Bezár

Hírarchívum

Exatlon_nyito

Szendy Lilla - SZTE-ről az Exatlonba

Szendy Lilla - SZTE-ről az Exatlonba

2021. március 02.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetemen sport- és rekreációszervezés szakon másodéves hallgató a Bajnokok csapatának tagja volt a TV2 vetélkedőjében. Csoporttársai mellett tanáraitól is kapott biztatást a műsorral kapcsolatban, amiben életre szóló élményekkel gazdagodott.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szendy Lilla, bátyját követte a Szegedi Tudományegyetemre, aki kiváló PR-osnak bizonyult és meggyőzte húgát, hogy jól dönt, ha hozzá hasonlóan Szegeden tanul tovább. Kajakosként tizenkétszeres magyar bajnok, így egyértelmű volt, hogy a két, egymás ellen küzdő csoport közül, a Bajnokokat erősíti. Lillával az egyetemről és a Dominikai Köztársaságban felvett műsorról beszélgettünk.


Milyennek tartod a Szegedi Tudományegyetemet?


- Nem csalódtam, amikor bátyámra hallgattam! Szeretek itt tanulni, mert mindenki - gondolok itt elsősorban a tanárokra, de a diákokra is igaz - rugalmas, kompromisszumképes, segítőkész és együttműködő, ami nekem nagyon fontos szempont volt az élsport miatt. Abszolút összeegyeztethető az iskola az edzésekkel és versenyekkel.


Szendy_Lilla_Exatlon2


Csoporttársaid, tanáraid hogyan reagáltak a szereplésedre?


- Megleptem őket, azt gondolom már azzal is, hogy Dominikára repülök, azzal pedig még inkább, hogy egy népszerű, országos műsorban szerepelhetek. Voltak, akik ennek hangot is adtak, ami nagyon jól esett. Különösen jól esett, hogy tanáraim közül is többen szurkoltak nekem és jótanácsokkal is segítettek. Nagyon jó érzés volt!


Milyen élményekkel gazdagodtál a műsorban?


- Hihetetlen emberi kapcsolatokra tettem szert, amiért nem tudok elég hálás lenni. Tartós barátságok alakultak ki, amire mindig nagy szüksége van az embernek. Nagyon komoly mentális tréning volt a játék, elképesztő, hogy mit hozott ki belőlem. Sokszor - talán többször is, mint előzetesen gondoltam volna - padlóra kényszerültem, ahonnan az elején nehezen, aztán a műsor vége felé közeledve sokkal lazábban tudtam felállni. Nagyon sok jó emlékkel, sztorival, élménnyel tértem haza. Életre szóló kaland volt, ezt bátran kijelenthetem.


Szendy_Lilla_Exatloncsapat


Milyen céljaid vannak a kajakozásban?


- Elsősorban magamat kell utolérnem, utána az ellenfeleimet. U23-as versenyzőként most még nem a felnőtt kvalifikációs versenyekre fókuszálok, az egyelőre túl nagy falat lenne. Ha sikerül idén jó formába kerülni és visszatérni a tavalyi önmagamhoz, akkor jövőre bizakodó lehetek a fejlődésemet tekintve. Távlati célom és álmom - mint minden élsportolónak- az olimpia. Nem tudom, mit hoz a jövő, de azért dolgozom, hogy Párizsban ott lehessek 2024-ben.


Szendy_Lilla_kajakban


SZTEinfo - Lévai Ferenc

Fotó: TV2/Exatlon Hungary, Szendy Lilla

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek