Bezár

Hírarchívum

teniszkupa_VEGLEGES-1024x576

Országos tenisz kupa egyetemi polgároknak

Országos tenisz kupa egyetemi polgároknak

2021. november 16.
1 perc

Hagyományteremtő céllal szerveznek tenisz kupát a hazai felsőoktatásban tanuló hallgatók, oktatók és dolgozók számára. A versenyre kezdőket és haladókat is várnak december 4-én és 5-én, Budapesten.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szent –Györgyi Albert nemcsak szavakban ismerte a sport jelentőségét, hanem maga is sportosan élt. Rendszeresen úszott és a motorozás mellett, a nagy kedvence a teniszezés volt. Éppen ezért nem is meglepő, hogy az 1987-ben, az egyetemi professzorok számára létrehozott tenisztornát a Nobel-díjas tudósról nevezték el.

A fehér sport népszerűsége vitathatatlan az egyetemi oktatók körében, így sokan örültek, amikor az alapító, Dr. Boros-Gyevi László, 34 évvel az első után, ismét javasolta a Szent-Györgyi Teniszverseny lebonyolítását az eredeti helyszínen. A versenyről részletesen is beszámoltunk korábban.

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ), a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Budapesti Egyetemi -Főiskolai Sportszövetség (BEFS) most egy hasonló, de országos versenyt hív életre.

Az I. Széchenyi Egyetemi Tenisz Kupát 2021. december 04-én és 05-én rendezik meg Budapesten, a Nemzeti Edzésközpontban.

Célja a sportág népszerűsítése, versenyzési lehetőség biztosítása szabadidősportos bajnokság keretébe egyetemi, főiskolai hallgatóknak, oktatóknak, dolgozóknak.

További információ és jelentkezés az esemény Facebook linkjén.

SZTEinfo

Nyitókép: MEFS

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek