Bezár

Hírarchívum

szeged_barath

Bécsben tartottak előadást az SZTE BTK oktatói

Bécsben tartottak előadást az SZTE BTK oktatói

2021. október 18.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Jelenkortörténeti Tanszékről három előadó kapott meghívást egy tudományso konferenciára, az osztrák fővárosba.  Prof. Dr. Tomka Béla, Dr. Bencsik Péter és Dr. Baráth Katalin egy workshop keretében tartottak előadást, a Közép- és Kelet-Európa 20. századi átalakulásait és globalizációját tárgyaló műhelykonferencián.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A konferenciát a bécsi székhelyű The Research Center for the History of Transformations (RECET) és az SZTE BTK-hoz kapcsolódó MTA-SZTE-ELTE Globalizációtörténeti Kutatócsoport közösen szervezte az Osztrák-Magyar AKCIÓ Alapítvány és a bécsi Collegium Hungaricum támogatásával.


szeged_tomkaweb

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Jelenkortörténeti Tanszék oktatói közül Prof. dr. Tomka Béla egyetemi tanár, tanszékvezető egyetemi tanára mellett, Dr. Bencsik Péter adjunktus és Dr. Baráth Katalin tartottak előadást a bécsi egyetemen.

 

A Bécsi Egyetem főépületében megrendezett workshopon a magyar delegáció tudományos szakemberei mutatták be bécsi kollégáiknak kutatásaik eredményeit azzal kapcsolatban, hogy milyen hatással volt a globalizáció Magyarországra a 19. század utolsó harmadától a 20. század végéig.


szeged_bencsikweb


Az eseményről az osztrák közszolgálati rádió magyar adása is hírt adott, amely erre a linkre kattintva elérhető.


SZTEinfo

Fotó: SZTE BTK

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek