Bezár

Hírarchívum

HVG_2022

Élvonalban a Szegedi Tudományegyetem a HVG 2022-es felsőoktatási rangsorában

Élvonalban a Szegedi Tudományegyetem a HVG 2022-es felsőoktatási rangsorában

2021. november 19.
1 perc

A HVG friss felsőoktatási rangsorában az SZTE a második helyet foglalja el az összesített intézményi listán, és a legjobb egyetem a fővároson kívüli intézmények között.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

Hétfőn jelenik meg a HVG idei felsőoktatási rangsora, amelyről már előzetes információk olvashatóak az újság online hírportálján. Ezek szerint a Szegedi Tudományegyetem ismét a legjobb magyar egyetemek között végzett, sőt, idén jelentősen javított a helyezésén: az oktatói és hallgatói kiválóságot is mérlegelő friss listában a tavalyi negyedik helyről a második helyre került. Ezt a pozíciót az SZTE a BME-vel holtversenyben foglalhatja el, az első helyen az ELTE végzett.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy intézményi kiválósága a legjobb fővároson kívüli egyetemmé teszi a centenáriumát ünneplő Szegedi Tudományegyetemet, amelynek mottója joggal hangzik így: „440 éve az oktatás és tudomány szolgálatában, 100 éve Szeged és a régió fejlődéséért”.

Az első tíz magyar intézmény sorrendje a hvg.hu oldalon olvasható a Diploma kiadvány rangsorelemzésének fő következtetéseivel egyetemben. A teljes rangsort tartalmazó nyomtatott különszám megjelenése a jövő hét elején várható.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek