Bezár

Hírarchívum

Erasmus_Days_nyito_BA

Minden az Erasmusról szólt: Erasmus+ Day

Minden az Erasmusról szólt: Erasmus+ Day

2021. november 15.
3 perc

Mi az Erasmus+ program? Hogyan és hová tudnak utazni a pályázni vágyók? Mekkora ösztöndíjban részesülnek, és hányszor utazhatnak a diákok? Miért jó Erasmusosnak lenni?Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett a Nemzetközi Mobilitási Iroda (NMI) által szervezett Erasmus+ Day néven tartott tájékoztatón.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Nemzetközi Mobilitási Iroda 2021. november 4-én tájékoztatót szervezett az egyetemi polgárok számára azzal a céllal, hogy bemutassa az ERASMUS+ program széleskörű nemzetközi mobilitási lehetőségeit. A tájékoztatónak a SZTE Rektori Hivatal Díszterme adott otthont.


A hallgatók tájékoztatása

Az Erasmus+ program kiemelt fejlődési lehetőséget biztosít a mobilitásokban résztvevők számára szakmai, interkulturális és idegennyelvi ismereteik bővítése terén.

 Bundzsákné Dr. Tanács Edit, a Nemzetközi Mobilitási Iroda vezetője köszöntötte a jelenlévőket és azt követően megtartotta a hallgatói mobilitásokat bemutató előadását, amely során az érdeklődők közérthető válaszokat kaphattak a pályázat típusairól, az utazási célpontokról, az ösztöndíjakról, azok összegéről, valamint a jelentkezés menetéről.

 IMG_0744

Ezt követően Fehér Dóra, az Erasmus Student Network (ESN) szegedi szekciójának elnöke bemutatta a szervezet működését, és kiemelte a „Students Help Students” (SHS) filozófia kölcsönösségének a lényegét. Bátorította a hallgatókat, hogy csatlakozzanak a mentori rendszerhez, amivel nemzetközi környezetben gyűjthetnek tapasztalatot azzal, hogy segítik a vendéghallgatókat Szegeden, míg a külföldi mobilitásuk során rajtuk fognak segíteni a kinti hallgatók.

 IMG_0745

A hallgatóknak szóló blokkban Dr. Hussein Jasmine tartott élménybeszámolót Krakkótól Szalonikiig címmel, amelyben az alapszakosként és a doktori képzésben megvalósított mobilitásairól is hasznos tapasztalatokat osztott meg az érdeklődőkkel.

- Az életre szóló élmény örökre meghatározza a további döntéseimet az életben, a szemléletmódomat és a hozzáállásomat számos témához. Hálás vagyok és köszönettel tartozom, hogy lehetőségem volt ennek a pályázatnak a keretében belecsöppeni egy különleges élethelyzetbe – árulta el előadása zárásaként. Dr. Hussein Jasmine azt is hozzátette, hogy az Erasmus + tanulmányai során a kint töltött idejét nagyon megkönnyítették az ESN mentorhálózatának külföldi tagjai, és életre szóló barátságokat kötött velük.



A koordinátorok tájékoztatása

A délutáni program az akadémiai koordinátorok tájékoztatását célozta. A nemzetközi mobilitásokban való részvétel tudatos tervezést igényel minden pályázótól, és ebben a folyamatban kiemelkedően fontos az akadémiai koordinátorok segítsége.

Zilahi Tibor, a Szegedi Tudományegyetem Erasmus+ intézményi programkoordinátora tájékoztatta a jelenlévő koordinátorokat az ERASMUS+ program változásairól, a mobilitások új elemeiről, és nyílt fórumon válaszolt a felmerülő kérdésekre.


Erasmus_Day_BA_galeria
Képgaléria az eseményről


A program zárásaként Dr. Schiffner Imola az SZTE ÁJTK Erasmus kari koordinátora osztotta meg a tapasztalatait. Szerinte a mobilitások megvalósítására fordított munka bőségesen megtérül, hiszen az Erasmus+ programokon kapott új ismeretek, tapasztalatok meghatározó jelentőséggel bírnak a kiutazók életének további alakulására. Az ÁJTK kari koordinátora beszámolt arról is, hogy a jövőben milyen kari terveket szeretnének megvalósítani.

SZTEinfo – Kovács–Jerney Ádám
Fotók: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek