Bezár

Hírarchívum

SZTE_programozok

Kiválóan szerepeltek az SZTE programozó csapatai

Kiválóan szerepeltek az SZTE programozó csapatai

2021. november 08.
2 perc

2021. november 02-04. között rendezték meg a XXVI. Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Versenyt. A rangos megmérettetésen az SZTE Mérnöki Kar és a Természettudományi és Informatikai Kar csapatai 2012 óta vesznek részt. Idén a TTIK csapatai egy ötödik és egy második helyezést szereztek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ország legnagyobb intézményeiből, illetve Vajdaságból és Erdélyből is érkeztek csapatok a XXVI. Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Versenyre. A Szegedi Tudományegyetem TTIK két csapata bekerült a TOP 5-be. A hallgatók mindannyian az Informatikai Intézet diákjai, 4 mérnökinformatikus, 2 villamosmérnök.

A II. helyezett OmronTrió tagjai: Németh Á. Sára, villamosmérnök, Simonffy László, mérnökinformatikus és Acsai Patrik, mérnökinformatikus.

Az 5. helyen végző Csigatempó tagjai: Dani István, Antal Dániel, mérnökinformatikusok és Hegyi Kornél villamosmérnök.

Felkészítő tanáraik: Dr. Kalmár György és Dr. Kincses Zoltán, az Informatika intézet adjunktusai.

A háromnapos verseny egy elméleti fordulóval kezdődött, majd úgynevezett PLC-ket kellett a csapatoknak programozniuk. A PLC-k folyamatirányító számítógépek, ipari gyártósorokat, robotokat és egyéb automatizált berendezéseket (például forgalomirányító lámpák) vezérelnek. Működésükhöz programozni kell őket, amely komoly mérnöki és informatikai feladat. Ezen tudást teszteli a verseny úgy, hogy a 3 napos programból két napon a csapatoknak 4-4 óra alatt egy-egy bonyolult technológiát kell irányítaniuk. Az idei évben a hallgatók egy megmunkáló és szortírozó állomást, illetve egy automatizált raktárt programoztak.

A Szegedi Tudományegyetem két jó helyezést elérő csapata, az oktatás számára értékes nyereményeket szerzett.

A nyitóképen balról jobbra: Antal Dániel, Dani István, Hegyi Kornél, valamint Németh Á. Sára, Simonffy László, Acsai Patrik.

 SZTEinfo

Fotó: SZTE TTIK

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek