Bezár

Hírarchívum

mefob_2021__szteermesek

Három ezüst- és három bronzérem az asztalitenisz MEFOB-ról

Három ezüst- és három bronzérem az asztalitenisz MEFOB-ról

2021. november 22.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem öt hallgatója vett részt az asztaliteniszezők idei, egyetemi magyar bajnokságán, amelyen hat érmet szereztek. Ezzel a sikerrel búcsúzott Dr. Varga Csaba, aki tíz éve képviselte egyetemünket a hazai és a nemzetközi asztalitenisz versenyeken.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Egyetemisták és Főiskolások Országos Bajnokságát (MEFOB), novemberben az asztalitenisz sportágban is megrendezték. A verseny tavasszal a pandémia miatt elmaradt, az őszi seregszemlét azonban Klampár Tibor és Jónyer István többszörös világbajnokok bemutatójátékkal nyitották meg, majd interaktív beszélgetésen is részt vettek, amelyen az SZTE hallgatói is bepillantást nyerhettek életükbe, pályafutásukba.

A Szegedi Tudományegyetemet 5 játékos képviselte, Hegedűs Réka Anna (SZTE GYTK), Kiss Rebeka Anna (SZTE TTIK), Tubak Dániel (SZTE GTK), Biedermann Dániel (SZTE FOK), dr. Varga Csaba Koppány (SZTE ÁJTK Doktori Iskola).

mefob_2021__ermesek

A hallgatók összesen hat dobogós helyezést hoztak el, 3-3 ezüst és bronzéremmel.

Az SZTE hallgatóinak eredményei:

Női páros: 2. hely: Hegedűs Réka, Kiss Rebeka

Női csapat: 2. hely: Hegedűs Réka, Kiss Rebeka

Összevont amatőr egyéni 2.hely: Kiss Rebeka

Férfi egyéni: 3. hely: Tubak Dániel

Férfi csapat: 3. hely: Biedermann Dániel, Varga Csaba, Tubak Dániel

Férfi páros: 3. hely: Biedermann Dániel, Varga Csaba

Ezzel a teljesítményével az SZTE az összetett pontversenyben a második helyen végzett.

A versennyel lezárult egy korszak, hiszen 10 év után ezzel a viadallal búcsúzott Dr. Varga Csaba, aki 6 arany, 6 ezüst és 11 bronzérmmel gazdagította az SZTE gyűjteményét a MEFOB-okról.

- 2010-ben kezdtem a jogász szakot, azóta minden évben - amikor megrendezték - részt vettünk kisebb nagyobb csapatokkal az asztalitenisz MEFOB-on. Mivel a diplomám megszerzése után doktori tanulmányokba kezdtem az Üzleti Jogi Intézetben, így ezután is volt lehetőségem a versenyzésre. Összesen 10 egyetemi magyar bajnokságon indultam. A versenyek színvonala folyamatosan változott annak függvényében, hogy az adott évben kik voltak azok a sportolók, akik rendelkeztek hallgatói jogviszonnyal. Külön öröm számomra, hogy minden évben legalább egy versenyszámban tudtam érmet szerezni. Összesen 23-szor állhattam dobogóra a Szegedi Tudományegyetem képviseletében, amelyből 6 arany (2-2-2 egyéni, páros és csapat), 6 ezüst és 11 bronzérem. A MEFOB-okon kívül részt vettem a Kárpát Medencei Egyetemek Kupáján is (1 arany, 1 ezüst), illetve az Interregionális Kupán, ahol csapatban aranyérmesek lettünk – mondta el Dr. Varga Csaba.

mefob_vcs

A sportoló a beszélgetéskor felidézte legszebb emlékeit is az elmúlt évtizedből.

- A 2017-es Taiwani Universiade Játékokon a magyar egyetemi válogatott tagjaként képviselhettem az SZTE-t. Ezen a versenyen való indulásomhoz az SZTE Tehetségpont nyújtott támogatást, miután arany fokozatú sportösztöndíjban részesítettek. A Tehetségpont ezen felül 2019-ben, ugyanebben a kategóriában, ezüst fokozatú ösztöndíjat ítélt oda a számomra. Ezúton szeretném megköszönni a sporttársaim nevében is az SZTE Sportközpont támogatását is, akik minden egyetemi verseny kapcsán segítették a felkészülésünket és a részvételünket. Bízom benne, a jövőben is hasonló lelkesedéssel, és legalább ilyen sikeresen fogják az SZTE-s hallgatók képviseltetni magukat a különféle egyetemi asztalitenisz versenyeken – mondta el Varga Csaba, akit korábban az SZTE egyik Sportnagykövetének is megválasztottak.

 

SZTEinfo/Lévai Ferenc

Fotó: Orosz Gábor, Varga Csaba

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek