi standokat.


1634211886_img_9896


-Az elmúlt évek során a Szegedi Tudományegyetem és Azerbajdzsán között az oktatási kapcsolatok dinamikusan fejlődnek, jelenleg is mintegy 47 azerbajdzsáni diák tanul egyetemünkön. Legtöbben a Stipendium Hungaricum program keretében, a leginkább látogatott szakok az informatika, a nemzetközi tanulmányok és a gazdasági képzések voltak – árulta el Szécsi Annamária, a Nemzetközi és Közkapcsolati igazgatóság nemzetközi ügyvivő szakértője, aki az egyetem képviseletében vett részt az eseményen.

 

SZTEinfo

Fotó: ADAU News

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek